in

De ce să apelezi la o terapie online?

Puteți profita de consultațiile psihologice online și de psihoterapia individuală pentru adulți – sub forma unui apel video, chiar și dacă ați ales un psihoterapeut Cluj iar voi stați în Craiova sau Urziceni. Aici, pe net, veți primi ajutorul unor terapeuți dovediți, ghidați de cel mai înalt profesionalism și principii etice.

Un psihoterapeut bun este cineva care a absolvit o școală certificată de psihoterapie și are o vastă experiență clinică de cel puțin câțiva ani. El respectă un cod de etică strict.Se perfecționează constant, așa încât cunoaște perfect cele mai noi metode terapeutice.

Psihoterapie de calitate se poate face și online. Iată avantajele și limitările ei:

 • Confortul

Terapia online implică lucrul cu ajutorul platformelor video de conectare: de exemplu, prin Skype sau Zoom. Clientul poate participa la ședințele de psihoterapie de oriunde din lume. Singura dificultate este să găsească un loc liniștit, retras. Străinii sau zgomotele pot perturba grav cursul psihoterapiei și pot afecta negativ contactul cu specialistul.

Ce-i drept, este mult mai dificil să se stabilească contactul cu un psiholog prin conectare video decât într-o întâlnire la cabinet în mod fizic. Construirea de relații de încredere este prioritar opera terapeutului, pentru care are cunoștințe și abilități speciale. Dar a face acest lucru nu este ușor într-o situație în care există o distanță mare între client și specialist și doar fața este vizibilă (sau chiar nici aceste informații nu sunt disponibile – dacă clientul refuză să deschidă camera web).

 • Prețul mediu

În terapia online, prețul mediu este aproape același: 100 – 250 lei. Unii specialiști reduc costurile în cazul terapiei online, deoarece nu este nevoie să mai închirieze un birou pentru a oferi servicii de psihoterapie.

 • Eficienţa psihoterapiei 

Deși în cazuri mai simple, eficiența serviciilor online nu poate să fie neglijată, formatul de terapie online face uneori dificilă construirea unei alianțe terapeutice. Poate că aceasta este o dificultate temporară și în viitor specialiștii vor urma o pregătire specială pentru a stabili contactul cu clienții online.

Clientul, pe de altă parte, nu va putea niciodată să înțeleagă în prealabil cât de mult poate lucra specialistul selectat prin intermediul comunicării video și cât se poate adapta la format.

Cele mai citite articole

În plus, terapia online are o gamă limitată de solicitări pentru a lucra. De exemplu, nu este potrivit pentru tratarea tulburărilor mentale (inclusiv a tulburărilor de personalitate), a crizelor severe și a traumelor grave. 

 • Confidențialitatea

Aici totul este la fel ca în cazul terapiei offline – contractul protejează pe deplin împotriva divulgării datelor.

 • Spațiul limitat pentru o abordare individuală

Unele tehnici psihologice sunt dificil sau imposibil de aplicat în terapia online: de exemplu, tehnici corporale etc.

Dacă este posibil, este mai bine să alegeți terapia offline – care este mai fiabilă din punct de vedere al eficacității, în timp ce diferența de preț nu este atât de mare. Dar dacă această opțiune nu este posibilă, este întotdeauna mai bine să obțineți ajutor online decât să nu-l primiți deloc. Este mai bine să folosiți corespondența numai în combinație cu alte formate, percepând-o ca suport, dar nu ca terapie.

Este important de remarcat și faptul că în lista existentă pe platforma I’m Fine sunt profesioniști foarte buni, care se pricep inclusiv la tehnologie și oferă astfel servicii de terapie  în condiții de maximă confidențialitate, dar și de calitate tehnică (audio și video).

Prin urmare, optarea pentru un serviciu online de consultanță psihologică este o modalitate de a avea un tratament adecvat elaborat de un profesionist calificat, printr-un sistem sigur care va garanta aceleași beneficii ca și la cabinet, dar permițând clientului o experiență cu mai mult confort și dezinhibare.

În rezumat, avantajele consilierii psihologice online există și nu pot să fie neglijate, chiar dacă are și niște limitări inerente.

Printre cele mai citate de către persoanele care au fost sau sunt deservite prin această metodă se pot enumera:

 • clientul se destăinuie mai ușor pentru că se află într-o locație familiară, în care se simte în control;
 • persoana are garanția confortului;
 • oamenii cu limitări fizice (dizabilități permanente sau în convalescență, carantină etc.) pot fi consiliați psihologic oriunde s-ar afla;
 • confidențialitatea este perfectă: clientul nu stă în sala de așteptare, nu este filmat de camera video din holul imobilului unde se află cabinetu respectiv, dacă e vorba de o persoană publică nu va atrage atenția când vine la psiholog sub nicio formă;
 • există cheltuieli mai mici cu transportul la/de la cabinetul psihologului ales;
 • există o mai mare disponibilitate și flexibilitate a programelor profesioniștilor;
 • se evită stresul din trafic, în principal în orașele mari;
 • se poate alege de către client un psiholog din orice colț de țară sau chiar dacă temporar ori definitiv el se află în străinătate.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

8 idei de cadouri premium pentru soție

Combate anxietatea cu ajutorul florilor