in

Cele mai frumoase nume de fete

Cele mai frumoase nume de fete

Numele este primul dar pe care îl oferi copilului tău. În timp ce cumpărați un cadou, depuneți cele mai mari eforturi pentru a achiziționa ceva unic și memorabil. Același lucru e valabil și în ceea ce privește alegerea numelui unui copil. Nu lăsați să va oprească nimic din dorința de a alege cel mai bun nume pentru „ea”, sau pentru „el”, un nume de care copilul tău poate fi mândru mai târziu. A alege un nume pentru copilul tău poate fi uneori copleșitor. În plus față de posibilitățile pe care le aveți în vedere, e probabil ca prietenii și rudele să ofere sugestii proprii – indiferent dacă doriți sau nu. Nu există un mod corect sau greșit de a alege un nume pentru copilul tău. Cel mai important e să alegi un nume pe care să îl iubești. Și pe care îl va iubi și copilul tău. În cele din urmă, copilul tău va crește cu orice nume ai alege. Dar…Gândește-te cum va suna numele când îți strigi copilul: este frumos să îl auzi sau sună dur? Merge bine cu numele dvs. de familie? E bine să evitați să alegeți un nume de copil pe care l-ați putea regreta și l-ar putea regreta și copilul mai târziu. Vedeți dacă cea mai bună alegere va poate îndepărta de acele capcane comune de a alege un nume la modă spre exemplu.
Unii părinți cred că prenumele mai lungi funcționează mai bine cu numele de familie mai scurte, în timp ce alții cred contrariul. Mulți părinți doresc să găsească un nume unic care să îi distingă copilul. Dar, uneori, un nume extrem de neobișnuit îi poate aduce copilului atenție nedorită în schimb. Alegerea unui nume pentru copilul tău poate fi o decizie grea și copleșitoare. Mamele și tațîi își împărtășesc sfaturile și strategiile pentru numirea bebelușilor. Este ușor să cercetezi semnificațiile numelor online pentru a te ajută să o alegi pe cea perfectă pentru copilul tău, mai ales dacă ai probleme în a găși unul care e corect. Pont: Când alegeți un nume, imaginați-va copilul într-o situație profesională, la un interviu sau făcând o prezentare unui client. Ce poți face dacă vrei ca numele copilului tău să reflecte moștenirea familiei, dar membrii familiei te presează pentru a-i da numele iubitei tale bunici – ceea ce nu se află în topul tău 10? Da-i copilului tău numele pe care îl dorești ca prenume și numele bunicii tale ca nume de mijloc. Sau faceți contrariul și numiți copilul cu numele ei de mijloc. De asemenea, puteți să îi dați numele bunicii dvs., dar folosiți un pseudonim.

Desigur puteți spune că, de fapt, hotărârea este mai greu de luat. Există diverse liste exhaustive cu nume frumoase de fete, cu anumite semnificații. Câteva dintre ele pot fi unice, câteva dintre ele pot fi haioase, important e că numele pot fi speciale și că înainte de a alege un nume pentru fetița ta, te poți gândi, parcurgând și lista de mai jos.

În ceea ce privește fetele, întotdeauna numele sunt mai greu de ales

Afrodita – zeița frumuseții, zeița dragostei, a te naște din spumă mării, a se scufundă în valuri; originea numelui: greacă, slavă.

Agata – bun, pur, plin de calități, piatră semiprețioasă, persoană prietenoasă cu toată lumea; este un nume dat feminin derivat din cuvântul grecesc antic ἀγαθός (agathos), care înseamnă bine. Era numele Sfintei Agata din Sicilia. Numele a fost folosit rar în țările de limbă engleză în ultimii ani.

Aglaia – splendoare, frumusețe, glorie, strălucire, briliant, sclipitor; numele este de origine greacă.

Agnes – puritate, castitate, sfințenie, gentil; este un nume dat feminin, care derivă din numele grecesc Ἁγνή Hagnḗ, care înseamnă „pur” sau „sfânt”. Numele a trecut în italiană ca Agnese, în portugheză ca Inês și în spaniolă ca Inés.

