in

Modalități plăcute de a-ți petrece duminica

Ziua de duminică este de obicei cea mai leneșă din săptămână. Dormim până târziu, apoi încă un pic după-amiază, încercăm să ne relaxăm și să uităm cât de cât de lunea care urmează. Și totuși, mai sunt și persoane care născocesc tot felul de întrebări: Ar trebui să ies undeva în oraș? Ar trebui să fac ceva productiv? Oare cum pot fi mai productiv în ceea ce fac?

Ne place să ne folosim de duminici cât mai din plin, de aceea am inventat tot felul de variante de a le petrece.

Dacă nu ești sigur ce să faci într-o duminică petrecută acasă, nu este nevoie să intri în panică sau să începi să dramatizezi. Fă-ți timp pentru a-ți parcurge în liniște ziua, pornind de la micul dejun preferat în pat, cu o carte în mâini sau cu telefonul, ori pur și simplu lenevind cu o ceașcă de cafea, în timp ce te uiți la un film.

Dacă ai avut o săptămână plină de muncă și socializare, atunci ai nevoie și de timp liber pentru tine. De ce? Pentru că a petrece timp singur îți permite să-ți limpezești mintea, să-ți aduni  gândurile și să-ți găsești un echilibru. De asemenea, îți oferă spațiu pentru a reflecta asupra experiențelor tale recente, fie că este vorba de a te întâlni cu oameni noi sau de a învăța o nouă abilitate.

Navigarea pe internet în timpul săptămânii este mai mult despre e-mailuri, cercetări pe diferite subiecte și prea puțin despre divertisment. De aceea, duminica, unii oameni ar prefera să folosească universul www în alte scopuri. Cinefilii preferă să caute filmul perfect, să citească informațiile de pe IMDB despre noile lansări, pasionații de jocuri de tot felul fac echipă cu prietenii sau coechipierii și adversarii online pentru a participa la curse, turnee sau alte tipuri de provocări. Unele dintre activitățile online la care se alătură pasionații de poker par să fie special dedicate duminicilor, așa cum indică în mod specific numele lor: Sunday StormSunday Line-UpSunday Majors. De asemenea, este destul de obișnuit ca oamenii să organizeze sesiuni de șah sau table pe Meetup, în special duminica, deoarece aceasta este ziua în care sunt liberi și se pot concentra pe strategie, în timp ce se bucură și de elementele distractive.

Cele mai citite articole

Cel mai indicat ar fi să nu vedem duminica precum acea zi dinainte de luni. Și totuși, a avea în vedere săptămâna care vine, ne poate ajuta să intrăm mai puțin în panică în legătură cu munca pe care ar trebui să o desfășurăm. Dacă alegi această variantă, alocă-ți o oră în timpul după-amiezii pentru a nota orice obiective pentru următoarele șapte zile. Golește-ți mintea de orice gânduri persistente, fă o listă clară și apoi îți poți relua relaxarea.

Dacă nu știi cum să-ți petreci o duminică după-amiaza pe cont propriu, atunci o carte este cea mai rapidă soluție. Petrecerea timpului într-un univers literar îți poate îndepărta mintea de la tot și toate; asta în cazul în care îți vei seta și telefonul pe silențios. Cititul nu este doar un mod distractiv de a pierde orele, studiile au arătat că oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi, întărirea creierului și reducerea stresului. Dacă nu ai la îndemână o carte care să îți placă, poți trece pe la un anticariat și cu siguranță vei găsi ceva potrivit.

O duminică acasă este potrivită și pentru exerciții fizice. Dacă nu ai chef să mergi la sală sau să ieși la alergat dimineața devreme, poți închiria o bicicletă, să mergi la o plimbare în cel mai mare parc sau să urmezi un antrenament de pe YouTube.

Nu există o modalitate mai bună de a-ți elibera grijile, decât să te bucuri de o binemeritată baie în cadă. Poți face experiența și mai luxoasă aprinzând niște lumânări parfumate și să te delectezi cu muzică liniștitoare. Dacă nu ai cadă, la fel de bine e sub duș. Este revigorator și economisești în același timp și o cantitate considerabilă de apă.

Weekend-urile sunt adesea un motiv de sărbătoare. Din păcate, atenția noastră cade mai mult pe seara de vineri și pe sâmbătă, rămânând blocați în privința ideilor despre cum să ne petrecem duminica. Această listă de idei te poate inspira să petreci câteva ore de calitate.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Care sunt avantajele unei călătorii la Berlin cu autocarul?

Jocuri obscure de la cazino pe care să le încerci