in , ,

Stațiuni Balneare din Ungaria

Despre Ungaria se spune că este țara izvoarelor naturale, iar dacă există un lucru faimos de aici, acestea sunt băile termale. Proprietățile vindecătoare ale acestor ape termale de izvor au fost descoperite în epoca romană antică și au fost folosite pentru terapie, prevenirea bolilor și îngrijirile ulterioare în urma unor leziuni sau boli grave. Deși există multe alte spa-uri termale în restul Europei, Ungaria a fost binecuvântată cu multe dintre ele. Printre lacuri turcoaz, pajiști frumoase și munți învăluiți într-o lumină albastră, vizitatorii acestei țări pot avea parte de ape termale vindecătoare, care oferă un tratament medical eficient pentru o varietate de probleme de sănătate. Stațiunile termale din Ungaria conțin diferite niveluri de minerale și, ca atare, fiecare stațiune termală din Ungaria oferă tratamente unice.

Poate că vrei să te relaxezi și să ai grijă de tine și de corpul tău în timpul unei vacanțe în Europa, dar ceva mai deosebită. Aștepți cu nerăbdare o vacanță relaxantă și odihnitoare? Iată, poți descoperi cele mai bune destinații termale din Ungaria și să te bucuri de o vacanță de neuitat.

1. Stațiunea balneară Zalakaros

Zalakaros este renumită pentru izvoarele sale și este situată nu departe de Lacul Balaton. Și-a câștigat faima în 1962, când au început exploatari ale resurselor de apa termala. Centrul spa de aici a fost deschis în 1965. În Zalakaros nu există gară. Cea mai apropiată gară este Zalakomár, unde vă puteți transfera în autobuzele regionale spre Zalakaros. Trenurile sunt disponibile la fiecare două ore. Întreaga călătorie de la Budapesta la Zalakaros durează 3,5 ore și costă 3955 Ft. Apa termală de aici tratează afecțiunile ginecologice și articulare, iar dacă ajungeți aici vă veți bucura de un „spațiu” care cuprinde piscină interioară și exterioară, aquapark și zonă de relaxare. Prețurile pentru bilete ce includ doar accesul la piscina interioară, pentru o zi, încep de la 2100 Ft (aprox. 31 RON) pentru un adult, 1600 Ft (aprox. 24 RON) pentru elevi/studenți și 600 Ft (aprox. 9 RON) pentru copiii cu vârsta de cel mult 6 ani.

Locație: Google Maps 


Booking.com

Stațiunea balneară Zalakaros din Ungaria

2. Stațiunea balneară Hévíz

Una dintre stațiunile balneoclimaterice din Ungaria cu tentă de unicitate este Hévíz. Aici se află cel mai mare lac termal din Europa, format în urmă cu 22 de mii de ani. Apele turcoaz aburitoaree atrag oaspeți de secole, indiferent de vreme sau de anotimp. Izvoarele termale care se hrănesc din lacul Hévíz sunt bogate în radon și sulf și pot ajuta la tulburări de mobilitate. Aici se află unul dintre cele mai cunoscute centre de wellness și spa din Europa. Temperatura apei din lac este în medie de 34 de grade Celsius pe timpul verii și nu scade sub 26 de grade Celsius în perioada iernii. Turiștii vin aici pentru efectele benefice asupra afectiunilor articulare si a celor hepatice. Complexul termal este deschis publicului în fiecare zi de la 9:00 la 17:00, iar pentru un bilet valabil întreaga zi, un adult trebuie să plătească 4500 Ft (aprox. 66 RON).

Locație: Google Maps

Booking.com

Stațiunea balneară Hévíz din Ungaria

3. Băile termale Szechenyi din Budapesta 

Băile termale Szechenyi reprezintă un complex mixt, situat în parcul orașului din Budapesta. Toate cele 18 bazine ale sale (piscine termale, băi de aburi, bazine cu scufundări, bazine de fitness etc.) sunt destinate atât bărbaților, cât și femeilor, precum și copiilor cu vârsta peste 14 ani. Baia medicinală geotermală de aici este cea mai populară din orașul Budapesta. Afecțiunile care pot fi tratate la Baile Szechenyi sunt în special cele ale sistemului locomotor și ale celui de reproducere. De fapt, Capitala Ungariei are un statut important la capitolul complexelor termale: are 7 centre de relaxare si spa. Afecțiunile care pot fi tratate la Băile Szechenyi sunt cele ale sistemului locomotor si de reproducere și specialiștii în domeniu au apreciat și că apa termală de aici are efecte pozitive pentru cei care au probleme cu circulația sângelui. Accesul aici este permis între 6:00 si 22:00, iar biletul pentru un adult este de aproximativ 5000 Ft (aprox. 73 RON).

