in

Iată cum poți să ai o baie mai spațioasă pentru momente de relaxare

Majoritatea oamenilor au în locuințe băi extrem de mici. Asta se datorează vremurilor trecute unde părinții și bunicii au fost crescuți într-o locuință cu spațiu limitat și de atunci nu au încercat să schimbe aspectul ei și nici să o facă mai facilă. Tot mai multe persoane realizează că se simt anxioși din cauza faptului că au un spațiu limitat în baie.

Dacă și tu te numeri printre aceste persoane, uite câteva sugestii prin care poți să-ți extinzi baia:

1. Fă-ți un plan bun pentru spațiile de depozitare

În majoritatea cazurilor, dulapurile ocupă extrem de mult spațiu în baie, iar o familie de patru persoane are o cantitate dublă de lucruri. Există mai multe variante prin care ți-ai putea depozita lucrurile într-un mod optim:

  • Poți să-ți creezi un spațiu de stocare în perete. Acest spațiu de depozitare este unul foarte practic, modern și mult mai spațios. Poți să construiești un dulap în perete și astfel o să-ți rămână destul loc pentru a conferi băii o imagine mai aerisită;
  • Cumpără-ți un singur dulap, dar cu multe sertare largi. Acesta este o modalitate bună de a ține mai multe lucruri într-un singur loc. În plus, dacă ești o persoană ordonată, atunci poți citi aici despre metode de a-ți organiza și mai bine lucrurile din casă;
  • Pune mai multe dulăpioare pe perete. Dacă ai un tavan înalt, atunci poți pune mai sus dulăpioare mici, astfel nu te va încurca atunci când intri în baie;
  • Creează un spațiu de depozitare în dulap. Fie că ai un dulap pe dedesubtul sau deasupra chiuvetei, poți să creezi rafturi mici pe ușile dulapului, astfel vei câștiga spațiu.

2. Schimbă cada pentru o cabină de duș

Se știe că este foarte relaxant să vii acasă după o zi lungă de muncă și să stai în cada cu apa fierbinte și să te relaxezi. Dar să știi că este un dezavantaj mare să ai o cadă într-o baie mică. De aceea cel mai bine este să renunți la ea și să-ți montezi o cabină de duș. Trebuie să alegi cele mai bune variante pentru baia ta, așa că optează pentru cabinele de duș de la Hornbach, pentru că se potrivesc foarte bine cu băile moderne și asigură un consum mai mic de apă. Cabinele de duș sunt mult mai moderne, facile și mult mai ușor de curățat. 

3. Încearcă strategii de extindere din punct de vedere optic

Există o metodă mai ieftină pentru a-ți extinde baia: să o mărești din punct de vedere vizual. Cel mai bine să te axezi pe vopsea: încearcă să vopsești tavanul cu o culoare și restul pereților într-o culoare asemănătoare, dar mai deschisă. O altă metodă de extindere a băii din punct de vedere optic, este investirea în corpurile de iluminat. Cu cât sunt mai multe becuri și lumină puternică, cu atât va arăta mai mare baia. 

Alege oglinzile potrivite. Optează pentru cea mai mare oglindă care se potrivește pentru peretele tău, pentru că va crea iluzia că baia este mai mare. În plus, o oglindă mare este una practică, pentru că dacă sunteți doi, atunci nu veți sta să vă înghesuiți la o oglindă micuță. 

Nu mai sta pe gânduri. Dacă până acum te-ai gândit ce trucuri să folosești pentru a avea mai mult spațiu în baie, acum ai aflat ce poți face.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Mici schimbari pozitive pe care le poti face incepand chiar de maine: cum sa iti recapeti energia

Pescuitul cu magnet ca formă de distracție și relaxare