Aida – fericire, bogăție, rang nobil; numele este de origine arabă. Aida este un nume melodic asociat în mare parte cu personajul principal al operei Verdi din 1871, o prințesă etiopiană înrobită, care moare pentru a-și salva poporul.

Alberta – strălucitor, inteligent, faimos, nobil; semnificația numelui Alberta este din germanul vechi Adalbert care înseamnă nobil și luminos.

Albertina -nobil, strălucire, faimos, nobil; derivat din Alberta (vezi mai sus)

Alice – nobil, adevăr, noblețe; este de origine germană veche. Când este ales pentru o fată, mulți dintre părinți se gândesc la celebrul personaj feminin Disney din „Alice în Țara Minunilor”.

Alicia – nobil, cinstit, dulce; derivat din Alice (vezi mai sus)

Ama -este un nume de origine africană, care înseamnă „născut într-o sâmbătă”; Ama este un nume folosit de poporul Akan din Ghana pentru fetele născute sâmbăta. Denumirile care fac referire la nașterea unui bebeluș în funcție de ziua săptămânii, ora zilei sau sezonul anului sunt frecvente în multe culturi africane.

Amanda – demnă de iubire; este un nume care provine din latină. Forma sa diminutivă include Mandy, Manda și Amy.

Beatrice -fericit, fericită, beatitudine, a beatifica; numele este de origine, latină.

Belinda – frumoasă; numele este de origine germană, spaniolă, care înseamnă „unul frumos sau, șarpe”. În mitologia babiloniană, Belinda era zeița cerului și a pământului. Ca un fapt inedit, numele Belinda a intrat pe listele de popularitate ale SUA în 1940.

Bianca – alb, puritate, claritate, strălucire; numele este de origine italiană.

Călina – frumos, bun; nume de origine slavă, derivat din masculinul numel slav „Kalin”.

Caliopi – cu voce frumoasă; derivat din Calliope care în mitologia greacă e fiica lui Zeus si a Mnemosynei și mama lui Orpheus. Este una dintre cele 9 muze, patroana poeziei epice și a artei expresivității. În picturi este reprezentată drept o tânără cu o cunună de lauri pe cap și în mână cu o tăbliță la care se pregătește să scrie.

Calypso – un nume de origine greacă; are semnificatia de „a se ascunde”. Calypso era în mitologia greacă numele unei nimfe – fiica a lui Atlas și a zeiței Thetis.

Carina – drag, iubit, grațios; este e origine italiană – înseamnă „draga mea”.

Carmen – numele este de origine spaniolă și înseamnă „grădină”.

Caterina – pur; numele este de origine italiană.

Clara – clar, strălucitor, faimos; este un nume de origine latină.

Clarisa – clar, luminos, faimos; derivat din Clara (vezi mai sus).

Corina – săgeată; latinizat din numele grecesc „Korinna”, acesta fiind derivat din cuvantul „kore” si inseamna „fecioara, domnisoara”. In limba latina numele are semnificatia de „sageata”

Cosmina – ornament, podoabă; nume de origine latină, epoca imperială atestă existența numelor pers. Cosmas, Cosmia, Cosmos (de la acesta s-a format și derivatul Cosminus), împrumuturi din onomastica grecilor și corespondențe – gen Kosmas, Kosmia, Kosmos.

Crenguța – creangă, prospețime, fragilitate și tinerețe; nume de origine românească laică; este un diminutiv de la substantivul „creangă”.

Crina – crin; nume de origine greacă, provine mai exact de la Krinon, alături de derivatele sale – Krino, Krinis ș.a.

Dalia – ramură; n ume de origine ebraică

Daphne – dafin, leandru; nume de origine greacă.

Daria – mare, ocean; numele vine din vechea persană, compus fiind din „dâraya” (a poseda, a deține) și „vahu” (bunătate). În persana modernă, „daryā” înseamnă „mare, ocean”.

