in

Pilota de iarnă – sfaturi și recomandări pentru o alegere perfectă

Vine iarna, căldura nu este la nivelul pe care ți-l dorești, peste noapte se răcește în cameră și simți nevoia de a te dormi în condițiile optime pentru a avea parte de o odihnă corespunzătoare. Ce-ai spune de o pilotă de iarnă care să-ți alunge toate aceste griji? Alegerea pilotei este un aspect foarte important, iar ca să înțelegi cum stau lucrurile, trebuie să știi că diferența între o pilotă de vară și una de iarnă stă fix o pilotă de vară. Adică, pilota de vară are o densitate de 200 grame/mp, în timp ce una de iarnă are dublu, adică 400 grame/mp.  Desigur, poți să încerci cu două pilote de vara suprapuse, dar în mod sigur nu o să ai parte de același confort!

Care sunt criteriile de alegere ale pilotei de iarnă?

Sunt două criterii majore de care trebuie să ții cont: partea exterioară și umplutură. Referindu-ne la primul criteriu, husa sau “fața” pilotei poate fi aleasă în funcție de buget (deși nu o recomandăm, pentru că altele sunt criteriile care trebuie să primeze), calitate, tipul materialului și nivelul de ventilație/aerisire pe care îl oferă. Recomandăm bumbacul pentru că este un material natural (cel 100% este indicat), dar și lâna reprezintă o opțiune. Atenție sporită în cazul în care ești o persoană predispusă la alergii! În acest caz mergi pe o variantă de material care este recomandată de către un specialist.

În cazul umpluturii, aceasta necesită ceva mai multă atenție, mai ales că există alternative naturale, dar și sintetice dintre care se poate face o alegere corespunzătoare. Trebuie avute în vedere aceleași criterii ca la husă, și nici aici nu trebuie făcut fel de rabat la calitate. Practic, corpul pilotei este umplutura sa, aceasta având rolul de a oferi nivelul optim de căldură. Cea mai folosită este lâna, dar recomandarea noastră este să mergi pe varianta puf de gâscă pentru că îți asigură un confort sporit în timpul somnului.

Cele mai citite articole

Ce îți oferă o pilotă de iarnă?

Alegerea corectă a pilotei de iarnă vine cu avantaje majore la pachet: nu vei mai avea probleme legate de dispunere în mod omogen a căldurii pe întreaga suprafață, nivelul de ventilație va fi unul corespunzător, ceea ce va ajuta o excelentă eliminare a transpirației în timpul somnului, corpul va fi protejat, chiar și atunci când persoana alege să doarmă într-o cameră mai răcoroasă și vor fi evitate problemele de sănătate prin încălzire uniformă a trupului.

Pentru că nu vei schimba atât de repede pilota îți sugerăm să optezi pentru un produs de calitate, din materiale naturale (husă din bumbac cu umplutură din puf de gașcă ori lână). Dacă bugetul nu-ți permite, atunci poți opta pentru o husă din bumbac cu o umplutură din poliester. Înainte de a alege, gândește-te întotdeauna la avantajele pe termen lung pe care ți le oferă o pilotă de iarnă de calitate!

Sursă: spalno-belyo.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Împrumut pentru cei care câștigă din alte surse decât salariul – află tot!

Ce trebuie sa faci pentru a renunta la fumat?