in

Cele mai frumoase statiuni de schi din Italia

Italia este locul în care mergem să ne plimbăm ca să admirăm peisajele superbe, ori să mâncăm în restaurante de vis. Cine s-ar gândi la schi când vorbim despre Italia? Noi! Acestea fiind spuse, stațiunile de schi din Italia acoperă unele dintre cele mai mari domenii de schi din Europa. Unde puteți viziona kilometri după mile pe vaste circuite legate de telescaune, precum Sella Ronda, în Dolomiți – probabil cei mai frumoși munți din lume. Se spune că la capitolul schi Italia tinde să fie mai ieftină decât principalii săi rivali europeni Franța, Austria și Elveția. Iar ambianța ei relaxată o face naturală pentru familii. Și oricine este interesat să se bucure de zăpadă, mai degrabă decât să schieze! Oricum ar fi, haideți să vedem unde se schiază mai bine în Italia.

La capitolul schi Italia tinde să fie mai ieftină decât Franța, Austria și Elveția

1. Bormio

O stațiune de schi de top, Bormio este un irezistibil oraș balnear istoric lombard. Care oferă cea mai mare pistă verticală din Italia. Bormio oferă schiorilor o combinație convingătoare. Îmbinând tradiționalul, ambianța autentică italiană, peisajele frumoase și pârtiile de schi sigure. Principala zonă de schi din Bormio este Vallecetta, pe versanții Cima Bianca, care se ridică din capătul sudic al orașului. La mijlocul altitudinii centrale Bormio 2000, se află un platou plin de viață. Care adăpostește câteva hoteluri mici în pantă, cu terase de cafenea-restaurant primitoare. Acest nivel are, de asemenea, o zonă pentru începători și o serie de vârfuri de schi care servesc pârtiile înconjurate de copaci. Inclusiv un snowpark mult îngrijit. Majoritatea pârtiilor sunt marcate cu roșu, inclusiv pârtia dură a Stelvio care găzduiește cursele Cupei Mondiale. O zonă de schi mică din San Colombano, la vest de Bormio, oferă un număr suplimentar de pârtii. La Bormio există și un cartier vechi fermecător, cu clădiri istorice. Există aici și trei spa-uri fabuloase, toate alimentate de izvoarele bogate în minerale. Iar viața de noapte din orașul Bormio se învârte în jurul barurilor la modă.

O stațiune de schi de top, Bormio este și un irezistibil oraș balnearBooking.com

2. Livigno

Această enclavă fără taxe în apropierea graniței cu Elveția este foarte prietenoasă pentru începători și perfectă pentru schiori. Livigno este cunoscută și sub denumirea de „Picccolo Tibet”.  Deoarece este…ascunsă într-o zonă atât de înaltă și îndepărtată a Lombardiei. Satul este de fapt o comunitate de trei cătune originale: Santa Maria, San Antonio și San Rocco. Rulate într-o stațiune care se întinde pe aproximativ 4 km de-a lungul văii plate, cu zone de schi pe ambele părți. Există două zone de schi separate, una de o parte și de alta a văii. Cea mai mare este Costaccia-Carosello 3000. Ale cărei pante blânde din zona de bază se întind de-a lungul întregii zone de vest a stațiunii. Cealaltă este zona Mottolino spre est. Majoritatea pârtiilor lui Livigno sunt marcate cu roșu. Cele mai lungi pârtii de coborâre țin din sectorul Carosello, până în zona de bază din San Rocco. Există o mulțime de pârtii pentru începători. Există și aici câteva baruri pline de viață, printre care Daphne’s Pub și Helvetia.

Livigno - o stațiune de schi prietenoasă, din ItaliaBooking.com

3. Sestriere

Acesată stațiunea de schi este de asemenea o alegere bună pentru începători și intermediari. Fondată în anii 1930, Sestriere a fost una dintre primele stațiuni de schi proiectate în scopuri create la nivel mondial de Giovanni Agnelli de la Fiat. Sestriere este încă cea mai populară stațiune din această regiune. Zona locală de schi din Sestriere are două sectoare distincte. Monte Sises, cu vedere directă a orașului, și Monte Motta deasupra satului legat de Borgata spre est. Câmpurile spațioase de zăpadă de la poalele Muntelui Sises sunt destinate în mare parte începătorilor și sunt deservite de o serie de schiuri scurte. Mergeți spre pârtiile superioare pentru a schia ca la Cupa Mondială și pe pârtia de slalom olimpic. Mergeți spre vârfurile superioare ale Muntelui Motta pentru a schia într-un stil mai lung, coborând la vale.

Sestriere - Stațiune de schi din ItaliaBooking.com

4. Val Gardena

Val Gardena este numele umbrelă dat unui grup de sate – Ortisei, San Cristina și Selva – întinse de-a lungul unei frumoase văi. Există pârtii pentru cei cu toate abilitățile de schi. Val Gardena alcătuiește, de asemenea, o bucată importantă din Sella Ronda. Acesta e un circuit de 24 km, care se întinde pe patru văi din jurul frumosului masiv din zonă. Ușor de schiat în orice direcție într-o zi, este un lucru obligatoriu pentru orice schior intermediar. În afara pârtiilor nu neglijați nici masa de prânz pe munte.

