in

Care sunt criteriile pentru a alege cel mai bun laptop?

In zilele noastre cei mai multi dintre noi folosesc un computer. Fie ca vorbim despre activitatile la locul de munca, fie ca vorbim despre activitati independente, fie ca avem in vedere activitatile din timpul liber, un computer este astazi nelipsit din viata noastra. In ultimul timp tot mai multa lume opteaza pentru un laptop prin prisma portabilitatii acestui tip de dispozitiv, dar si prin prisma faptului ca oferta de leptopuri este astazi una foarte numeroasa si foarte diversificata. Tocmai prin prisma acestei oferte este important sa stim care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont atunci cand urmeaza sa facem o investitie intr-un laptop.

Pentru ce folosim laptopul?

Un prim aspect de luat in calcul atunci cand vine vorba despre investitia intr-un laptop se refera la domeniile si activitatile pentru care urmeaza sa folosim laptopul respectiv. Daca vom folosi programe care au nevoie de un procesor foarte puternic sau daca urmeaza sa jucam ultimele jocuri PC pe laptop, atunci avem nevoie de un astfel de gadget ultra-performant si cu o putere mare a procesorului. Daca in schimb avem nevoie doar de navigarea pe Internet si de tehnoredactarea unor documente sau de editarea unor fotografii, atunci putem sa ne axam pe laptopuri cu un procesor avand o putere mai mica, acesta fiind implicit si un laptop mai ieftin.

Intreaga configuratie a laptopului

Un al doilea aspect care trebuie avut in vedere cand urmeaza sa analizezi oferta de laptopuri este cel referitor la intreaga configuratie a dispozitivului. Dincolo de procesor care trebuie sa fie de o anumita putere, este foarte important sa stii sa analizezi placa video, placa grafica, porturile USB, tipul de HDD sau de SSD cu care este dotat laptopul respectiv, dar si diagonala display-ului. De asemenea trebuie avute in vedere spatiul de stocare si memoria laptopului.

Brand-ul laptopului

Ajungem si la un al treilea criteriu foarte important in alegerea laptopului, si anume brand-ul acestui dispozitiv. Pe piata de astfel de computere regasim o multitudine de brand-uri care produc laptopuri, insa este foarte important sa ne asiguram de faptul ca alegem brand-uri care de-a lungul timpului s-au dovedit a oferi fiabilitate, performante inalte si calitate. Desi brand-urile renumite si recunoscute pe piata au preturi mai mari comparativ cu brand-urile mai putin cunoscute pe aceasta piata, intotdeauna este indicat sa investesti in primul rand in calitate si fiabilitate atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui laptop.

Bugetul alocat

Tot in randul aspectelor de care trebuie sa tinem cont intotdeauna atunci cand trebuie sa cumparam un laptop regasim si bugetul alocat in acest sens. Chiar daca ne-am dori sa folosim cel mai performant si cel mai nou model de laptop, daca bugetul se incadreaza doar pentru un laptop de nivel mediu prin prisma performantelor, atunci trebuie sa gasim cel mai bun echilibru intre performantele laptopului, configuratia acestuia, fiabilitatea laptopului si bugetul avut la dispozitie.

Odata ce ai in vedere aceste criterii, cu siguranta ca vei putea face cea mai buna alegere din oferta de laptopuri care sunt disponibile pe piata la ora actuala.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Află ACUM ce obiecte nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de croitorie

Află ACUM ce obiecte nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de croitorie

Huawei Watch 3 Pro – un smartwatch modern si elegant