Top 10 retete de prajituri
Deserturile sunt acele delicii care transforma orice moment al zilei intr-unul mai dulce si mai placut. Fie ca vorbim despre un desert rapid pentru o seara in familie sau despre o prajitura deosebita pentru o ocazie speciala, exista intotdeauna o reteta care sa satisfaca toate gusturile. In acest articol, va prezentam un top 10 al celor mai iubite si apreciate retete de prajituri, usor de preparat si garantat delicioase.
1. Prajitura cu ciocolata si bezea
Prajitura cu ciocolata si bezea este un desert de efect, cu un contrast interesant intre textura cremoasa a ciocolatei si crocanta bezelei. Pentru blat, aveti nevoie de 200 g faina, 50 g cacao, 200 g zahar, 100 ml ulei, 200 ml lapte, un ou si un pliculet de praf de copt. Pentru bezea, bateti albusurile a 4 oua cu 200 g zahar pana obtineti o spuma lucioasa. Combinati ingredientele pentru blat, turnati in tava, adaugati bezeaua deasupra si coaceti la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
2. Tiramisu
Tiramisu este un desert italian clasic, iubit la nivel mondial. Combinatia de mascarpone, cafea si biscuiti savoiardi creeaza un desert cremos si reconfortant. Pentru o versiune simpla, aveti nevoie de 500 g mascarpone, 300 ml cafea tare, 5 oua, 100 g zahar si aproximativ 200 g biscuiti savoiardi. Separati galbenusurile de albusuri. Mixati galbenusurile cu zaharul, adaugati mascarpone si mixati pana la omogenizare. Bateti albusurile si incorporati-le in crema de mascarpone. Inmuiati biscuitii in cafea si alternati straturi de biscuiti si crema in vasul de servire. Lasati la frigider cateva ore inainte de servire.
3. Cheesecake cu fructe de padure
Cele mai citite articole
Cheesecake-ul cu fructe de padure este un desert rafinat si atragator. Blatul crocant si crema fina de branza se complementeaza perfect cu dulceata si aciditatea fructelor de padure. Pentru blat, amestecati 200 g biscuiti zdrobiti cu 100 g unt topit. Presati amestecul in tava si coaceti 10 minute la 180 de grade Celsius. Pentru crema, mixati 600 g branza cremoasa, 200 g smantana, 150 g zahar, 3 oua si esenta de vanilie. Turnati peste blat si coaceti la 160 de grade Celsius pentru 50 de minute. Decorati cu fructe de padure proaspete si serviti rece.
4. Prajitura cu mere si scortisoara
Pentru iubitorii de mere, prajitura cu mere si scortisoara este alegerea perfecta. Acest desert este nu doar delicios, dar si aromat, datorita combinatiei de mere si scortisoara. Pentru blat, aveti nevoie de 150 g faina, 120 g zahar, 50 ml ulei, 2 oua, 50 ml lapte, un pliculet de praf de copt si o lingurita de scortisoara. Taiati 3-4 mere in cuburi si amestecati-le in compozitia de blat. Turnati totul in tava si coaceti la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Prajitura va fi si mai buna servita calda, eventual cu o cupa de inghetata de vanilie.
5. Tort de ciocolata
Tortul de ciocolata este un classic care nu se demodeaza niciodata. Pentru un tort de ciocolata bogat si umed, aveti nevoie de 200 g ciocolata neagra, 200 g unt, 200 g zahar, 100 g faina, 50 g cacao si 5 oua. Topiti ciocolata cu untul, apoi raciti usor. Bateti ouale cu zaharul pana devin spumoase si palide, apoi incorporati amestecul de ciocolata si unt. Adaugati faina si cacaoa, amestecati si turnati in forma de tort tapetata. Coaceti la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Decorati tortul cu glazura de ciocolata sau cu frisca pentru un efect spectaculos.
Fiecare dintre aceste retete de prajituri va aduce cu siguranta zambete pe fetele celor dragi. Experimentati si combinati aromele pentru a descoperi noi favoruri. Deserturile facute in casa sunt intotdeauna o modalitate minunata de a impartasi bucurie si de a petrece timp de calitate cu familia si prietenii.