in

In ce consta procedura de frenectomie? Cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

In ce consta procedura de frenectomie? Cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

De la un an la altul, tehnologia continua sa evolueze intr-un ritm tot mai alert, odata cu aceasta pe piata stomatologica facandu-si aparitia un numar tot mai ridicat de tratamente medicale din ce in ce mai eficiente. Prin urmare, judecand situatia de fata, nu este de mirare ca tot mai multi oameni au inceput sa puna accent pe sanatatea lor dentara, acestia fiind dornici sa apeleze la serviciile unui stomatolog pentru a rezolva problemele cu care se confrunta. 

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de potentiali pacienti, in articolul de fata au fost extrase toate informatiile esentiale cu privire la asa-numita procedura de frenectomie. Prin aceasta modalitate, oamenii vor avea sansa sa ia la cunostinta toate detaliile care i-ar putea interesa inainte de inceperea tratamentului respectiv.

Ce este frenectomia?

Cele mai citite articole

Prin frenectomia se face referinta la interventia chirurgicala orala ce se utilizeaza pentru a corecta pozitia incorecta a frenului sau pentru a-l indeparta in totalitate. In termeni generali, frenul mai este cunoscut si sub denumirea de ata de sub limba, acesta fiind de doua feluri:

  • frenul labial. Frenul labial are rolul de a uni mijlocul buzei de sus sau de jos de osul maxilar, din cauza existentei sale putand sa apara strungareata la copii. Totodata, odata cu prezenta acestui tesut moale, exista posibilitatea de aparitie a durerilor sau inflamatiilor de la nivelul gingiei.
  • frenul lingual. Frenul lingual se intalneste sub limba si o leaga pe aceasta de planseul bucal. 

Cand este recomandata interventia de frenectomie?

Cu toate ca operatia poate fi realizata in orice etapa a vietii, specialistii recomanda ca interventia sa se realizeze inca de la o varsta frageda, atat complicatiile cat si perioade de vindecare fiind mult mai reduse in acest caz. De regula, se pot depista probleme cu frenul in cazul bebelusilor care:

  • nu reusesc sa tina stabila suzeta in gura;
  • nu pot scoate limba;
  • nu se hranesc optim de la sanul mamei;
  • intampina disconfort la inghitire.

In concluzie, acestea sunt informatiile esentiale cu privire la tratamentul de frenectomie.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Te-ai mutat la casa? Iata in ce trebuie sa mai investesti! 

Nu stii daca sa iti hranesti copilul cu lapte praf? Vezi ce spun specialistii!