Dorina – dar din partea lui Dumnezeu; nume de origine greacă, vine din numele grec Theodoros si are sensul menționat – acela de dar din partea lui Dumnezeu.

Dorothea – și acest nume are semnificația de „darul lui Dumnezeu”; nume de origine greacă – derivă de la cuvântul Dorotheos – darul lui Dumnezeu, „doron” – dar, „theos” – Dumnezeu.

Draga – prețios, drag; nume de origine românească, dar poate fi întâlnit și la bulgari.

Edena – paradis; nume de origine evreiască; Grădina Edenului a fost locul în care au trăit primii oameni – Adam și Eva.

Edith – dar scump; nume cu origini vechi englezești. Numele a fost purtat de capete încoronate din Anglia și de sfinți creștini.

Elena – rază de soare, lumină; numele provine din limba greacă (Ἑλένη, cu caractere latine Elene, Helene), și înseamnă în traducere „cea solară, cea străluctă, cea luminoasă” (de la Helios). Varianta românească des folosită este Ileana.

Elvira – adevărat; numele reprezintă o formă spaniolă a unui n ume vizigotic. Specialiștii lingviști consideră că e posibil compus din elementele germanice „ala” (totul) și „wer” (adevărat).

Ema – zelos; numele provine de la latinescul „aemilus”, care, în limba română ar fi tradus „dornic”, „nerăbdător” sau „zelos”.

Esther – stea;  numele poate însemna „stea” în persană, dar în alte interpretari numele e un derivat al numelui zeiței Ishtar.

Eugenia – de bună calitate, de neam bun; nume de origine greacă.

Federica – conducător pașnic; nume folosit în onomastica italiană și derivat de la germanicul Federick – înseamnă, așa cum am menționat, „conducător pașnic”.

Flavia – galben, auriu, blond; nume de origine latină, care are ca etimologie cuvântul Flavius, la catolici fiind sarbatorit pe 12 Mai iar la ortodocși pe 16 Februarie.

Flora – floare, primăvară; nume de origine romană – Flora era în mitologia romană zeița florilor, dar și a pomilor fructiferi etc.

Florentina – prosper, înfloritor; drivat al Florei (vezi mai sus)

Gia – dar de la Dumnezeu; nume derivat din grecescul Ioannes.

Gioconda – fericit; numele provine din latină – „Iucunda” (care însemna „plăcut, încântător, fericit”).

Gloria – glorie; numele provine de la o expresie latina ce inseamna „glorie”.

Greta – perlă; Este una din formele numelui latin Margarita (în română, Margareta), care are sensul de perlă, după cum am menționat.

Hortensia – grădină; numele este de origine latină, derivat fiind din „hortensus” – „grădină”.

Cele mai citite articole

Ianna – floare frumoasă; numele este o variantă a numelui Ayanna (Kiswahili) și e rar.

Iasmina – floare de iasomie; nume de origine musulmană.

Ileana – strălucire dumnezeiască, lumina, strălucire (vezi mai sus și la numele Elena)

Ioana – mila lui Dumnezeu; nume folosit în onomastica română și cea bulgară, dar de origine evreiască. E compus din „Jahve” (Ilie) in forma sa scurta „Jo” și „hanan” (a avea mila), rezultând „Jahve a avut mila”, „Dumnezeu este milos”.

Irina – pace, pașnică; Ca nume propriu “Eiren” era prezent în Grecia antică.

Isabela – promisiunea lui Dumnezeu; numele de origine latină și spaniolă reprezintă o variantă a numelui Elisabeta, care în ebraică însemnă “promisiunea lui Dumnezeu”.

Iris – curcubeu; nume de origine grecească. În mitologia greacă, Iris era mesagera cerurilor și făcea legătura între Zei și pământeni.

Jade – jad; nume de origine spaniolă.

Julieta – tineresc, plin de viață; nume de origine latină.

Justina – just, drept; derivat din Iustina; nume frecvent în epoca imperială, derivat cu suf. „-inus (-ina)” de la cognomenul „Iustus” – semnifică „just, drept, conform legii”.

