in

Cele mai populare jocuri de noroc! Tu ai ratat vreunul?

Industria jocurilor de noroc are încasări anuale de peste 110 miliarde de dolari. Această sumă include venituri din tot felul de jocuri de noroc, nu doar jocuri de cazino. Dar ce jocuri de noroc aduc cel mai mare procent din acest venit? Și ce face din aceste activități cele mai populare jocuri de noroc chiar și la orice cazinou Romania? Vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări în continuare.

1. Pariuri sportive

Recent a fost publicat un sondaj realizat în Statele Unite la peste 1000 de americani cu privire la atitudinea față de pariurile pe sport. Nu este surprinzător că majoritatea jucătorilor preferă pariurile sportive, mai ales când vine vorba de pariuri pe sporturi de performanță.

60% dintre cei chestionați aprobă pariurile sportive, ceea ce, trebuie să recunoaștem, reprezintă un procent semnificativ. Pariul sportiv mediu este de aproximativ 82 USD, iar peste 25% dintre cei chestionați care nu pariază în prezent au spus că vor începe să parieze în viitor. 

Există, de asemenea, o îngrijorare largă cu privire la corupție în rândul sportivilor, în special al sportivilor neplătiți, tendință care ar putea periclita domeniul pariurilor sportive.  

Per ansamblu însă, pariurile sportive reprezintă una dintre cele mai vechi și populare forme de divertisment. 

2. Sloturi

Se spune că sloturile pe bani reali reprezintă 60% până la 70% din veniturile unui cazino, însă în multe cazuri procentul poate ajunge până la 80%, mai ales dacă introducem jocuri cum ar fi video blackjack și video poker în categoria mai largă „mașini de jocuri de noroc”.

De asemenea, creșterea popularității sloturilor a fost dramatică în ultimul deceniu. Mai mult decât atât, suma pariată de un jucător mediu a crescut cu 10% pe o perioadă de 5 ani. Pe de altă parte, există statistici care sugerează că puțin peste 50% dintre vizitatorii unui cazino au ales să joace sloturi.  

3. Blackjack

Blackjack este de departe cel mai popular joc de masă din cazino, cu aproximativ 3 ori mai mulți jucători decât ruleta sau pokerul. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Ne putem gândi la câteva motive pentru care blackjack-ul este atât de popular. 

În primul rând, este ușor de jucat și preferat pentru aproape toată lumea. Dacă poți să numeri până la 11 și să adaugi numere între 1 și 11 între ele cu orice fel de abilitate, atunci poți învăța să joci blackjack.

Cele mai citite articole

De asemenea, blackjack-ul oferă cele mai bune cote. Dacă stăpânești strategia de bază, poți reduce avantajul casei la mai puțin de 1%. Cele mai bune jocuri oferă un avantaj al casei de aproximativ 0,3%, ceea ce face ca posibilitatea de a pleca acasă câștigător mult mai mare la blackjack decât la alte jocuri, cum ar fi ruleta, care are un avantaj al casei de 5,26%.

Blackjack are, de asemenea, reputația de a fi un joc în care un parior priceput poate miza pe un avantaj împotriva casei. Această reputație este meritată, dar posibil supraevaluată.

Jocul cu o strategie de bază perfectă nu îți va oferi un avantaj în majoritatea jocurilor de blackjack, dar cu puțină practică, poți obține un avantaj folosind tehnica numărării cărților. 

4. Poker

Pokerul ar putea fi cea mai cunoscută variantă din orice cazino. Este un joc în care abilitățile tale îți pot oferi un avantaj față de ceilalți jucători. Este, de asemenea, un egalizator excelent. Dacă ai suficienți bani, poți juca – și, eventual, câștiga – împotriva unor legende precum Phil Hellmuth și Phil Ivey.

Istoria pokerului pleacă de la un joc francez numit poque. Știm, de asemenea, că pokerul a fost popular în Statele Unite din New Orleans din anii 1820, făcând jocul mai vechi decât Războiul Civil. Dar toată lumea știe că de acum, în întreaga lume, Texas holdem este cea mai populară variantă de poker disponibilă.

Pokerul pe bani reali este ilegal în unele state și țări de pe glob, dar jocurile de cartier în care nimeni nu obține profit sunt legale aproape peste tot. Din acest motiv, nu exagerăm când spunem că pokerul este de departe unul dintre cele mai populare jocuri. 

 

Concluzie

Jocurile de mai sus se află în topul preferințelor jucătorilor din toată lumea. În mod evident, în funcție de fiecare regiune, pot exista diverse versiuni diferite care câștigă popularitate. Un exemplu relevant este ruleta. Cele două variante, cea Europeană și cea Americană, sunt cunoscute la nivel mondial, însă preferințele jucătorilor sunt împărțite.

Pe lângă opțiunile enumerate mai sus, putem adăuga fără probleme loteria, bingo, jocul de baccarat, craps, sau diverse jocuri caracteristice doar anumitor țări. Atunci când vizitezi un cazino, alege alege opțiuni care corespund preferințelor tale, joacă responsabil și nu uita să te distrezi! Multă baftă!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Back to Office – 5 rochii pentru tinute impecabile

Faianța și gresia: cum le alegi pe cele potrivite în funcție de dimensiunea plăcilor?