Val Gardena - Stațiune de schi din Italia

5. Cortina d’Ampezzo

Cunoscută drept „Regina Dolomiților”, Cortina se numără printre cele mai frumoase stațiuni de schi de pe planetă. Va fi greu să găsiți peisaje mai frumoase în care să schiați – așa spun localnicii. Iar orașul e de fapt una dintre cele mai vechi și mai atractive stațiuni din jur. Zona de schi este împărțită în mai multe domenii de schi. Cea mai înaltă și mai spectaculoasă este Tofana, în timp ce cea mai mare este Pomedes. Ambele accesate de ascensoare din oraș. Există aici traseele cu unghi ușor din zona Socrapes de pe Pomedes – ideale.  În afara pârtiilor aveți de făcut cumpărături de-a lungul Corso Italia – zonă pietruită, fără trafic.

Cortina d’Ampezzo ItaliaBooking.com

6. Alta Badia

Cele mai citite articole

Se află în colțul de nord-est al Sella Ronda. Stațiunea acoperă șase sate, dintre care cele mai mari sunt Corvara, San Cassiano și La Villa. O mare parte din pârtiile de pe Alta Badia se află pe un platou ondulat. Doar pârtiile care se întorc spre sate oferă o mare parte din teste pentru schiori buni. Unii vin aici pentru a se bucura de peisajul uimitor și pentru a sta la soare! Cabanele de munte din Alta Badia oferă mâncăruri foarte bune.

Alta Badia - Stațiune de schi din ItaliaBooking.com

7. Cervinia

Împărțind masivul Matterhorn cu vecinul elvețian Zermatt, Cervinia ocupă cea mai înaltă zonă de schi din Europa. Dacă sunteți un iubitor al peisajelor montane, veți adora Cervinia. În mod surprinzător, având în vedere locația sa de înaltă altitudine, zona de schi Cervinia constă în cea mai mare parte din pârtii intermediare. Stațiunea conține o mulțime de cafenele-bar confortabile,  restaurante bune și câteva hoteluri de lux. Pârtiile din Cervinia sunt deasupra liniei copacilor, iar unele sunt la înălțimi glaciare. Zona de schi este împărțită în două sectoare principale. Unul se extinde până la Theodu.

Cervinia - Stațiune de schi din ItaliaBooking.com

8. Courmayeur

Stațiune alpină clasică, situată în mijlocul peisajului impresionant din Valea Aosta. O zonă istorică a Italiei, centrată pe un fermecător sat autentic vechi. E amplasată la poalele Muntelui Bianco (Mont Blanc), la capătul superior al văii Aostei. Acest oraș de munte, bine consacrat, păstrează o mare parte din caracterul său tradițional. Și oferă un amestec fermecător de stil vechi și dotări moderne. Totul într-un decor uimitor. Majoritatea traseelor din ​​Courmayeur se desfășoară pe un teren deschis și simplu deasupra liniei arborilor din sectorul Checrouit. Traseul e legat de pantele împădurite, orientate spre nord-vest, ale sectorului Val Veny. Un sector mai abrupt, care oferă vederi spectaculoase asupra muntelui și a ghețarilor săi. În Courmayeur în sine nu există piste de schi. Există zone pentru începători în vârful ascensoarelor principale, din ambele sectoare, plus una la nivelul văii din Dolonne. Dar majoritatea versanților sunt cei mai potriviți pentru schiorii intermediari. Cei experți se vor îndrepta, în mod inevitabil, către terenul serios în afara pârtiei. Adică, spre Muntele Chamonix, inclusiv Vallée Blanche. În afara pârtiilor vă puteți concentra pe cartierul central al orașului. Unde unele dintre cafenelele și barurile elegante oferă diverse surprize.

Courmayeur - Stațiune de schi din ItaliaBooking.com

9. Monterosa Ski

Se spune că această stațiune e unul dintre  cele mai bine păstrate secrete ale Italiei. Încă în mare parte nedescoperită de operatorii britanici – până de curând, Monterosa rămâne în mare parte necunoscută și nealterată. Are trei sate-stațiuni principale: Champoluc, Gressoney-La-Trinité și Alagna. Unul în fiecare din cele trei văi. Toate împărtășesc aceeași rețea de ascensoare și toate împărtășesc aceeași atmosferă italiană prietenoasă, la scară mică, rustică. Champoluc este cel mai mare și face cea mai bună bază de schi. Gressoney, la mijloc, este un sat mic și liniștit. Iar Alagna este mai mică încă și mai îndepărtată. Pârtiile deschise domină aici. Alagna rămâne un refugiu pentru schiorii experți. De la Gressoney, ascensoarele se întind de o parte și de alta pentru a ajunge pe trasee în jos spre Champoluc pe o parte și Alagna pe cealaltă parte.  Zona este binecuvântată cu câteva restaurante de munte. Pentru distracție în familie, Gressoney și Champoluc au patinoare.

Monterosa Ski - Stațiune de schi din ItaliaBooking.com

10. Madesimo

Există un motiv imperativ pentru a schia în această stațiune prietenoasă, tradițională, situată pe o vale însorită de la granița cu Elveția. Și anume, celebra coborâre a Canalonei, de 3 km. A fost numită „cea mai frumoasă pârtie din Alpi”. Este clar pentru schiori experți. Dar și cei care fac schi doar așa, de antrenament, au la dipoziție ceva anume. Cum ar fi serile special de la Dogana Vegia – un restaurant care se află în fosta casă vamală a frontierei italo-elvețiene, datând din 1600. E luminat cu lămpile cu parafină și are o atmosferă anume. Printre cele mai populare locuri de aici se numără Shamrock Pub și Tender disco bar. Mai ales pentru mulțimile de turiști care vin din Milano.

Madesimo este considerată o stațiune de schi prietenoasă și tradiționalăBooking.com

Care stațiune de schi din Italia credeți că e mai bună?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

5 piese care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unui barbat elegant

Un magazin de genți pe sufletul tău!