in

Faianța și gresia: cum le alegi pe cele potrivite în funcție de dimensiunea plăcilor?

Faianța și gresia: cum le alegi pe cele potrivite în funcție de dimensiunea plăcilor?

Culoarea, modelul și textura plăcilor, atât gresie, cât și faianță, sunt aspecte foarte importante. Totuși, în afară de aceste aspecte, ar trebui să acorzi o atenție specială dimensiunii plăcilor selectate. 

Fie că optezi pentru plăci mici sau mari va afecta efectul vizual final, deoarece chiar și plăci de aceeași nuanță, dar într-o dimensiune diferită, pot schimba caracterul întregului aranjament. Ce dimensiune a plăcilor să alegi? Unde vor funcționa plăcile mari și mici? 

Plăci de faianță mici sau mari?

Gresia, atât ceramică, cât și de piatră, funcționează bine în practic fiecare cameră. Proprietățile plăcilor de faianta Spania sau gresie te ajută să amenajezi camere în care nu ai fi îndrăznit să faci un astfel de pas în trecut! Și este vorba despre un dormitor sau o cameră de zi. Această procedură este, de asemenea, influențată de faptul că tehnologia actuală permite crearea de plăci în aproape orice model sau culoare. 

Situația este diferită în cazul plăcilor de piatră naturală – le apreciezi pentru aspectul lor original și extraordinar. Dar, dimensiunea este la fel de importantă ca și proprietățile fizice, culoarea și textura plăcilor. Toate acestea se datorează faptului că există anumite reguli care ar trebui respectate atunci când alegi dimensiunea și formatul plăcilor pentru camerele în care urmează să fie puse.

Ei bine, împărțirea plăcilor după mărime este foarte simplă. Plăcile mici sunt cele ale căror dimensiuni variază de la 4,8 × 4,8 cm la 30 × 30 cm pentru pătrate. Când vine vorba de dreptunghiuri, regula generală este ca laturile să se afle în aceleași limite – 4,8 cm și 30 cm. Toate dimensiunile între ele sunt plăci mici conform standardelor. Plăcile mari includ toate plăcile ale căror laturi sunt mai lungi de 30 cm.

Cele mai citite articole

Dar când vine vorba de cele mai populare dimensiuni de plăci, cea mai obișnuită alegere sunt plăcile cu dimensiuni de 33 × 33 cm, 40 × 40 cm și 60 × 60 cm. 

Ce format de placă, pentru ce cameră?

Ce format de faianță sau gresie alegi, afectează foarte mult efectul vizual final. Desigur, culoarea și textura plăcilor selectate au o mare importanță aici, dar plăcile mici și mari în același model pot crea două aranjamente complet diferite.

Plăcile cu format mai mare au un avantaj decisiv aici, deoarece suprafața plăcilor cu utilizarea plăcilor mari va părea mai mare decât este cu adevărat pe perete și pe podea. De exemplu, o baie cu pardoseală decorată cu plăci de 60 × 60 cm va părea mai spațioasă decât o baie cu plăci de 30 × 30 cm. Desigur, dacă adaugi faianță pe pereți, situația va fi similară – cele mari vor mări interiorul și mai mult. Cu toate acestea, într-o astfel de situație, poți alege să decorezi un perete cu plăci mai mici.

Plăcile mari sunt, de asemenea, o propunere excelentă pentru podeaua sufrageriei, deoarece îți vor permite să creezi un aranjament atemporal și elegant. Plăcile mai mari aduc întotdeauna o notă de lux și stil interiorului. De asemenea, vor funcționa perfect pe podea într-o bucătărie modernă.

Plăcile mai mici sunt mult mai potrivite locurilor în care suprafața nu este perfectă și există diverse curburi, deoarece astfel de plăci vor elimina astfel de neajunsuri. Astfel de plăci sunt, de asemenea, o propunere pentru decorarea spațiului dintre blatul de bucătărie și dulapurile superioare.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai populare jocuri de noroc! Tu ai ratat vreunul?

brad de craciun artificial

Cum se face corect impodobirea unui brad de Craciun?