in

Înțelegerea Procedurii Fast and Fixed: Ce Să Vă Așteptați și Cum Funcționează

Close up Implan tooth support fix bridge implan and crown.

Procedura Fast and Fixed este o procedură stomatologică avansată care oferă pacienților cu dinți lipsă sau cu dinți în stare proastă o soluție permanentă și rapidă pentru a-și restabili zâmbetul și funcționalitatea orală. 

Această procedură inovatoare este concepută pentru a reduce semnificativ timpul de tratament și costurile asociate cu înlocuirea întregii arcade dentare, fără a compromite calitatea sau durabilitatea rezultatului final.

Cum funcționează Procedura Fast and Fixed?

Procedura Fast and Fixed implică utilizarea unui număr specific de implanturi dentare pentru a susține o punte dentară sau un arc dentar complet. Iată cum funcționează în mod general:

 • Evaluarea inițială: Primul pas este o evaluare completă a sănătății orale a pacientului. Acest lucru include radiografii, imagini 3D și alte investigații pentru a determina structura osoasă disponibilă și starea generală a gurii.
 • Planificarea tratamentului: Cu ajutorul tehnologiei avansate, medicul stomatolog va planifica procedura în detaliu. Acesta va decide numărul de implanturi necesare și poziția optimă în maxilarul sau mandibula pacientului.
 • Extracția dinților afectați (dacă este necesar): În cazul în care mai există dinți în zona de tratament care trebuie îndepărtați, aceștia vor fi extrași înainte de a continua procedura.
 • Implanturile dentare: Medicul va introduce implanturile dentare în oasele maxilarului sau mandibulei pacientului. În general, pentru o arcadă superioară sau inferioară, sunt necesare 4 implanturi. Aceste implanturi sunt fabricate din titan sau alte materiale biocompatibile și oferă o bază solidă pentru puntea dentară sau arcada.
 • Montarea punții dentare temporare: După implantarea acestor dispozitive, este posibil să se monteze o punte dentară temporară pentru a permite pacientului să mănânce și să zâmbească în timpul perioadei de vindecare.
 • Punțile dentare permanente: După ce implanturile dentare sunt complet integrate în osul maxilarului sau mandibulei, se vor monta punțile dentare permanente. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea naturală a dinților, asigurând un rezultat estetic și funcțional excelent.

Ce să vă așteptați în timpul și după procedură?

Cele mai citite articole

Pentru a fi pregătit pentru această procedură este bine să fiți cât mai informat și să știți ce vă așteaptă:

 • Durere și umflături: După implantare, este normal să experimentați disconfort, durere ușoară și umflături în zona tratată. Medicul vă va prescrie medicamente pentru a gestiona aceste simptome.
 • Vindecare: Procesul de vindecare poate dura câteva săptămâni, timp în care implanturile se vor integra în osul maxilarului sau mandibulei.
 • Recuperare alimentară: În primele zile sau săptămâni după procedură, veți fi sfătuiți să consumați alimente moi și să evitați alimentele dure sau tari.
 • Îngrijirea orală: Igiena orală riguroasă este esențială pentru a preveni infecțiile și pentru a menține sănătatea gingiilor și a implanturilor. Medicul vă va oferi instrucțiuni detaliate cu privire la îngrijirea orală postoperatorie.
 • Programarea de urmărire: După procedură, veți avea programate vizite de urmărire regulate pentru vă asigura că implanturile și punțile dentare permanente funcționează corect și pentru a verifica starea generală a sănătății orale.

Avantajele Procedurii Fast and Fixed

O astfel de procedură vine cu multiple avantaje de care vă puteți bucura:

 • Restaurare rapidă: Procedura Fast and Fixed oferă o soluție rapidă pentru înlocuirea dinților lipsă sau a dinților afectați, permițând pacientului să zâmbească și să mănânce normal într-un timp relativ scurt.
 • Stabilitate și confort: Implanturile dentare oferă stabilitate și confort superior în comparație cu alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare mobile.
 • Aspect natural: Punțile dentare permanente sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu zâmbetul și aspectul pacientului, oferind un rezultat estetic natural.
 • Îmbunătățirea calității vieții: Rezultatul final al procedurii poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții, permițând pacientului să mănânce, să vorbească și să zâmbească cu încredere.
 • Prevenirea resorbției osoase: Implanturile dentare pot preveni resorbția osoasă, un proces comun atunci când lipsesc dinții, contribuind la menținerea sănătății osoase a maxilarului sau mandibulei.

Procedura Fast and Fixed este o opțiune inovatoare și eficientă pentru pacienții care doresc să înlocuiască dinții lipsă sau afectați. Cu o planificare adecvată și îngrijire corespunzătoare, această procedură poate oferi rezultate durabile și un zâmbet sănătos și atrăgător.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai importante 8 avantaje pentru care merită să faci un curs de electrician

Alegerea pantalonilor de vânătoare potriviți: Ghidul unui vânător cu experiență