in

Cum să îți îmbunătățești sănătatea orală cu ajutorul aparatului dentar

Cum să îți îmbunătățești sănătatea orală cu ajutorul aparatului dentar

Cum să îți îmbunătățești sănătatea orală cu ajutorul aparatului dentar

Purtarea unui aparat dentar îți poate îmbunătăți semnificativ sănătatea dentară, dacă este cazul.  Dinții drepți sunt dinți ușor de curățat și îngrijit, comparativ cu cei care nu sunt aliniați, care pot da bătăi de cap atât zi de zi cât și în cazul curățărilor profesionale. Curbarea dinților poate împiedica periuța de dinți sau ața dentară să ajungă în anumite zone, unde sunt șanse să se dezvolte carii dentare sau probleme gingivale. Deci un aparat dentar invizibil sau unul clasic, oferă șanse mai mari de a te bucura de o sănătate orală mai bună.

Ce probleme poate ameliora aparatul dentar

Aparatele dentare sunt benefice nu doar pentru estetica pe care o oferă dar și pentru a corecta problemele de aliniere sau mușcătură, care poate fi încrucișată, încălecată sau poziționată greșit în diferite moduri. Acestea pot afecta mestecatul, vorbirea și pot conduce la probleme ale maxilarului. Dacă acestea nu sunt tratate la timp, problemele care inițial au fost minore, devin severe în timp și necesită intervenții mai extinse. Astfel că un aparat dentar poate ameliora o serie de probleme și preveni apariția altora.

Beneficiile utilizării unui aparat dentar

-O stare de sănătate mai bună: dinții aliniați corespunzător previn apariția cariilor mai târziu în viață sau chiar preocuparea pentru pret implant dentar. Dinții drepți sunt mai ușor de curățat, iar sănătatea orală este strâns legată de cea generală, deci beneficiile se revarsă asupra întregului organism.

-Îngrijire mai ușoară: persoanele cu dinții strâmbi pot avea probleme cu spălarea sau curățarea, ceea ce crește riscul de intervenții dentare mai frecvente. Fără o igienă adecvată se pot dezvolta boli gingivale și în cele din urmă căderea dinților.

-Remedierea mușcăturii: o mușcătură deficitară poate conduce la probleme cu alinierea maxilarului, deci și durere. Ceea ce înseamnă disconfort în timpul vorbirii sau mâncatului. Aparatul dentar poate muta maxilarul în poziția corectă și deci ameliora disconfortul.

Cum să alegi un aparat dentar potrivit

Există atât de multe tipuri de aparate dentare pe piață încât poate nu știi ce ar fi mai potrivit pentru tine. Și cu cât mai multe opțiuni, cu atât poate fi mai dificil să știi care este cel potrivit.

Cele mai citite articole

Însă iată ce trebuie să știi pentru a alege:

-Care sunt nevoile tale specifice: ai dinți strâmbi care necesită îndreptare? Mușcătura incorectă? Odată ce știi toate acestea poți începe să restrângi opțiunile.

-Bugetul tau: aparatele dentare pot fi costisitoare, de aceea multe persoane iau în considerare în primul rând acest aspect când aleg un anumit tratament. Însă există diferite modele pentru orice buget, așa că nu este nevoie să faci gaură în buget.

-Stilul tău de viață: dacă ești o persoană sportivă, sau lucrezi într-un domeniu în care aspectul este de impact, poate îți vei dori un aparat invizibil.

-Vârsta: copii și adolescenții au alte nevoi decât adulții.

Un aparat dentar oferă numeroase beneficii asupra aspectului și sănătății dentare, de aceea cere sfatul medicului dentist și alege ce e mai potrivit pentru tine.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

iPhone 12: Ce culoare să alegi?

Haine de vara pentru copii Ce să cauți când faci cumpărături

Haine de vara pentru copii: Ce să cauți când faci cumpărături