in

Top 3 idei de amenajări pentru sufrageriile sub 18 de metri pătrați din apartamentele vechi!

Top 3 idei de amenajări pentru sufrageriile sub 18 de metri pătrați din apartamentele vechi!

Sufrageria este, adeseori, cea mai mare cameră dintr-un apartament construit până în 1990. De aceea, aceasta este și cea mai ușor de amenajat, atunci când vrei să faci schimbări majore. Cele mai multe livinguri din blocurile vechi au sub 18 metri pătrați, deoarece, la vremea respectivă, normele în construcții erau altele decât acum.

Așadar, dacă locuiești la bloc, iar sufrageria apartamentului tău are sub 18 metri pătrați, aceste idei uimitoare de amenajare sunt pentru tine!

Iată câteva idei nemaipomenite de amenajare a unei sufragerii mici!

1.    Alege mobilă în culori deschise

Sufrageria este, probabil, una din camerele în care petreceți cea mai mare parte a timpului, atunci când vă reuniți ca familie sau în zilele de weekend. Așadar, dacă te-ai gândit că este timpul pentru o schimbare și vrei să începi cu această cameră, primul lucru la care trebuie să te gândești este mobila.

Pentru sufrageriile mici, cele mai bune culori de mobilă sunt cele deschise. Dacă nu vrei sa mergi neapărat pe alb, poți alege un gri deschis sau bej, însă și culoarea naturală a lemnului poate fi o alegere la fel de bună.

Sigur ai văzut în reviste sau filme că cele mai multe livinguri au canapele generoase, însă, dacă spațiul nu îți permite, mai bine alegi varianta uneia mai mici ca dimensiuni, dar cu elemente inedite, precum jocurile de culori. De asemenea, poți folosi diverse perne decorative care să dea impresia de mărime!

2.    Elementele inedite de pe pereți

Dacă nu ai aflat încă, lambriul a revenit în forță în ultima perioadă. Așadar, acesta poate fi unul dintre elementele pe care le poți folosi pentru a schimba cu totul aspectul învechit al sufrageriei tale!

Cele mai citite articole

Mai mult, având în vedere că materialele folosite acum sunt din ce în ce mai diverse, poți alege de aici ce ți se pare mai potrivit ca textură și culoare, astfel încât să se potrivească cu mobila ta!

Tapetul este un alt element care se poate regăsi pe pereții sufrageriei, însă trebuie să știi că în comparație cu lambriul, acesta poate da senzația de spațiu mai mic, ceea ce nu este de dorit în cazul unui living sub 18 metri pătrați.

3.    Parchetul în două sau mai multe culori

Dacă îți dorești ca spațiul în care pășești să fie cu adevărat spectaculos, schimbarea parchetului te poate ajuta la acest capitol!

Din varietatea de parchet disponibilă, poți alege să combini două sau mai multe culori, în funcție de mobila din living.

Având în vedere că aproximativ 40% dintre români aleg să își renoveze singuri apartamentele, nu îți va fi greu să te hotărăști ce schimbări vrei să aduci unei singure camere. Mai mult, te poți inspira din diferite reviste sau de pe rețelele de Social Media pentru o amenajare ca în filme!

Sufrageria, camera principală a unui apartament, merită investiții mai mari decât alte încăperi. Așadar, nu ezita să folosești mobilă, elemente de decor și alte artificii de amenajare pentru a crea un living spectaculos! În fond, renovarea ei este unul dintre cele mai bune pretexte pentru a schimba aspectul întregii case!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Garsoniere de vânzare în Iași – De ce acte e nevoie pentru tranzacția imobiliară

Ce preparate comanda, online, romanii in timpul pandemiei?