in

Cele mai sigure mașini din lume

Topul celor mai sigure mașini, realizat în fiecare an de publicația Consumer Reports din Statele Unite nu produce surprize, de câte ori e publicat. Aceasta deoarece, deși datele  folosite la întocmirea clasamentului acoperă peste 500.000 de automobile, invariabil în acest top apar cam aceleași mașini! Și aceasta după ce specialiștii  de la Consumer Reports combină aceste informații cu rezultatele din drive-test, sondajul care măsoară gradul de satisfacție a șoferilor și cu testele de siguranță pentru a întocmi un punctaj final. Pentru a câștiga „cea mai bună siguranță +”, un vehicul trebuie să funcționeze bine într-o varietate de teste de avarie. Vehiculul trebuie să primească o notă „bună” la testele legate de tetierele sale frontale, laterale, etc, un rating „avansat” sau „superior” pentru prevenirea accidentelor din față și un rating „bun” pentru farurile sale.

Spre exemplu, în cea mai recentă ediție a topului Consumer Reports, Toyota are modele în topul celor mai fiabile mașini, ocupând inclusiv prima poziție – cu SUV-ul GX de la divizia sa de lux, Lexus. „Lexus reprezintă un exemplu excelent al modului în care un model de lux, dotat cu multe inovații tehnologice, poate fi și fiabil”, arată cei de la Consumer Reports, care adaugă că mașina este rapidă și silențioasă pentru un SUV, fiind de asemenea spațioasă și comodă. Iată un top 10 a ceea ce a fost considerat drept unele dintre cele mai performante și mai sigure mașini din lume.

1. Lexus GX

Această mașină echilibrează tehnologia inovatoare off-road cu o cabină elegantă și versatilă, plus detalii lucrate manual.  În Lexus GX  veți găsi un SUV de lux capabil, cu o personalitate dublă. Derivat de pe platforma Toyota 4Runner, GX 460 utilizează un vechi design body-on-frame. Cu toate acestea, în ciuda arhitecturii sale îmbătrânite – după cum consideră unii dintre experți, Lexus GX  are cele mai noi tehnologii, lux și caracteristici de siguranță, ceea ce îl face un vehicul extrem de dorit. Tot expeții sunt cei care spun că are calități off-road impresionante. Lexus GX oferă multă putere pentru transport și are și un aspect considerat a impune prestanță.

Lexus GX

2. Toyota Prius C

Toyota Prius C din 2019 este o mașină hibridă ultra-accesibilă care nu este, așa cum ar sugera și numele ei, bazată pe Toyota Prius, ci pe un Yaris mai mic. C-ul de 99 de cai putere combinat este mai mic decât cei 134 de cai putere ai lui Prius obișnuit. Elementele standard de siguranță includ frânarea automată de urgență și avertizarea de plecare a benzii. Detaliile sportive și o gamă largă de culori reprezintă modalitatea perfecta de a ieși în evidență cu o asemenea mașină, potrivit experților, iar siguranța, adaugată la aceste calități, ridică standardele. Prius C din 2019 este decupată de la patru modele la două. În timp ce caracteristicile standard și opționale sunt remaniate, Prius C este practic neschimbat. Mai multe culori disponibile de vopsea exterioară au dispărut. De asemenea, este disponibilă o nouă schemă interioară de culori albastru-gri și gri. Roțile de 16 inch opționale anterior și trapa solară nu mai sunt pe lista de opțiuni.

Toyota Prius C

3. Toyota Prius Prime

Toyota Prius Prime pentru 2020 este un membru plug-in-hybrid al familiei Prius, cu un stil de corp hatchback mai atractiv, mai tradițional. În afară de estetică, Prime se distinge cu 25 km de rază de conducere. E considerată foarte competitivă – și la preț. Întrucât industria introduce mai multe vehicule electrice bazate pe un stil de caroserie crossover, Prius Prime hatchback va continua să se distingă estetic. Pentru cei care își doresc nu doar un hibrid, ci și o Toyota, aceasta este culmea brandului Prius.  Tot experții în domeniu spun că afișajul multimedia HD este la fel de mare…ca și imaginația dvs., cu o senzație intuitivă. Confortul este o prioritate la Prius Prime, care oferă spațiu primitor și invită la mai multe posibilități.

Toyota Prius Prime

4. Mazda MX-5 Miata

Îndepărtați toate complicațiile tehnologice ale unei mașini moderne și adăugați-le un șasiu cu tracțiune din spate, adaptat în mod jucăuș, un motor bun și o transmisie manuală cu schimbări clare și aveți un rețeta pentru plăcerea de a conduce. Mazda MX-5 Miata din 2019 oferă tocmai asta și stabilește scena pentru restul gamei Mazda. Disponibil ca model clasic convertibil softtop sau model RF retractabil-targa-top, Miata deține un loc special în inimile entuziaștilor de la volan. Nu vă așteptați la un spațiu mare în micuțul portbagaj al Miata – dar nu ne putem refuza plăcerea de a călători la apusul soarelui cu această bijuterie considerată cel mai bine vândut roadster din lume. Este construită pentru plăcerea pură a condusului. Cu tehnologie sa, această mașină sport compactă și ușoară oferă o senzație fantastică la volan, creând senzația unică de armonie.

