in

Lucrări de primăvară în gradina ta

O dată cu trecerea iernii natura revine încet la viață. Totul este verde, frumos, cald, pasările cântă și tu te încarci cu energie. Dacă locuiești la casă știi foarte bine ca primăvară vine și cu o serie de lucrări pe care trebuie să le faci pentru a-ți îngriji corespunzător grădina.

Cum îngrijești pomii din gradina ta?

Pomii, fie ei fructiferi sau ornamentali, au nevoie de niște tratamente speciale pentru a se dezvolta armonios, pentru a nu căpăta boli și pentru a rezista schimbărilor meteo de peste an. În primul rând copăceii trebuie să fie tunși. Acest procedeu este important pentru a-i forma o coroană frumoasă, poți chiar să controlezi înălțimea până la care permiți creșterea astfel încât să ai o gradină amenajată și accesibilă. Cu o drujbă poți să faci această activitate și nu vei afecta cu nimic pomul. Apoi trebuie să îi stropești cu diferite substanțe care să țină dăunătorii la distanță dar și care să asigure un necesar de nutrienți pentru copacii tăi. De asemenea, este important să sapi lângă rădăcina copăceilor pentru a afâna pământul, acest lucru ajutând la dezvoltarea rădăcinilor.

A fotó forrása: GotKom / Shutterstock.com

Din fericire există numeroase tipuri de drujbe din care pot fi selectate cele cele necesare. Este important să se analizeze cu atenţie fiecare tip de echipament, recomandările de utilizare ale producătorului şi să se compare cu volumul de lucru. Corect selectate drujbele şi celelalte unelte destinate lucrărilor din grădina vor uşura considerabil sarcinile.

Îngrijirea florilor și a plantelor ornamentale

Cele mai citite articole

Nu doar copăceii trebuie îngrijiți pentru a avea o gradină frumos amenajată. Plantele decorative sunt foarte importante în realizarea unui aspect frumos și primitor al grădinii tale. Este necesar să cureți terenul pe care acestea se vor planta și să îl sapi. De asemenea, dacă aceste plante sunt perene trebuie să îngrijești terenul pe care acestea sunt plantate, să sapi terenul cu atenție pentru a nu răni rădăcinile plantelor și să asiguri substanțe nutritive care vor ajuta la dezvoltarea plantelor. Îți poți amenaja zone cu flori, zone verzi, frumos încadrate printre zonele de beton. Te poți folosi de unelte și scule, precum sapa, grebla, cositoare, și poți amenaja un colț de rai la tine în grădină. 

Pentru grădini cu un număr mare de pomi fructiferi, arbuşti decorativi sau arbori pereni se impune includerea în arsenal şi a unui motoferastrau. O drujba electrica modernă este constituită să îmbunătăţească activitatea utilizatorilor. Sunt sigure, ergonomice şi nu poluează.

A fotó forrása: bogdanhoda / Shutterstock.com

Colțișorul tău de liniște în grădina ta

Pentru ca în natura te încarci cel mai bine cu energie este foarte important să ai la tine în grădină un colț în care să te relaxezi și să te simți în largul tău. Folosește mobilier de gradină comod, un iluminat exterior cozy, care să-ți inducă o stare de liniște. Poți folosi și perne dacă zona este una acoperită, și chiar un leagăn. Toate astea pentru liniștea și relaxarea ta după o zi lungă de muncă.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Creează-ți o alură irezistibilă cu eleganța bijuteriilor cu diamant

Tenul uniform da tonul in frumusete