Înainte de zilele în care se trimiteau mesaje, se trimiteau tweet-uri și se făceau poze, principalele surse de întâlniri erau probabil școala, locul de muncă, biserica sau barul din cartier. În prezent, însă, aproximativ 80 la sută dintre români au folosit tehnologia pentru a găsi întâlniri spun că preferă să întâlnească potențiali parteneri online, sugerează un raport din 2016 al Pew Research Center.
Dar ce se întâmplă atunci când întâlnești pe cineva virtual? Există o șansă ca acest mediu și toate terenurile sale minate să vă schimbe interacțiunile în rău – în cele din urmă sabotându-vă succesul în găsirea unui partener potrivit.
„Oamenii au tendința de a pune online cea mai superficială versiune a lor”, spune Kristen Mark, doctor în științe, cercetător în domeniul sexului și al relațiilor la Universitatea Kentucky din Lexington, care a studiat rolul dorinței sexuale în relațiile pe termen lung. „Te pregătești potențial să nu ai o viziune autentică despre tine însuți, iar asta poate crea probleme, [inclusiv] să fii mai puțin dispus să te deschizi pentru că ai o fațadă de perfecțiune.”
1. Gândește-te la ceea ce vrei înainte de a începe să te întâlnești
„Îi îndemn pe oameni să se gândească bine la ceea ce caută înainte de a începe să se întâlnească, indiferent dacă folosesc sau nu site-uri și aplicații de dating online”, spune Walker. De exemplu, dacă folosești o aplicație de dating online, scrie un profil care să se concentreze pe persoana pe care vrei să o atragi. Întrebați-vă: Vrei o relație pe termen lung? Vrei să te căsătorești? Sau vreți doar un partener cu care să faceți drumeții, să schiați sau să vedeți filme? „Este în regulă să fii foarte specific și să spui că îți plac pisicile, că vrei să te întâlnești cu cineva care locuiește la mai puțin de 15 minute de mers cu mașina de unde locuiești și că nu te vei întâlni cu un trișor”, spune Thorton. „Atunci când suntem realiști cu privire la ceea ce căutăm și nu suntem atașați de rezultate, avem mai multe șanse să ne fie îndeplinite așteptările”, spune ea. „Dar dacă nu suntem clari cu privire la ceea ce ne dorim, sfârșim prin a fi dezamăgiți” și totuși dacă se întâmplă lucrul acesta și în continuare sunteți singuri puteți vizita Vibra.ro în cazul în care doriți jucării pentru adulți.
2. Învață să flirtezi ca un sexolog identificându-ți stilul de seducție
Există o carte bestseller numită The Art of Seduction (Arta seducției) de Robert Greene, în care Greene descrie o mână de stiluri de seducție. În The Game of Desire (Jocul dorinței), Boodram are o abordare similară, dar îi antrenează pe cititori cum să fie mai seducători, învățând care stil de seducție vine cel mai natural și când să desfășoare diferite stiluri.
De exemplu, dacă ești un „Kindness Killa”, stilul tău de seducție este să flatezi pe toată lumea pe care o întâlnești. Dacă ești „Oprah”, este probabil să susții cel mai înalt potențial al oamenilor. Apoi, există „The Keg” – persoana care își face intrarea și este centrul petrecerii.
„Iubitorii excepțional de buni înțeleg importanța tuturor stilurilor, deoarece stilurile de seducție se aseamănă mult cu crosele de golf”, spune ea. „Sigur, poți juca un joc decent cu o singură crosă, dar este mai bine să fii priceput la a juca cu mai multe, astfel încât să poți determina care este cea mai potrivită în funcție de situația de față.” Puteți încerca caietul de lucru gratuit al lui Boodram, care vă poate ajuta să înțelegeți mai bine ceea ce căutați înainte de a vă lansa.
3. Fă ca Ariana Grande și fii recunoscătoare pentru fostul (sau foștii) tău (tăi) iubiț(i)
Există un motiv pentru care melodia „Thank U, Next” a starului pop Ariana Grande este un mare succes. În melodie, Grande, care la momentul lansării melodiei se despărțise de fostul logodnic și starul Saturday Night Live Pete Davidson, cântă despre faptul că este recunoscătoare pentru foștii ei parteneri. Prin intermediul versurilor, ea împărtășește cum experiențele trăite au pregătit-o pentru următoarea ei căutare de întâlniri.
Această linie de gândire reflexivă se potrivește foarte bine cu cea a lui Boodram. Ea îi pune adesea pe clienții ei să se conecteze cu foștii lor și să îi întrebe unde au dat greș în relația lor. Ea recomandă să pună întrebări punctuale: Am fost un bun ascultător pentru tine? Am făcut un efort pentru a înțelege și a satisface nevoile tale? M-ai găsit supărăcios sau negativist?
„Scopul nu este de a obține închiderea, ci de a obține claritate cu privire la care părți ale jocului tău de dating au nevoie de lucru”, spune Boodram. Dacă este prea dificil să te conectezi cu un fost, ia în considerare să ceri unui prieten de mult timp sau unui coleg de serviciu un feedback ascuțit. „Doar să fie clar că aceasta este o conversație fără consecințe”, spune ea.
Poate fi greu, dar te poate ajuta să dobândești mai multă conștiință de sine și să devii cea mai bună versiune a ta pentru un viitor partener. De exemplu, dacă aflați că foștii parteneri au considerat enervant faptul că ați întârziat întotdeauna sau că nu ați putut lua o decizie, auzirea criticii și folosirea ei ca o oportunitate de autoperfecționare v-ar putea motiva să vă schimbați comportamentul.