Top 10 retete de prajituri simple
In lumea agitata de astazi, unde timpul pare sa zboare, a gasi retete de prajituri care sunt atat delicioase, cat si simple de preparat poate fi o adevarata salvare. Fie ca iti doresti sa impresionezi oaspetii sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu ceva dulce, aceste 10 retete de prajituri simple te vor ajuta sa creezi minunatii culinare fara prea mult efort.
1. Prajitura cu iaurt
Aceasta prajitura cu iaurt este nu doar incredibil de usor de facut, dar este si surprinzator de pufoasa si aromata. Ai nevoie de 250g de iaurt, 2 cani de faina, 1 cana de zahar, 1/2 cana de ulei, 3 oua, 1 pliculet de praf de copt si esenta de vanilie. Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare pana la omogenizare, apoi toarna compozitia intr-o tava tapetata si coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.
2. Chec simplu
Chec-ul este una dintre cele mai iubite prajituri si se face extrem de simplu. Ai nevoie de 200g de faina, 200g de zahar, 4 oua, 100ml de ulei, 1 pliculet de praf de copt si esenta de vanilie sau lamaie. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma, adauga zaharul si mixeaza pana devine o crema. Adauga galbenusurile, uleiul si esenta, amestecand usor. La final, incorpora faina si praful de copt. Toarna compozitia in tava si coace la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute.
3. Brownies cu ciocolata
Cele mai citite articole
Pentru iubitorii de ciocolata, brownies este un desert de nelipsit. Ai nevoie de 150g de ciocolata neagra, 100g de unt, 250g de zahar, 3 oua, 70g de faina, un praf de sare si nuci (optional). Topeste ciocolata impreuna cu untul, apoi adauga zaharul si amesteca bine. Incorpora ouale unul cate unul, apoi adauga faina si sarea. Daca preferi, poti adauga si nuci. Toarna compozitia in tava si coace la 175 de grade Celsius timp de 25 de minute.
4. Tarta cu fructe
Tarta cu fructe este nu doar delicioasa, dar si o incantare vizuala. Pentru blat ai nevoie de 200g de faina, 100g de unt, 80g de zahar si un ou. Pentru umplutura, poti folosi orice tip de fructe doresti. Amesteca faina cu untul pana obtii o textura nisipoasa, adauga zaharul si oul si framanta pana la omogenizare. Intinde aluatul in tava, adauga fructele si coace la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
5. Pandispan cu gem
Pandispanul cu gem este o prajitura usoara si aromata, perfecta pentru orice moment al zilei. Ai nevoie de 4 oua, 120g de zahar, 120g de faina, un pliculet de praf de copt si gemul tau preferat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma tare, adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine lucios. Adauga galbenusurile, apoi incorporeaza faina si praful de copt. Toarna jumatate din compozitie in tava, adauga stratul de gem, apoi restul compozitiei. Coace la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute.
Indiferent de ocazie, aceste prajituri simple si rapide sunt solutia ideala pentru un desert savuros fara prea mult efort. Experimenteaza cu ingredientele si aromele pentru a crea variatii unice care sa se potriveasca gusturilor tale si ale invitatilor tai. Pofta buna!