in

Cum sa obtii un credit IFN performant

Cum sa obtii un credit IFN performant

Unii dintre noi suntem poate reticenti cand e vorba de accesarea unui credit, fie el bancar sau nebancar. Poate nu ne place idea de a fi “indatorati” sau am auzit tot felul de povesti negative, cu toate acestea sa recurgi la un credit nu e nicio rusine. Cel mai important lucru este sa iei o decizie informata si sa gasesti un credit performant, potrivit nevoilor tale actuale. In functie de suma de bani dorita si nivelul de urgenta poti opta pentru un credit bancar sau nebancar.

Creditele bancare de cele nebancare se diferentiaza printr-o serie de caracteristici. Cele bancare au intr-adevar rata dobanzii mai mica, suma imprumutata este mai mare si intervalul de rambursare este mai lung (cativa ani), insa creditele bancare se obtin mult mai greu iar procesul poate dura de la cateva saptamani la cateva luni. In schimb creditele oferite de IFN-uri sunt accesibile unui proportii mai mari a populatiei, se obtin mai usor si mai repede, insa trebuie sa fi atent la dobanzi, taxe si comisione.

Ce sunt IFN-urile?

Institutiile financiare nebancare (IFN) au aparat pe piata romaneasca in urma cu multi ani si continua sa isi fortificie pozitia la nivelul sistemului financiar. Conform Raportului asupra stabilitatii financiare publicat de BNR in 2019, in ultimii 12 ani creditarea sectorului IFN de catre banci s-a dublat, ceea ce inseamna ca tot mai multi oameni si companii recurg la acest tip de credit.

Numarul societatilor IFN a crescut considerabil, ajungand la aproximativ 6000. IFN-urile si-au extins si portofoliul de servicii, cuprinzand de exemplu credite nebancare, credit pana la salariu, credit de nevoi personale, credite pentru restantieri si multe alte tipuri de credit.

Inainte sa aplici pentru un credit este esential sa cunosti toate ofertele disponibile. Cu IFN-urile care nu isi desfasoara activitatea online este putin mai complicat, dar pentru cele care ofera credite online, analizarea si compararea ofertelor este extrem de simpla si rapida, fiind disponibile platforme specializate in comparare de imprumuturi, precum Moneezy.

Cele mai citite articole

Moneezy este un serviciu 100% gratuit. Pe Moneezy poti sa compari ofertele, dar gasesti si informatii despre cum sa aplici, articole care descriu avantajele si dezavantajele fiecarui tip de credit precum si informatii detaliate despre creditorii nostri verificati, cum ar fi HoraCredit sau ViaConto.

Cand evaluezi ofertele, nu te orienta doar dupa rata dobanzii, mai importanta este dobanda anuala efectiva (DAE). DAE este exprimata in procente si reprezinta costul total al unui credit, include rata dobanzii si toatele taxele si comisionale impuse de creditor. Cu cat este valoarea DAE mai mica, cu atat este mai profitabil creditul.

Un ultim sfat: imprumuta intotdeauna doar suma de bani de care ai nevoie si asigura-te ca o sa ai posibilitatea sa o returnezi in intervalul de rambursare indicat.

 

 

 

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Alege anvelope off road și tavita portbagaj de pe autolucas.ro – cel mai accesat shop auto

3 motive care demonstreaza cat de importante sunt regulile de protectie a muncii pentru orice firma