in

Etapele creării unui site web, esenţiale procesului de web design realizat de reprezentanţii unei agenţii web design

Pentru a avea succes pe plan online, pentru că site-ul web să fie reprezentativ pentru compania care îl lansează, este necesar ca potenţialii clienţi să apeleze la o agenţie de web design astfel încât procesul creării unui site web să fie întocmai respectat. Persoanele care nu au cunoştinţe de web design sunt invitate să renunţe la încercarea de a crea un site sau un blog ţinând cont de recomandările de pe diferite filmuleţe sau pagini în care unele persoane susţin că realizarea unui site web nu este atât de dificilă precum pare şi că există metode gratuite şi rapide pentru a avea succes.

Prima etapă de creare a unui site web – analiza proiectului

Înainte de a crea un site web, un blog sau un magazin online, reprezentanţii unei agenţii online se vor aşeza “la masa rotundă” cu clienţii lor, îi vor întreba ce îşi doresc de la site, vor comunica astfel încât să analizeze atât publicul ţintă, cât şi competiţia şi să stabilească obiectivele.

De asemenea, aceasta este una din cele mai importante etape ale creării unui site web, necesară după o discuţie aprofundată cu clienţii, astfel încât să se ajungă la un consens în ceea ce priveşte ţintele proiectului şi modalitatea prin care acestea se vor atinge.

Etapa concretă de web design

Următoarea etapă necesară pentru crearea  unui site web este cea de web design care presupune realizarea unei schiţe, a unei wireframe, realizarea hârtii site-ului şi template designului. În acest sens, intra în “schema” şi designerul de proiect din agenţia de web design care va schiţa manual pe hârtie concepte diferite alcătuite din elementele site-ului. Împreună cu echipa de web design, dar şi cu clientul, se va alege cel mai bun concept şi se va continua cu crearea wireframe-ului care reprezintă transpunerea schiţei în plan digital, pas urmat de realizarea hârtii site-ului.

Cele mai citite articole

O dată ce aceste etape sunt finalizate, site-ul web va începe să prindă viaţă şi contur şi designerul va stabili culorile, stilul artei, animaţiile, fontul şi interacţiunile dintre vizitatori şi elementele site-ului, precum şi alte detalii mai profunde.

Etapa de web development

În etapa de web development, design-ul site-ului fiind aprobat de către echipa şi client, acesta va deveni funcţional şi pregătit să fie afişat pe browsere şi pe orice dispozitiv, fie care este vorba despre desktop sau dispozitivele mobile. Un site complet cu un design frumos, funcţional, nu îşi atinge obiectivele dacă nu au un conţinut pe măsură.

Etapa de lansare a site-ului

Ultima etapă în ceea ce priveşte proiectarea unui site web cu ajutorul unei agenţii de web design este reprezentată de lansarea site-ului. O dată finalizat, site-ul ramae să fie publicat pe internet pentru a putea fi mai uşor accesat de către utilizatori.

Ingredientele de succes ale unui site web sunt funcţionalitatea, designul, conţinutul clar şi numărul de utilizatori. Pentru a elimina erorile tehnice potenţiale, sunt recomandate serviciile de mentenanţă oferite de o agenţie de web design.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cuptorul pentru pizza profesional – cel mai important echipament HoReCa pentru pizzerii

Beneficiile ținerii unei evidențe în pariuri sportive