in

Cum să aveți o firmă sustenabilă

Grija pentru mediul înconjurător a pornit ca o mișcare activistă a tinerelor generații care sunt și cei mai de preț consumatori care mențin piața competițională a companiilor din ziua de astăzi. De aceea, un aspect foarte important pe care îl urmărește publicul, adică viitorii angajați care vor lucra pentru aceste firme, este modalitatea în care o companie adoptă practici pentru îmbunătățirea condițiilor mediului înconjurător.

Sustenabilitatea a devenit principalul punct de referință al unui client în vederea consumării produselor sau utilizării serviciilor unei companii. Iată câteva sfaturi pentru a vă îmbunătății imaginea firmei și a adopta un stil sustenabil de lucru.

Utilizați becuri economice sau sisteme de iluminare sustenabile

Becurile economice utilizează în mod controlat lumina generată electric, contribuind astfel la diminuarea consumului de energie care suprasolicită planeta. O altă alternativă de iluminare ar fi utilizarea unor sisteme care captează lumina soarelui de-a lungul unei zile, transportând-o ulterior prin intermediul unor cabluri din fibră optică în interiorul unor clădiri. Plusul de valoare pe care îl poate aduce un astfel de sistem de captare și transport al luminii soarelui este că poate conduce lumina naturală până la 100 de metri adâncime, echivalent cu o clădire care însumează 30 de etaje.

În cazul în care dețineți o clădire înaltă în care se desfășoară activitatea companiei, utilizarea unui sistem de captare iluminare soarelui este varianta potrivită.

Utilizați echipamente de compostat

Composterele sunt o variantă sustenabilă a recipientelor sau coșurilor de gunoi comune încă utilizate într-un număr foarte mare în locuințe și în companii. Echipamentele de compostat transformă și descompun materia organică pentru a obține un compost, fertilizator organic care servește la hrănirea plantelor, copacilor, și în general, a tot ceea ce este verde în mediul înconjurător. 

Cele mai citite articole

În acest fel, prin utilizarea composterelor, puteți transforma ceva nociv pentru mediu în ceva vital, sprijinind îmbunătățirea condițiilor mediului.

Reduceți sau eliminați consumul de plastic

De-a lungul mișcării activiste sustenabile, materialele din plastic au fost înlocuite cu brio cu alternative care nu dăunează mediului înconjurător. Cu toate acestea, nu toate obiectele din plastic au putut fi date la o parte din viețile oamenilor și, mai ales, din echipamentele necesare pentru funcționarea unei companii.

Dacă nu puteți elimina de tot consumul de plastic, încercați să reduceți cantitatea pe care firma dumneavoastră o utilizează, găsind alternative mult mai ecologice.

Colectați selectiv deșeurile

Este una dintre cele mai ușoare modalități de a adopta o imagine a companiei care sprijină sustenabilitatea. Multe campanii de responsabilitate socială care au fost demarate în ultimul timp de firme puternice pe piața competițională se refereau la colectarea selectivă a deșeurilor și la amplasarea ghenelor publice care să reprezinte fiecare deșeu în parte.

Controlați cantitatea de apă utilizată în cadrul companiei

Deși, de obicei, angajații se bucură de utilizarea resurselor energetice la locul de muncă pentru că nu sunt implicați direct în achitarea facturilor lunare, este important să controlați debitul de apă fie prin educarea oamenilor de a opri chiuveta atunci când se spală pe mâini și a o folosi doar pentru clătire, fie prin implementarea unor robineți special dezvoltați pentru susținerea mediului înconjurător.

În câțiva pași simpli puteți să vă transformați compania într-una prietenoasă cu mediul. Acest pas de dezvoltare nu doar că vă pune într-o lumină favorabilă în fața publicului larg și în fața altor companii, dar va schimba pozitiv și gradul de productivitate și eficiență al angajaților dumneavoastră.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 5. Idei de decorare pentru a va ajuta sa va traiti cea mai confortabila viata

Renovarea rapida a casei: 6 lucrări de bază