in

Deții un bar sau un restaurant? Iată care sunt cele mai populare cocktailuri cu rom pe care trebuie să le ai în meniu!

Romul este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din lumea întreagă. Are o istorie bogată și se spune că era băutura preferată a piraților. Acesta este obținut prin fermentare și distilare și are o aromă deosebită, care îl transformă în ingredientul perfect pentru crearea unor cocktailuri cu adevărate unice și delicioase. De aceea, cocktailurile cu rom sunt foarte apreciate în rândul consumatorilor și orice bar sau restaurant trebuie să aibă astfel de băuturi în meniu.

În acest articol vei afla 3 cocktailuri cu rom pe care este obligatoriu să le ai în barul sau restaurantul tău!

  1. Daiquiri

Cocktailul Daiquiri este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri care conțin rom. Acesta combină trei arome care creează un rezultat impresionat, cu note dulci, puternice și ușor acrișoare. Astfel, romul, siropul de zahăr și lime-ul sunt ingredientele principale ale acestui cocktail deosebit. Băutura este simplu de realizat, iar barmanul poate jongla cu cantitățile pe care le folosește, adăugând o notă personală la rețeta de bază. De regulă, se folosesc aproximativ 50 de mililitri de rom alb, 15 mililitri de suc de lime, sirop de zahăr și 10 mililitri de apă plată. Apoi se adaugă gheață și se toarnă în pahar de cocktail.

  1. Mojito

Este obligatoriu să ai cocktailul Mojito în meniul tău de băuturi! Acesta este extrem de apreciat, datorită gustului său inconfundabil. Este ideal, mai ales, pentru zilele toride de vară, care necesită o băutură răcoritoare cu gheață. Mojito este un mix cubanez care are un efect refreshing – este realizat din rom alb, suc de lămâie, mentă, zahăr și apă minerală. Este un must mai ales în sezonul călduros, însă va avea succes, în mod cert, indiferent de anotimp!

  1. Cuba Libre

Cele mai citite articole

Cuba Libre este un cocktail care își are rădăcinile în Cuba, iar romul este personajul principal al acestei rețete. Pentru dobândirea unui gust autentic se folosește, de regulă, un gold rum (rom auriu) de calitate, care să ofere cocktailului o aromă inconfundabilă, care să se completeze perfect cu nota de caramel existentă în cola. Sucul de lime echilibrează toate aceste arome, adăugând un gust ușor acrișor. Astfel, Cuba Libre este o băutură care nu trebuie să lipsească din meniu! Cu siguranță va avea succes printre clienți – tot ce trebuie să faci, însă, este să optezi pentru romuri de calitate, care să aibă o aromă deosebită. De aceea, orientează-te către branduri de calitate, achiziționând produse premium. Poți cerceta gama disponibilă pe Wpg.ro – așadar, vezi aici gold rum de la producători de renume și alege cele mai bune romuri!

În concluzie, romul este o băutură alcoolică ce poate fi folosită în nenumărate combinații, pentru a crea cocktailuri speciale și gustoase. Aceste cocktailuri sunt iubite de către consumatori, datorită aromelor care se combină într-un mod unic, dând naștere unor arome diverse. Așadar, nu ezita să introduci aceste băuturi renumite în meniul tău – sigur vei avea doar de câștigat!

Sursă foto: pixabay.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

3 aspecte de care să ții cont când te muți împreună cu persoana iubită

Cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști înainte să achiziționezi un bideu