in

Renovarea rapida a casei: 6 lucrări de bază

Atunci când vrei să renovezi este recomandat să urmezi un plan al lucrărilor, o eșalonare a acestora, astfel încât să știi că ai acoperit tot ce era necesar. Iată care sunt lucrările de bază pe care le poți face pentru ca locuința ta să treacă prin renovare rapid, fără timpi de așteptare prea mari.

Lucrări de vopsire

Vopsitoriile sunt unele dintre cele mai rapide moduri de a renova o locuință, această etapă având un rol important în schimbarea aspectului, dar și în îmbunătățirea proprietăților structurii. Vei vedea că poți folosi vopsea de interior sau de exterior, în funcție de zona pe care vrei să o renovezi, iar vopseaua o poți alege din magazine cunoscute, precum Mathaus. Astfel, daca vrei sa vopsesti pe exterior aici sunt mai multe tipuri de vopsele care te pot ajuta să schimbi aspectul locuinței tale și să-i asiguri acesteia protecția la intemperii. 

La interior, vopseaua lavabilă schimbă aspectul camerelor și împrospătează aerul casei, fiind un mod foarte bun de a începe renovarea. 

Lucrările de schimbarea a pardoselilor

Pentru a renova rapid pardoselile casei vei vedea că există și alte soluții decât placările ceramice. Poți opta pentru schimbarea parchetului, sau pentru acoperirea zonelor de pardoseală cu vinil modular. 

Vinilul modular este un fel de linoleum, ce poate imita fie aspectul lemnului, fie aspectul greisei, fie pe cel al pietrei naturale. Vei avea nevoie doar de un adeziv și de câteva ore de muncă, iar rezultatul se va concretiza în pardoseli ce pot fi utilizate chiar din primele ore. 

Aplicare de tencuieli decorative

Tencuielile decorative au și ele rolul de a oferi un nou aspect locuinței, indiferent dacă le folosești la interior sau la exterior. Tencuielile decorative aduc un aport mare de unicitate prin suprafețele texturate rezultate, care conferă spațiilor naturalețe și eleganță. 

Cele mai citite articole

Tot ce va trebui să faci este să alegi tipul potrivit de tencuială decorativă, să alegi amorsa potrivită, în funcție de substrat și mai apoi să treci la aplicarea materialelor pentru a obține suprafețe deosebit de frumoase. 

Lucrări de izolare a elementelor constructive

Deși nu se încadrează în totalitate în lucrările de renovare, izolarea suprafețelor este un lucru important. Astfel, dacă reabilitezi anumite elemente, atunci ar fi o idee bună să și izolezi, astfel încât să nu mai fii nevoit să decopertezi mai târziu pentru a face acest pas. Izolarea termică are rolul de a oferi eficiență energetică locuinței, dar și o reducere substanțială a consumurilor cu energia și implicit a cheltuielilor. 

Poți folosi pentru izolare vată bazaltică, vată de sticlă sau polistiren, sau dacă vrei o izolare rapidă și eficientă, atunci spuma poliuretanică poate fi o soluție. 

Realizarea de scafe sau elemente decorative

Scafele te pot ajuta să oferi casei tale un aspect noi și inedit, mai ales dacă pe lângă acestea implementezi și sisteme de iluminat inteligente. Locuințele moderne se axează foarte mult în prezent pe decoruri care implică jocuri de lumini și umbre, dar și o oarecare simplitate, iar din acest motiv scafele sunt o soluție perfectă de renovare, fără a încărca spațiul și fără a-i strica aspectul. 

Placări cu faianță la nivelul pereților

Dacă dispui de timp, dar și de un buget rezonabil, atunci poți opta pentru placarea pereților băii sau bucătăriei cu faianță sau piatră naturală. Aspectul se va modifica în mod cert, iar casa ta va arăta minunat cu foarte puțin efort. 

Renovarea casei nu înseamnă să pierzi timpul și nici să investești foarte mulți bani pentru a te bucura de rezultate perfecte. Realizează lucrările de bază de renovare și mai apoi ocupă-te de micile detalii de execuție, pentru ca locuința ta să se bucure de un aspect nou, cu adevărat tineresc. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum să aveți o firmă sustenabilă

Ce inseamna smart casual si cum sa adaptezi stilul garderobei tale