in

Flori și mărțișoare potrivite pentru a sărbătorii venirea primăverii

Luna martie este prima lună a primăverii, anotimpul indragit de marea majoritate a oamenilor. Primăvara marchează un nou început pe foarte multe planuri: natura renaște, omul și lumea se reînnoiesc și totul pare că se trezește la viață. Vuietul vântului este înlocuit de ciripitul păsărilor, pajiștile pustii sunt acum înverzite, iar florile de gheață de la geamuri se transformă în boboci delicati ai florilor de primăvară.

Pentru că tot sărbătorim numai începuturi, la început de primăvară este bine să te gândești și la familie și cei dragi ție. Lucrurile și lucrările străvechi pe care le făceau oamenii, tradițiile și obiceiurile noastre de veacuri, aveau tocmai acest rol: de a armoniza relația dintre oameni și pe cea dintre om și natura. În acest articol vom vorbi despre ele, despre principalele tradiții ale primăverii prezente în întreaga lume.

Tradiții de primăvară

Cea mai veche și îndrăgită tradiție  a primăverii ține de mărțișor. Lupta dintre ninsoarea și gerul iernii și razele soarelui se da la începutul lunii martie. În cinstea naturii renascute, tradiția spune ca oamenii trebuie să-și dăruiască acest simbol străvechi: Marțișorul este un mic ornament care, neapărat, trebuie sa fie legat cu un snur impletit, alb-rosu. În România, martisorul este dăruit fetelor și femeilor în primele zile ale lui martie. Pe lângă micile simboluri, fetele primesc și buchete de flori, pline de parfum.

Cele mai citite articole

Baba Dochia. Cu siguranță ai auzit și tu de alegerea babelor. Practic, între 1 și 9 martie sunt zilele Dochiei sau Babele, cele mai capricioase zile ale primăverii, când nu știi niciodată cum va fi timpul. În acest interval, Baba Dochia urca cu turma ei de oi pe munte, potrivit legendei. Ziua pe care o vei alege îți va arăta câte ceva despre caracterul și personalitatea ta din acest an. De aceea, dacă ziua pe care o alegi va fi însorită, vei avea un an bun și fericit! Dacă va ploua sau va fi înnorat, nu te întrista. Un buchet de flori îți va bine dispune starea de spirit în fiecare zi a anului.

Zilele mosilor. Da, după zilele nehotarate ale Dochiei, urmează zilele mosilor. Exact după Ziua Femeii, încep zilele călduroase ale primăverii. Zilele moșilor sunt tot nouă și au menirea de a goni zilele babelor, zilele urate și ploioase. Prima zi a moșilor corespunde cu ziua a noua a babelor, cand se sărbătoresc și Cei 40 de mucenici, Sfinți 40 de Mucenici din Sevastia. În unele zone ale țării, pe 9 martie oamenii băteau pamantul cu batele pentru alungarea frigului. Prognoza populară spune, de asemenea, ca ziua de 9 martie determina vremea următoarelor 40 de zile. Dacă prima zi a moșilor este friguroasă, iarna va dura până la Sfantul Gheorghe!

Luna Martie este plină de tradiții care prevestesc cum va arăta anul în curs. Începem cu mărțișorul și dăruiește femeilor din viața ta simbolul primăverii alături de flori. Vezi buchetele de flori potrivite la Maison d`Or. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce trebuie să faci pentru a primi o despăgubire pentru zbor întârziat

Avantajele ciorbei: savurați-o în fiecare zi