Locație: Google Maps


Booking.com


Băile termale Szechenyi din Budapesta

4. Stațiunea balneară Turkeve

Túrkeve este un oraș cu aproximativ 10.000 de locuitori, aflat la mică distanță de granița Ungariei cu România. Este considerat un oraș însorit, cu calități în ceea ce privește starea de bine. O valoare naturală importantă a orașului o constituie apa termală, cu temperatura de 72 ° C, ideală pentru bolile reumatice, dermatologice și ginecologice și pentru reabilitare după operații. În centrul termal de aici puteți avea posibilități de recuperare și recreere pe tot parcursul anului. Complexul termal de aici îi așteaptă pe vizitatori, cu piscină, plajă, piscine pentru copii și tot felul de facilități sportive. Odată ce orașul a fost înconjurat de frumuseți naturale – cele mai multe dintre ele bine păstrate, e păcat să nu vizitați și aceste locuri. Rezervația naturală Ecsegpuszta de lângă oraș – care face parte din Parcul Național Kőrös-Maros – oferă oportunități excelente pentru plimbări cu bicicleta sau călărie. Printre atracții: Festivalul Kevi al păstorilor – se desfășoară în cel de-al treilea weekend din mai și include campionat național de tundere a oilor și diverse programe de artă și cultură populară. Prețurile pentru o zi de relaxare în complexul de la Turkeve încep de la 1550 Ft (aprox. 23 RON) pentru un adult și 1350 Ft (aprox. 20 RON) pentru un copil.


Booking.com


Stațiunea balneară Turkeve din Ungaria

5. Stațiunea balneară Debrecen

Cele mai citite articole

Debrecen, situat în estul Ungariei, este considerat unul dintre cele mai vii orașe din Ungaria. Tradițiile vechi de secole și cele mai recente inovații tehnice și științifice care se îmbunătățesc reciproc fac din Debrecen un oraș de renume național și internațional. Această viață activă din punct de vedere cultural și științific este combinată și cu o splendidă sferă de agrement și wellness: recent renovatul Aqua Park mediteranean și grădina zoologică din centrul Marii Pădure romantice oferă timp excelent pentru întreaga familie. Aceasta în timp ce Aquaticum Wellness și Spa de aici promovează tratamente de sănătate exclusive și programe de îngrijire a sănătății pentru vizitatori, deoarece, dacă nu știați, Debrecen este unul dintre cele mai mari centre de apă termală minerală din Europa. Pentru a avea parte de tratamentele oferite la spa-ul din Debrecen un adult trebuie să plătească 2050 Ft (aprox. 30 RON), iar un elev 1650 Ft (aprox. 24 RON).

Booking.com

Stațiunea balneară Debrecen din Ungaria

6. Stațiunea balneară Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló este cel mai cunoscut centru termal din Marea Câmpie Maghiară – atracția principală fiind complexului balnear cu spa, baile în aer liber, Aquapark și Aqua-Palace. Complexul oferă o petrecere a timpului de neuitat de-a lungul anului pentru oaspeții săi, inclusiv tratamente de recuperare. De fapt, complexul balnear de aici e pregătit pe tot parcursul anului pentru turiști (inclusiv familii cu copii mici), în scop de recuperare și relaxare.

