in

5 caracteristici ale parchetului laminat care îl recomandă pentru încăperi intens circulate

Există trei tipuri de parchet: masiv, multistratificat și laminat, iar dintre acestea, cea mai populară dintre opțiuni este parchetul laminat. Acesta se dovedește a fi una dintre cele mai bune alegeri pentru finisarea podelelor, ca urmare a multiplelor avantaje, la care se adaugă și beneficiul unui preț convenabil. Află cele mai importante caracteristici care dovedesc că parchetul laminat este ideal pentru încăperile cu trafic intens. 

1.Rezistență excepțională la uzură

Unul dintre avantajele esențiale ale parchetului laminat este rezistența sa excepțională. Datorită modului de fabricație și stratului superior, acesta este compatibil cu podelele supuse unui trafic intens. În plus, nu este afectat de șocuri mecanice și nici de abraziune. O altă calitate importantă este că nu va fi amprentat de piesele de mobilier grele. Asta înseamnă că picioarele mobilei nu vor lăsa urme pe suprafața parchetului. 

Stratul superior oferă și protecție împotriva decolorării provocate de radiația UV, iar parchetul laminat își va menține neschimbată culoarea, inclusiv în camerele cu ferestre foarte mari, care nu sunt protejate de perdele sau jaluzele. 

Astfel, parchetul laminat este ideal in unele incaperi cum sunt bucătăria și zona de lucru de acasă, din living, unde folosești, de exemplu, un scaun de birou pe role.

2. Montare simplă și rapidă

Pardoseala laminată este foarte simplu de instalat. Pentru montarea acesteia, nu trebuie să fii specialist. Plăcile de parchet nu necesită adezivi sau alte accesorii, cu excepția plintei, ceea ce aduce o reducere substanțială a costurilor totale. Sistemul de montare cu click conectează simplu fiecare placă la celelalte. 

Sistemul de fixare realizează o structură fixă și stabilă ce nu permite pătrunderea prafului între plăci. La finalul montajului, se realizează o structură perfect compactă, aspect deosebit de important când vine vorba despre camere intens circulate, cum sunt dormitorul copiilor și sufrageria.

3. Diversitate maximă a modelelor și culorilor

Modul de fabricare face posibilă imitația fidelă a oricărui tip de material. Parchetul laminat este disponibil într-o gamă variată de culori și modele, cu aspect identic tuturor tipurilor de esență de lemn (stejar, nuc, fag, arțar, brad, tei, tec, abanos, bambus și așa mai departe). 

Totodată, poate reda aspectul altor materiale naturale, cum ar fi piatra, granitul, marmura, și poate oferi soluția unor podele cu desene grafice de tip 3D, inclusiv în culori atipice. Astfel, poți avea podele de parchet laminat roșii, vezi, albastre, galben etc., ideale pentru încăperi cu trafic intens ca holurile, de exemplu. Finisajul poate fi lucios sau mat, combinat cu oricare dintre variantele de design, de la cel modern ori industrial, până la cel rustic sau boho.

4. Compatibil cu încălzirea prin pardoseală

Parchetul laminat este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală, perfecte pentru distribuirea uniformă a căldurii în toată casa, fără să mai fie nevoie de calorifere. Dacă ai acest sistem de încălzire, laminatul este alegerea corectă, pentru că are o foarte bună rezistență termică, ceea ce înseamnă că va prelua repede temperatura mediului și va permite radiația căldurii din sistemul amplasat în podele. La aceasta se adaugă grosimea ideală a plăcilor, mai mică de 10 mm. Este și motivul pentru care poate fi montat, cu succes, în dormitorul copiilor sau în sufragerie, de exemplu, care sunt camere intens circulate.

5. Întreținere ușoară și eficientă

Într-o încăpere foarte circulată, menținerea curățeniei este esențială, iar din această perspectivă, parchetul laminat prezintă o altă calitate importantă: este foarte ușor de întreținut. Stratul protector al acestuia permite o curățare perfectă, rapidă și eficientă. Pot fi utilizate sistemele de curățare cu abur, cele umede și aspirarea simplă. 

Este singurul tip de parchet care nu se pătează, iar lichidele care ajung accidental pe el pot fi îndepărtate complet și rapid cu o cârpă. Laminatul nu are nevoie de curățare profundă, șlefuire sau ceruire, pentru ca podelele să arate perfect. 

Alegerea finisajelor pentru podele trebuie să ia în calcul mai multe aspecte, dar, dintre toate acestea, rezistența la trafic intens este cea mai importantă. Din acest punct de vedere, parchetul laminat este o soluție excelentă, pentru că, pe lângă o durabilitate excepțională, este estetic, se potrivește oricărui stil de amenajare și este competitiv din punctul de vedere al prețului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Iluminatul smart – de ce este alegerea optimă pentru orice casă?

Cum să alegi ferestre potrivite în funcție de locația casei