in

Nu stii daca sa iti hranesti copilul cu lapte praf? Vezi ce spun specialistii!

Nu stii daca sa iti hranesti copilul cu lapte praf? Vezi ce spun specialistii!

De regula, nicio schimbare in viata copilasului nu trebuie sa fie facuta fara ca medicul specialist sa fie intrebat, pentru ca orice modificare, oricat de mica ar fi, ar putea sa ii afecteze sanatatea. Cu toate acestea, conform studiilor realizate, laptele praf nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea micutului, fiind recomandat de regula de medici pentru o alimentatie consistenta.

Cei care au discutat in prealabil cu medicul si au permisiunea de a-si hrani copilasul cu lapte praf, pot lua in considerare laptele Humana, care este o sursa generoasa de vitamine, proteine, fier si calciu. Principalele motive pentru care acest aliment este sanatos pentru copilas sunt mentionate mai jos.

Continut ridicat de proteine

Conform medicilor, laptele praf are in componenta sa proteine din zer foarte importante pentru sanatatea celor mici. Tot la nivelul sau se regasec si aminoacizi, cum ar fi histidina, metionina, izoleucina, leucina, valina etc. esentiale pentru o dezvoltare optima a celui mic. 

Continut ridicat de vitamine

Cele mai citite articole

Vitaminele A, D, E si K se regasesc intr-o cantitate generoasa la nivelul laptelui praf. Exista multe studii conform carora vitamina A este extrem de folositoare pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copilasului. De asemenea, este de un real ajutor in dezvoltarea sistemului de reproducere, dar si in cresterea celulara. Pe de alta parte, este important sa se recunoasca si rolul important al vitaminei D pe care il indeplineste cu succes, cel de a stimula intestinele sa absoarba mult mai rapid calciul si fosforul. 

Continut moderat de carbohidrati

Lactoza este unul dintre cei mai raspanditi carbohidrati, avand un continut ridicat de glucoza si galactoza. Aceste doua componente sunt benefice pentru sugari, prevenind aparitia tulburarilor gastro-intestinale. De asemenea, tot lactoza este cea care ajuta corpul sa aiba o absorbtie mai buna a calciului.

Cu alte cuvinte, laptele praf este considerat un aliment sigur pentru alaptarea copilasului, conform studiilor realizate pana in prezent. Cu toate acestea, este recomandat ca fiecare modificare facuta in viata copilasului sa fie atent monitorizata si de medic, astfel incat cel mic sa se dezvolte in parametri optimi si sa fie sanatos. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

In ce consta procedura de frenectomie? Cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Vrei sa iti vinzi locuinta, dar nu stii exact care este pretul sau real? Solicita ajutorul unui evaluator!