in

Tipuri de jucării care stimulează dezvoltarea copilului

Cel mic învață despre lumea înconjurătoare prin joacă descoperind încetul cu încetul tainele acesteia. Joaca este cea care îl ajută să fie un copil sănătos și vesel, deoarece astfel își satisface curiozitatea legată de ceea ce îl înconjoară.

Astfel, dezvoltarea sănătoasă a unui copil este condiționată într-o măsură semnificativă de jucăriile pe care le are la dispoziție. Descoperă 5 tipuri de jucării care stimulează dezvoltarea copilului și capacitatea acestuia de a percepe lumea înconjurătoare!

  1. Jocurile de construit

Dincolo de a stimula capacitatea de înțelegere a modului în care funcționează un mecanism, jocurile de construit îi vor demonstra copilului tău că este capabil să creeze formele pe care și le imaginează. 

Stimulând creativitatea, imaginația și abilitățile de coordonare mână-ochi, cuburile de construit pentru copii de la Jucării Online sunt alegerea potrivită când vine vorba de stimularea dezvoltării copilului. 

  1. Jocurile de puzzle

Aceste tipuri de jocuri dezvoltă atât abilitățile de percepție în detaliu ale copilului, cât și pe cele de vedere în ansamblu. Pentru a construi ceva, el va face mai mult decât a potrivi piesele întâmplător până când va obține ceva: va cerceta spațiul de lucru și va analiza atent opțiunile. 

În momentul în care înțelege mecanismul de funcționare al unui astfel de joc, copilul capătă încredere în abilitățile sale. În aceeași măsură, jocurile de puzzle stimulează creativitatea și imaginația.

  1. Jocurile cu sunete

Cele mai citite articole

Fie că vorbim despre o orgă muzicală de jucărie, un premergător cu lumini și sunete de animale sau o chitară, jocurile care se bazează pe auz nu sunt doar educative, ci și extrem de distractive. 

Deși poate că încă nu știe ce reprezintă un mamifer sau o pasăre, copilului deja îi sunt foarte dragi. Îl poți învăța ce sunete scoate un cal sau o oaie, cum face o rață sau o găină apăsând pe rând pe butoanele respective, în timp ce îi spui cum se numește fiecare. În viitor, copilul va asocia sunetul respectiv cu denumirea pe care a învățat-o cândva de la tine.

  1. Jocurile cu țintă

Jocurile în care copilul trebuie să țintească, să arunce o minge la coș sau să răstoarne, spre exemplu, niște popice, sunt extrem de benefice în a-i stimula spiritul de observație și pe cel competitiv. 

Este important ca abilitățile de acest gen să nu rămână inhibate în primii ani de viață, întrucât spiritul competitiv este vital în dezvoltarea sănătoasă a sa. Mai mult decât atât, deprinderile sportive și motrice încă de la o vârstă fragedă sunt la fel de importante fiind caracteristici definitorii ale unei dezvoltări fizice armonioase.

  1. Jocurile cu figurine

Figurinele ar putea reprezenta, de fapt, eventuale persoane pe care copilul tău s-ar putea întâlni, în anii ce urmează. Spre exemplu, poți alege figurine care întruchipează vânzători, polițiști, ingineri, bucătari, spunându-i care este denumirea meseriei sau ariei de activitate. 

De asemenea, poți să alegi figurine reprezentând animale care pot fi întâlnite într-o fermă sau într-o grădină zoologică. În orice caz, copilul tău va avea contact cu o nouă metodă prin intermediul căreia poate să cunoască mai bine lumea înconjurătoare.

Copiii se joacă extrem de mult, ceea ce nu reprezintă decât o modalitate distractivă prin care descoperă spațiul din jur. Este de o importanță vitală ca unui copil să îi fie puse la dispoziție, încă de mic, modalități variate de a cerceta și cunoaște lumea în care trăiește. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Pentru ce este utilizat un buiandrug? Merită să alegi un astfel de element prefabricat?

Pregătirea sediului de birouri pentru sărbători: 6 pași esențiali