Probabil multe dintre voi v-ati intrebat ce este ciocolata de menaj, iar noi va spunem ca aceasta este o ciocolata profesionista, deoarece este folosita in special de cofetari pentru partea de ciocolata si decor. De asemenea, ea contine cel putin 30 pana la 32% unt de cacao, cacao (cu exceptia ciocolatei albe), zahar si multe alte ingrediente esentiale pentru prajituri.
Cele mai citite articole
Prin urmare, principala caracteristica este continutul ridicat de unt de cacao care, pe de o parte, o face mai calitativa, se topeste mult mai bine si contine mai putin zahar decat ciocolata clasica. Mai mult, daca nu ati gustat niciodata pana acum ciocolata de menaj, veti considera ca este prea putin dulce sau chiar deloc buna.
Explicatia pentru care acest tip de ciocolata se numeste ciocolata de menaj este destul de simpla, iar asta deoarece acesta este utilizata in principal pentru a decora cu ciocolata.
Acestea fiind spuse, se foloseste mult si pentru deserturi care au nevoie de mai multa glazura. Pana in acest moment putem clarifica faptul ca ciocolata de menaj este mai calitativa si mai usor de utilizat fata de ciocolata clasica. Spunem ca o ciocolata poate fi considerata de menaj atunci cand contine in mod predominant unt de cacao, care este mai mult decat o ciocolata de baza.
Vine sub forma de pastile de mari dimenisiuni decat tablete. Din fericire, gasim toate tipurile: alb, negru sau lapte, fiind ciocolata pentru decor ideala pentru preparea prajiturilor. Este ideala pentru coacere deoarece este foarte fluida si usor de prelucrat. Mai mult decat atat, ciocolata de menaj este rezistenta la temperaturi ridicate si are un gust mult mai bun decat alte bomboane de ciocolata.
Nu se gaseste intotdeauna in supermarketuri, uneori este necesar sa obtineti provizii pe site-uri web sau magazine online, asa cum este anytacooking.ro.
Prin urmare, cea mai buna ciocolata pentru coacere este pur si simplu ciocolata de menaj. Mai mult decat atat, este singura ciocolata de folosit la coacere.
Ciocolata clasica, pe de alta parte, este o ciocolata de nivel mediu, care contine de doua ori zaharul si de doua ori untul de cacao decat ciocolata folosita pentru decorarea prajiturilor. Prin urmare, este imposibil sa faceti amandine frumoase, glazuri rezistente sau orice alt preparat cu ciocolata clasica, cea pe care o gasim la orice pas.
Astfel, poti comanda ciocolata de menaj pentru torturi si prajituri de la Anyta Cooking, iar acum poti sa te apuci serios de gatit prajituri oricand.
Acum ca stiti diferenta principala intre ciocolata de patiserie din supermarket si ciocolata de menaj, nu ramane decat sa va puneti serios pe cautat retete de prajituri care se fac cu ajutorul ciocolatei de menaj, retete pe care le puteti gasi si pe pagina noastra, anytacooking.ro, dar si pe pagina de Facebook – Anyta Cooking. Doar ciocolata cu acoperire este utilizata de profesionisti, iar retetele lor sunt calibrate pentru acest tip de ciocolata.
Nu ezitati sa mergeti la o patiserie care le ofera degustare si sa va faceti o parere inainte de a va apuca de treaba.
Comanda chiar acum ciocolata de menaj pentru torturi si prajituri de la Anyta Cooking si prepara cele mai bune prajituri, iar o recomandare pentru inceput ar putea fi minunatele eclere cu ciocolata pe care le puteti face acasa rapid si fara prea multe eforturi.
Intra pe pagina web, anytacooking.ro sau pe cea de Facebook, cu acelasi nume, iar acolo vei gasi mai multe retete de prajituri, inclusiv delicioasele eclere pe care le puteti face foarte repede acasa. Se anunta oaspeti si vrei sa ii incanti cu un deliciu nemaipomenit? Intra pe anytacooking.ro, iar acolo vei gasi o oaza de idei si retete!