in

Iluminatul smart – de ce este alegerea optimă pentru orice casă?

Epoca tehnologiei – aceasta este definiția succintă a vremurilor în care trăim, iar avantajele nu pot fi contestate. România a intrat și ea în rândul multor alte țări și folosește tehnologia la cel mai înalt nivel. 

De la uzualele și bine-cunoscutele telefoane smart, până la roboți digitalizați pentru curățenie și chiar sisteme home automation, toate sunt disponibile în țara noastră. Deși, deocamdată, nu multe persoane își permit să își instaleze în case un astfel de sistem, acestea încep să devină tot mai căutate, în special în rândul dezvoltatorilor, deoarece este puțin mai dificil să instalezi un astfel de sistem într-o casă deja construită. Cu toate acestea, există câteva excepții: iluminarea smart.

De ce să alegi iluminarea smart pentru casa ta?

  • Reducerea consumului de energie – este, poate, cel mai important motiv pentru care merită să alegi să îți iluminezi casa smart. Sistemul funcționează cu leduri și este deja foarte bine-cunoscut faptul că ledurile consumă mult mai puțină energie decât becurile obișnuite. De asemenea, totul se face din aplicație și tu ești cel care decide când se vor aprinde sau stinge becurile, în funcție de nevoile tale. Dacă te întrebi unde poți găsi sisteme de iluminat smart, ei bine, poți alege dintre multiplele posibilități de iluminat smart de la LED-Zone.ro. De la becuri, benzi, lustre până la proiectoare sau spoturi led, gama variată de produse acoperă nevoile tuturor.
  • Poluare redusă – un avantaj de luat în considerare al iluminatului smart. Acest lucru se datorează tot becurilor led, care au un nivel foarte redus de poluare luminoasă. Pentru că lumina becurilor led este una foarte concentrată, acestea reduc, astfel, toată cantitatea de lumină nedorită din acel mediu.
  • Intensitate și culoare a luminii conform nevoilor tale – aceste două lucruri le poți controla din aplicație. Dacă ai nevoie de lumină intensă, o poți avea prin apăsarea unui buton sau printr-o comandă vocală. Dacă organizezi o seară romantică și vrei mai puțină lumină, se poate. Practic, oricare ar fi tipul de lumină de care ai nevoie – este la alegerea și în controlul tău.
  • Lumina perfectă la trezire – în cazul unui sistem tip home automation, o caracteristică este aceea că se pot memora programe. În ceea ce privește iluminatul smart este, de asemenea, posibil. Poți seta un anumit program de lumină care să se aprindă și intensifice treptat, pe măsură ce te trezești. Astfel, vei avea întotdeauna lumina pe care ți-o dorești la început de zi.
  • Siguranță pentru casă – atunci când ești plecat temporar de acasă, poți folosi acest sistem de iluminare foarte inteligent: poți programa, din aplicație, când să se aprindă și când să se închidă lumina în casa ta. Acest lucru va da de înțeles faptul că ești acasă tot timpul și, astfel, este posibil ca locuința ta să fie ferită de pericole.

În concluzie, sunt multe avantaje ale alegerii iluminatului smart. Consumul redus de energie și reducerea poluării sunt poate cele mai importante motive care ar trebui să cântărească în ceea ce privește alegerea unui astfel de sistem. Ceea ce este 100% adevărat este faptul că te vei putea bucura de casa ta folosind un astfel de sistem. Și, încet, încet, vei dori tot mai mult să transformi cu totul casa într-una de tip smart. 

Sursă foto: freepik.com 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Consumă-le zilnic! 9 alimente sănătoase

5 caracteristici ale parchetului laminat care îl recomandă pentru încăperi intens circulate