in

Sfaturi pentru curatarea unei lustre

Majoritatea persoanelor au cel putin o lustra in casa, insa multe gospodine se tem sa le curete. Asadar, o lustra murdara, prafuita si plina de panze de paianjen va arata intotdeauna inestetic. Totusi, daca aceasta nu mai poate fi curatata, iar suprafetele din sticla si metal s-au deteriorat sau pur si simplu modelul este demodat, noi va recomandam sa achzitionati un model nou.

In functie de ce tip de decor aveti intr-o camera, puteti alege mai multe lustre. Va asiguram ca pe piata exista o multitudine de modele si stiluri diferite, atat in magazinele fizice cat si pe cele online. De altfel, majoritatea produselor puse la vanzare sunt functionale si au un aspect placut. Nu va recomandam sa accesati targurile de vechituri pentru alege o lustra noua atata timp cat exista o multitudine de optiuni sigure pe piata. De cele mai multe ori lustrele SH au si defectiuni.

De altfel, indiferent daca optati pentru un model nou sau doriti sa pastrati lustra vintage din camera dumneavoastra, trebuie sa stiti ca este necesar sa o curatati la un anumit interval de timp astfel incat sa aiba un aspect placut pentru un timp indelungat. Daca veti lasa mizeria, praful, mucegaiul si panzele de painajen sa stea prea mult pe suprafata de sticla, va trebui sa schimbati frecvent acest obiect decorativ din casa dumneavoastra.

Cele mai citite articole

Curatarea lustrei nu reprezinta o sarcina atat de dificila pe cat ati crede. Veti avea nevoie doar de o scara, prosoape, o solutie de curatare si cateva carpe din microfibra. Nu va recomandam sa folositi ziare sau alte materiale dure pentru uscarea elementelor de sticla ale lustrei, deoarece acestea sunt de cele mai multe ori vopsite. De altfel, daca nu doriti sa folositi spray-uri de curatare din comert, puteti prepara singur o solutie pe baza de apa si otet pentru a curata atat accesoriile din sticla, cat si bratele metalice.

Inainte de a incepe sa curatati lustra, opriti alimentarea cu electricitate, atat de la intrerupator, cat si de la panoul electric. Daca este cazul, indepartati elementele din sticla, spalati-le folosind apa calda si otet si lasati-le la uscat cat timp curatati si bratele metalice. Totusi, daca sticla nu poate fi indepartata, aveti grija sa pulverizati doar o cantitate mica de solutie pentru a le sterge, astfel incat sa nu defectati si componentele electrice ale lustrei cum ar fi cablurile. De altfel, nu folositi acelasi amestec de apa si otet pentru a curata componentele metalice, deoarece ar putea deteriora finisajul. In cazul acestor componente, puteti folosi produse special concepute pentru curatarea suprafetelor metalice.

Dupa ce v-ati asigurat ca lustra este curata, verificati daca becurile sunt murdare, defectate sau nu mai produc destula lumina. Le puteti schimba cu alte becuri mult mai puternice si moderne, cum ar fi cele LED sau cele eco-friendly.

La final, dupa ce v-ati asigurat ca toate componentele lustrei sunt curate si uscate, reporniti alimentarea cu energie electrica. Verificati daca lustra functioneaza corespunzator. Totusi, daca aceasta prezinta anumite defectiuni, luati legatura cu un electrician.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 21 Seriale pe Netflix – Online in 2020

Imprimante laser jet HP sau aparat multifuncţional?