5. Toyota Corolla

Cu lunga sa istorie de furnizare a unui transport accesibil, Corolla a constituit întotdeauna o alegere excelentă pentru cumpărătorii experimentați. În timp ce generația anterioară avea o siguranță îmbunătățită, îi lipsea stilul și substanța găsite la alte mărci de mașini. Toyota Corolla 2020 încearcă să-și îmbunătățească reputația prin stilul mai vioi în interior și în exterior, caracteristici mai accesibile și o experiență de conducere îmbunătățită. Se spune, printre experți, că această Corolla are mai mult caracter decât înainte…E  cosiderată stilată și cu eficiență dovedită și oferă posibilitatea alegerii între două motoare hibride: motor hibrid de 1,8 litri și motor Hybrid Dynamic Force de 2,0 litri.

Toyota Corolla

6. Lexus NX

Se spune că reprezintă o alegere inteligentă, care se adresează cumpărătorilor care apreciază stilul și confortul. Cabina ei confortabilă are scaune ușor amortizate, o mulțime de caracteristici de înaltă calitate și un design unic care este în pas cu…moda. Un cilindru turbo de 2,0 litri cu patru cilindri asigură un nivel decent pentru a conduce în jurul orașului, iar un propulsor hibrid opțional dă combustibil eficient. Șoferii se pot aștepta la puține emoții și aventură la volan, deoarece abilitățile dinamice ale NX sunt limitate. Lexus compensează toate deficiențele oferind caracteristici standard care sunt probabil mai importante pentru publicul său țintă, cum ar fi Wi-Fi la bord, frânarea automată de urgență și controlul adaptiv. Designul este inspirat din conceptul arhitectural japonez „engawa” – in care granițele dintre interior și exterior se contopesc perfect.

Lexus NX

7. Toyota Prius

Toyota Prius e considerată hibridul chintesențial, deși a cedat teren altor hibrizi de-a lungul anilor. Toyota costă mai puțin și obține o economie de combustibil comparabilă. Prius oferă tracțiune integrală, ceva care nu se regăsește pe majoritatea modelelor hibride, precum și reputația Toyota pentru fiabilitate. Oferă de asemenea spațiu amplu, calculează prompt itinerariile și, de fapt, potrivit analiștilor domeniului auto, oriunde te duci, un Prius nou îți permite să fii în elementul tău! Versiunile cu tracțiune integrală dispun de un motor electric care funcționează separat de sistemul hibrid și alimentează roțile din spate. Deși, după cum se exprimă experții, Priusul din 2019 oferă puțină bucurie pentru modul de a conduce, se pare că e o mașină prezentă mult în opțiunile șoferilor.

Toyota Prius

8. Honda Fit

Numele i se potrivește perfect. Puteți încadra mult mai multe lucruri în interiorul său, datorită formei sale boxy și a scaunelor din spate rabatabile multidirecțional. De asemenea, are rafinament competitiv de clasă și calitate ridicată, plus un preț de bază scăzut. Caracteristici de asistență la șofer, cum ar fi controlul adaptiv, asistența pentru menținerea benzii de circulație și frânarea automată de urgență sunt echipamente opționale sau standard. Potrivit experților auto, dacă spațiul interior impresionant și versatilitatea sunt cele pe care le căutați, le veți avea cu această mașină. Nu degeaba se spune despre ea că  „e o mașină mică, pregătită pentru aventuri mari”.

Honda Fit

9. Kia Sedona

Are opțiuni extinse pentru transport la drum lung. Versatilă, elegantă și sofisticată, Sedona este proiectată pentru a bifa toate cerințele de pe lista ta în ceea ce privește calitățile unei mașini. Cu scaune practice, fără a sacrifica confortul, funcții tehnologice avansate pentru a menține șoferul fericit, caracteristici inovatoare de siguranță și manevrabilitate și performanțe puternice pentru transportul lung, Sedona este gata să accepte orice călătorie rutieră la care poți visa. Nu în ultimul rând, are sistem UVO Intelligence. Se poate seta controlul climei și puteți porni mașina cu telefonul smartphone.

Kia Sedona

10. Toyota Highlander

Cu totul nou, acest Highlander  din a patra generație arată ca o extensie a modelului actual, deși există îmbunătățiri evolutive în întreaga lume. Pentru anul 2020 măsoară aproximativ 2,4 inci mai mult decât 2019, adăugând spațiu în zona de încărcare. Highlander oferă două propulsoare, un V6 de 295 cai putere convențional și un hibrid de 240 de cai putere cu patru cilindri. Se presupune că unitatea de propulsie hibridă furnizează o combinație estimată de 34 mp de EPA – un pas mare de la hibridul nominal de 28 mpg combinat anterior. Se numără printre cele mai bune SUV-uri cu trei linii, cu un echilibru dorit al unei călătorii bune, cu manevrabilitate receptivă și spațiu interior generos. Are tehnologie de siguranță, inclusiv avertizarea cu privire la coliziune și frânarea automată de urgență.

Toyota Highlander

Tu ce mașină ai alege pentru a te simți în siguranță?

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Principalele motive pentru a purta pantofi stiletto

Principalele motive pentru inscrierea intr-un program Work and Travel in Australia