Karen – pură; nume de origine daneză, provine din grecescul Katherine.

Lăcrămioara – gingășie, sensibilitate, prospețime, puritate; nume de origine românească.

Laura – înțelepciune, curaj, victorie și încredere; numele provine din latinescul „laur”.

Leticia – bucurie; nume de origine latină.

Lorena – cel care poartă lauri; este forma românească a numelor Lorraine sau Loraine, de origine franceză.

Lucia – lumină; provine de la numele roman Lucianus; e utilizat în onomastica creștină – martira Sf. Lucia Fecioara e sărbătorită de Biserică pe data de 6 iulie.

Lucreția – reușită; nume de origine latină.

Mădălina – important, magnific; numele provine din ebraică.

Maia – stea; în mitologia greacă Maia e nimfă și e fiica lui Atlas.

Melinda – dulce, delicat, gentil, moale, duios, gingaș, afectuos; nume de origine latină.

Mirabela – minunată; nume de origine latină.

Miranda – demnă de admirație; nume de origine latină.

Nadia – speranța, nădejde; potrivit etimologilor, provine de la cuvântul slav „nadejda”, care înseamnă „nădejde”.

Natalia – ziua de Crăciun; unii dintre lingvişti definesc Natalia cu sintagma “natali domini”, astfel traducând numele “ziua de Crăciun”.

Nicoleta – a învinge, victorie; potrivit etimologilor, numele reproduce un vechi nume – Nikdlaos, folosit in Grecia antică cu multe secole înaintea erei noastre.

Octavia – a opta; nume derivat din Octavius – nume de origine latină.

Olga – sfânt, binecuvântat, de succes; nume de origine slavă, provine de la Oleg.

Olimpia – nume românesc de proveniență greacă; face referire la muntele Olimp – casa zeilor în mitologia greacă.

Olivia – măslin, măslină; nume de origine latină.

Oxana – ospitalitate, generozitate, curtoazie; numele e varianta rusească a numelui Xenia (Xenia = conceptul grecesc pentru ospitalitate, arătat celor ce sunt departe de casa lor).

Patricia – nobil; nume de origine latină, vine de la „patrician” = „nobil”.

Raisa – preaiubită; nume de origine greacă – însemna “fără griji”, dar semnalat și în țările de origine slavă: Raisa = “preaiubită”.

Raluca – glorie, frumusețe; nume de origine românească.

Rebeca – splendoare; numele provine din ebraicul Rivka, care în română înseamnă „splendoare”.

Renata – renăscut; femininul latinescului Renatus.

Rita -cinste, onestitate, curaj, perlă, mărgăritar;nume de origine spaniolă, e forma scurtă a numelui Margarita.

Roxana – strălucitoare, zori de zi;numele derivă din grecescul Rhoxanes.

Sabrina -nume de origine celtică; e numele unui râu din Țara Galilor.

Samira – cuvântător de seară, prieten al nopții; nume de origine arabă.

Sara – prințesă, doamnă, prințesă a poporului; nume de origine ebraică.

Scarlet – roșu; nume de origine franceză.

Selena – luna; nume de origine greacă.

Simona – ascultător; are originea în ebraică.

Sofia – înțelepciune; nume de origine greacă.

Tamara – victorios; nume de origine ebraică.

Tara – Tara e zeița adorată din vremuri străvechi.

Tereza – a strânge recolta; romanizarea numelui spaniol Teresa, derivat al numelui Theresa. Forma inițială: Therasia.

Timea – dulce, blând; nume de origine maghiară.

Valentina – sănătos; provine de la numele latin „Valentinus”.

Virginia – fecioresc (din latină).

Zara – derivă din arabul zahra (floare).

Zoe – viață (din greacă).

Tu ce nume ai alege pentru fetița ta?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 10 cele mai bune scoli din Bucuresti

Cele mai bune școli din București

Black Mirror Top 20 seriale Netflix

Cele mai Populare Seriale pe Netflix