in

Tenul uniform da tonul in frumusete

Un ten curat si luminos este, cu siguranta, dorinta fiecarei femei, indiferent de varsta. Dincolo de igiena personala pe care o invatam inca de mici, odata cu atingerea pubertatii descoperim ca trebuie sa acordam o atentie sporita si ceva mai mult efort pentru a avea un ten curat si uniform. Norocul nostru este ca putem apela oricand la un fond de ten si acoperim imediat micile imperfectiuni. 

Evolutia fondului de ten

Desi este un produs cosmetic aparut relativ recent in trusele noastre de make-up, rolul acestuia este recunoscut inca din antichitate. Bineinteles, forma si consistenta lui erau diferite, insa scopul era acelasi: un ten uniform si luminos. Odata cu trecerea anilor, miturile conform carora fondul de ten ar fi o sursa de iritatie si cauzator de riduri au fost demontate. Corect este faptul ca pe piata regasim o gama extrem de diversificata si trebuie sa ne alegem cu atentie produsul. Pe langa cele de la marile companii cosmetice, in ultimii ani putem sa gasim un fond de ten ideal pentru tenul si nevoile noastre si in portofoliul companiilor farmaceutice.

Intelegand necesitatea femeilor de a gasi un fond de ten care sa ajute tenul in profunzime (nu doar din punct de vedere estetic), producatorii au imbunatatit intens acest produs. Acum, un simplu fond de ten ales de la compania potrivita poate contribui zilnic la matifierea tenului cu tendinta de ingrasare sau la hidratarea celui uscat. Tot pentru a putea acoperi o gama larga de nevoi ale tenului, producatorii au dezvoltat mai multe texturi si tipuri de fond de ten.  

Cele mai utilizate tipuri de fond de ten 

  • Fondul de ten in forma lichida (cu care am facut majoritatea dintre noi cunostinta) este cautat atat de persoanele cu ten gras (il prefera pe cel pe baza de apa), cat si de cele cu ten uscat (acestea il prefera pe cel pe baza de uleiuri, care nu doar ca nu risca sa usuce tenul, ci il si hidrateaza). 
  • Fondul de ten stick sau cremos este adorat de persoanele care isi doresc o acoperire mai mare a tenului. Faptul ca poate fi utilizat si pentru conturarea fetei este un mare avantaj si a facut ca popularitatea lui sa creasca rapid. 
  • Fondul de ten spuma este ales datorita faptului ca se potriveste mai multor tipuri de ten, are o textura fina si aerata, oferind un grad de acoperire mediu.

Cele mai citite articole

Persoanele care nu au probleme cu imperfectiunile tenului apelează adesea la BB cream sau CC cream, in functie de gradul de acoperire dorit. Ambele sunt creme hidratante nuantatoare (CC cream-ul are un grad de acoperire mai mare), cu texturi lejere, ce ofera tenului luminozitate si un aspect natural.

Primerul este noul BFF al fondului de ten 

Indiferent de tipul de fond de ten preferat, pentru a avea efectul scontat, este foarte important ca tenul sa fie pregatit in prealabil. Pe langa curatarea si hidratarea zilnica, inainte de a aplica fondul de ten trebuie utilizat un primer potrivit nevoilor noastre. Acest produs are rolul de a asigura o baza propice pentru machiajul aplicat, oferindu-i acestuia durabilitate. Este un produs nou, de care nu ne dam seama cata nevoie avem pana in momentul primei aplicari. Odata utilizat, acesta ne convinge de superputerile sale si devine indispensabil. Astfel, rutina zilnica este la fel de importanta precum machiajul aplicat, oferindu-i acestuia mediul perfect pentru a se pune în evidenta.

Odata ce ne-am gasit produsele potrivite pentru ingrijirea tenului, putem fi sigure ca look-ul nostru va fi unul fresh, ce ne va pune in evidenta, indiferent de tinuta aleasa. Pentru un look perfect nu mai avem nevoie decat de un par aranjat, un ruj rosu si un zambet larg. 


Sursa foto: Shutterstock.com 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lucrări de primăvară în gradina ta

Care sunt cei mai mari consumatori de electricitate din locuința ta?