in

Metode de a învăța lucruri noi pe internet

3 metode prin care poți învăța lucruri noi în mediul virtualInternetul face parte din viața noastră zilnică și aproape tot ce facem se leagă de acesta. Îl folosim în mod special pentru a ne informa cu privire la diferite domenii și activități, dar și pentru a comunica cu alte persoane, pentru a face cumpărături și pentru a ne promova afacerea.

Este foarte simplu de folosit și accesibil tuturor. În contextul pandemiei actuale, internetul este și mai mult folosit, mai ales pentru a învăța lucruri noi și a ne perfecționa. Iată 3 metode de a învăța.

Cursurile online

Este foarte ușor să accesezi platforme de e-learning și să te înscrii la cursurile pe care vrei să le urmezi. Poți să primești chiar și o diplomă sau un atestat la finalul cursului, asta dacă te-ai asigurat că ai ales un curs acreditat. Prețurile diferă în funcție de domeniul de activitate pe care îl alegi, la fel și durata acestora. Acestea sunt susținute de specialiști în domeniile respective și pot fi interactive, dar poți să alegi cursuri de self learning, unde primești informația pe care o studiezi singur, iar apoi susții un examen pentru verificarea cunoștințelor. Diplomele sau atestatele obținute sunt recunoscute în majoritatea instituțiilor și reprezintă dovada perfecționării tale într-un anumit domeniu.

Video tutorialele

Cele mai citite articole

Un videotutorial reprezintă acel tip de conținut video care te învață să faci un anumit lucru. Găsești pentru toate domeniile conținut de tip video tutorial, de la cele cu indicații tehnice, care te învață cum să cureți un laptop, să schimbi piese dintr-un ceas sau cum să realizezi un anumit tip de tunsoare. 

Chiar dacă ți se explică în detaliu ce trebuie să faci și cum trebuie să fi, faptul că acestea nu sunt interactive ar putea face dificilă înțelegerea ta. Însă poți să adresezi întrebări scrise la care vei primi răspuns de la autorul video-ului. Acestea sunt gratuite și le găsești foarte ușor la o simplă căutare pe internet, iar de cele mai multe ori le găsești și în limba română.

Webinariile

Acestea sunt folosite în special de către persoanele care își desfășoară activitatea în domeniul marketingului pentru a crește vânzările unei companii. Însă, se fac webinarii și pe alte teme. Poți afla cum să îți dezvolți talentul într-un anumit domeniu, cum ar fi pictură, muzică, scris, sau poți să înveți tehnici de machiaj, de tuns și coafat, de pictură pe unghii sau chiar de realizat aranjamente florale. Domeniile în care se realizează webinarii sunt foarte variate și accesibile tuturor, cele mai multe dintre acestea fiind chiar gratuite.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce cărucior din oțel inoxidabil să alegi în domeniul HoReCa?

Transmisia pe curele – ce trebuie să știi despre ea?