Printre cele mai importante echipamente HoReCa pentru afacerile de tip mici restaurante sau pizzerii, cuptoarele pentru pizza sunt necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii şi preparării celor mai bune pizza. Pizzeria reprezintă o afacere HoReCa foarte avantajoasă dacă este gândită de la bun început şi dacă planul de afacere este solid şi sustenabil.
Principalii pași pentru a deschide o pizzerie
Pentru a deschide o pizzerie, este important ca antreprenorii sa:
- aleagă o locaţie cât mai vizibilă, care are un vad bun şi locuri de parcare în apropiere, într-un loc în care nu există prea multe restaurante sau pizzerii;
- îşi facă un plan de afacere cât mai realist pe termen mediu şi lung;
- aleagă un model de afacere care consideră că li s-ar potrivi, de tip pizzerie, restaurant, pizza la drum, livrări la domiciliu, etc;
- creeze propria reţetă de pizza, să fie originali, să folosească numai ingrediente autentice proaspete;
- ia în calcul metode de fidelizare şi apreciere a clienţilor şi să îi încurajeze să recomande afacerea;
- angajeze numai personal calificat, cu experienţă, dar şi personal începător, dornic de învăţare şi creativ;
- se asigure că au suficient capital pentru afacere şi să găsească un investitor sau o bancă la care se pot împrumuta, în cazul în care nu au suficienţi bani;
- îşi aleagă echipamente HoReCa foarte bune, pentru că pizza să iasă de calitate.
Principalele criterii pentru a alege un cuptor de pizza de tip echipament HoReCa profesional
Pentru a alege echipamente HoReCa de calitate pentru o pizzerie, este nevoie de un partener de încredere şi de:
- cuptor pentru pizza;
- echipamente frigorifice pentru ingrediente;
- ustensile, farfurii, tăietoare de pizza;
- tocătoare electrice;
- aparate de preparare a aluatului, iar lista poate continua.
Cele mai citite articole
Pentru a alege cel mai bun cuptor pentru pizza, care este şi cel mai important echipament HoReCa fără de care nu este posibilă prepararea pizzei, se va ţine cont de mărimea afacerii, de spaţiul disponibil în bucătărie, de formă de pizza pe care doresc să o prepare, dar şi de bugetul disponibil.
Cuptor pizza electric vs. cuptor pizza pe gaz
Cuptoarele clasice de pizza sunt cele din cărămidă, iar cel mai bun gust este cel al pizzei preparată pe vatră de lemne. Dacă nu există posibilitatea montării sau achiziţionării acestor cuptoare, se poate opta pentru cuptoare pe gaz sau electrice astfel încât pizza să aibă un gust bun şi să fie coaptă doar cât trebuie.
În cazul pizzeriilor mobile, cu o producţie limitată de pizza, un cuptor electric este cel mai potrivit. În schimb, pizzeriile din centrul oraşului cu o capacitate de producţie medie spre mare vor avea nevoie de un cuptor pe gaz.
De regulă, cuptorul de cărămidă se face astfel încât să încapă în spaţiul pe care îl au la dispoziţie. De multe ori, cuptorul de cărămidă ocupă foarte mult spaţiu, însă are un rol important în “semnătura” pizzeriei şi reputaţia acesteia, chiar şi în alegerea denumirii.