Booking.com

Stațiunea balneară Hajdúszoboszló din Ungaria

7. Stațiunea balneară Nyirbator

Pitorescul Nyírbátor se află între dealurile blânde și pădurile frumoase din Nyírség. Tradițiile istorice bogate ale orașului se datorează familiilor Báthori, Bethlen, Rákóczi și Károlyi, ceea ce face din Nyírbátor una dintre cele mai bogate așezări din regiune. Legenda lui Báthori Vid care a învins un dragon în mlaștina Ecsedi din apropiere a fost păstrată de secole de către localnici. Vechiul ștrand al localității este acum stațiunea Sárkány Wellness&Spa – care include bazine cu apă termală la 30-35 grade, 2 bazine de înot, bazine acoperite și un bazin pentru copii.


Booking.com

Stațiunea balneară Nyirbator din Ungaria

8. Stațiunea balneară Miskolctapolca

Miskolctapolca, cunoscută în vorbirea colocvială drept Tapolca (nu trebuie confundat cu Tapolca, un oraș situat în vestul Ungariei), este o suburbie a Miskolc, al treilea oraș ca mărime din Ungaria. Datorită apelor termale care trec printr-o peșteră calcaroasă de 150 m (164 de metri), Miskolctapolca este unul dintre cele mai populare orașe din Ungaria. Singura altă baie de peșteră ca aceasta poate fi găsită în Sklene Teplice, Slovacia. Baia de peșteră Miskolctapolca dispune de piscine acoperite și în aer liber. Ca un fapt inedit, Cave Bath din Miskolctapolca a castigat premiul Bath of the Year în 2016, peștera fiind unică pe plan european. Această stațiune interesantă oferă și posibilitatea de a schia pe timpul iernii, dar si de a vizita obiective turistice, cum ar fi ruinele Bisericii de la Szentlélek.


Booking.com

Stațiunea balneară Miskolctapolca din Ungaria

9. Stațiunea balneară Gyula

Gyula este un oraș unguresc balnear istoric  – figurează pe harta celor mai căutate destinații pentru turismul de sănătate, recuperare și relaxare din Europa. Situat printre vechii copaci din parcul conacului Almásy, Spa-ul Castelului Gyula, cu AquaPalace, recent construit, este unul dintre cele mai moderne complexe balneare, cu spa, băi medicinale și parcuri de aventuri acvatice. Aceasta este o destinație ideală indiferent de anotimp pentru cei care caută o oportunitate de a deveni mai sănătoși sau de a se relaxa, precum și pentru familiile și tinerii care caută relaxarea pur și simplu. Complexul are o suprafață totală de apă de 5.000 m², cu piscine medicinale cu diferite temperaturi, oferă o gamă largă de servicii de balneoterapie și servicii recreative, precum și o atmosferă unică dată de o plajă specială cu piscine și bazine cu valuri. Complexul acvatic familial AquaPalace este deschis pe tot parcursul anului, cu un incitant parc de tobogan acvatic care oferă activități distractive pentru toți membrii familiei.


Booking.com


Stațiunea balneară Gyula din Ungaria

10. Stațiunea balneară Szeged

Szeged se află în sud-estul Ungariei. A fost o fortăreață militară și centru de comerț pe vremea regilor Árpád (secolele 10-15) și a fost prădată de tătari și turci. Înflorind ca centru al comerțului, a fost unul dintre cele mai mari orașe ale Ungariei la începutul secolului al XVI-lea, deși a suferit sub stăpânirea turcă la sfârșitul secolului 16 și sub stăpânirea austriacă de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Industria a sporit averea orașului în secolul al XIX-lea. Szeged a fost reconstruit, după inundația devastatoare din 1879, cu bulevarde concentrice. De atunci a fost protejat de diguri. Újszeged (New Szeged) se află pe malul stâng, vizavi de podul principal al Tisei. Marea piață principală, Széchényitér, este flancată de primăria neo-barocă neobișnuită (1883) și de clădirile publice. Orașul e cunoscut turiștilor nu numai pentru frumusețea sa…panoramică. Aici se află o multitudine de oportunități pentru sănătate și relaxare: ștranduri, băi termale, centre spa, piscine și tot ceeea ce implică activităși nautice.


Booking.com

Stațiunea balneară Szeged din Ungaria

Tu în care stațiune balneară din Ungaria te-ai duce?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 100 Cele mai frumoase citate despre iubire si dragoste

Cele mai frumoase citate despre iubire și dragoste

Top 20 Cluburi din Bucuresti

Cluburi din București