in

Facturi mai mici la incalzire si functionare optima a centralelor termice? Termostatul de centrala rezolva e alegerea corecta

Nu mai este mult si vine iarna, acel sezon in care temperaturile scad, apare nevoia de a ne inveli cat mai bine si de a avea in locuinta o temperatura constanta cat mai ridicata. Pentru un confort ridicat in locuinta multa lume isi monteaza o centrala pe gaz sau electrica care va asigura si apa calda menajera si caldura de care are nevoie o casa sau un apartament.

Problema este ca o astfel de centrala termica va functiona fara oprire atunci cand temperaturile sunt foarte scazute sau cand e pusa pur si simplu in functiune. Primele centrale functionau dupa acest principiu: setai o temperatura in centreala si ea incerca sa o mentina continuu, fara sa se opreasca din functionare.

Costurile cu incalzirea erau insa prea mari si de multe ori nu aveai nevoie de atata caldura in locuinta. Asadar a trebuit sa se gaseasca o solutie pentru a optimiza functionarea centralelor si a reduce costurile.

Acea solutie a fost montarea unui termostat centrala sau a unui termostat de ambient. Cu fir sau wireless, termostatul poate fi programat, poate fi setata o temperatura la care sa se opreasca odata ce e atinsa, vezi mereu ce temperatura ai in camere, stii cand functioneaza corect sau nu centrala, ai control total asupra costurilor.

Senzorii din acest termostat centrala analizeaza mereu temperatura din camera si dau comanda de pornire a centralei doar atunci cand temperatura este sub cea stabilita. De regula exista un 0.5, 0.3 sau 0.2 grade, un interval in care centrala va porni si se va opri. Avem 21.5 grade Celsius in casa, centrala se opreste, avem 21.0 grade Celsius centrala porneste pana ajunge iar la 21.5.

Putem avea termostat mecanic care se seteaza manual, nu are programare si e foarte rezistent in timp, dar putem monta si termostatul electronic sau digital, programabil, cele mai bune din aceasta gama raman cronotermostatele, care au componente electronice, termistore, de masurare a temperaturii cu abateri de 0.7 grade Celsius.

Ideea este sa avem un astfel de dispozitiv montat corect si compatibil cu centrala pentru a o putea folosi cu eficienta maxima si a avea in locuinta confortul de care avem nevoie din prima clipa in care scad temperaturile.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stenturile şi operaţiile de bypass oferă beneficii limitate pentru bolnavii de inimă. Concluziile după analizarea a milioane de oameni

Marius Oprea: La 87 de ani, ultimul partizan din România a fost dat în judecată de cel care l-a turnat