in

Top 5 afrodiziace naturale sustinute de stiinta

Libidoul este un factor important într-o relație. Stimulează contactele fizice și intime într-un cuplu, este adevăratul motor al sexualității. Există mai mulți factori care pot ajuta la cresterea libidoului, printre care si alimentele afrodiziace.

Să aflăm ce sunt si mai ales care sunt cele mai bune alimente pentru potenta, cu efecte dovedite prin studii.

Potrivit unei cercetări canadiene, unele alimente au proprietăți afrodiziace confirmate, fiind capabile să stimuleze libidoul și dorința sexuală. Substanțele afrodiziace, prezente în alimente, sunt capabile să stimuleze anumite zone ale creierului, precum și unii hormoni, care trezesc dorința și pasiunea.

Inca din cele mai vechi timpuri, alimentele afrodiziace erau folosite în bucătărie, deci nu sunt o descoperire modernă. Termenul afrodiziac derivă, de fapt, din Afrodita, zeița frumuseții și a iubirii, venerată de grecii antici.

Principala preocupare a fost legată de fertilitate, astfel încât în ​​trecut au fost folosite alimente cu beneficii puternice asupra virilității. De exemplu, grecii foloseau ceapa, trufele, mierea și ouăle pentru a alimenta pasiunea.

Cele mai importante alimente

Ciocolata

Există multe afrodiziace naturale. În special ciocolata, aceasta conține substanțe capabile să dilate arterele și să favorizeze astfel circulația. În plus, conține un stimulent feniletiamină care dă un sentiment de bunăstare și entuziasm.

Sofran

Sofranul este un alt aliment afrodiziac. Când este consumat în mod regulat, are efecte benefice asupra performanțelor masculine. În plus, stimulează circulația și trezește simțurile. Pe baza studiilor recente, s-ar părea că șofranul are într-adevăr proprietăți multiple și garantează beneficii semnificative organismului nostru, în mod evident, utilizat în dozele potrivite. Este folosit pentru a combate schimbările de dispoziție în sindromul premenstrual, pentru a ameliora tensiunea nervoasă și pentru a relaxa înainte de culcare.

Ardei iute

Unul dintre cele mai cunoscute alimente pentru potenta este cu siguranță ardeiul iute. Un studiu recent a scos la lumina faptul ardeiul iute ajută la creșterea nivelului de testosteron, hormonul responsabil pentru dezvoltarea organelor sexuale, a bărbii și a părului.

Ardeiul iute are mulți nutrienți importanți, precum vitaminele C, A, B2, E, BB și K2. De asemenea, conține o anumită cantitate de cupru, pectină, lecitină, acizi grași și diverse săruri minerale. Toate acestea sunt capabile să stimuleze semnificativ vasodilatația periferică, prin creșterea ușoară a temperaturii corpului.

Puterea de stimulare a libidoului este dată de capsaicină, care este, de asemenea, substanța care îi conferă aroma clasică picantă.

Ginseng

Ginsengul se regaseste de asemenea in categoria afrodiziacelor naturale, fiind un excelent tonic și stimulent. Are efecte benefice asupra circulației. Legenda spune că ginsengul a fost descoperit în urmă cu mai bine de 4000 de ani de către împăratul chinez Shen, un pasionat de alchimie care credea în activitatea sexuală ca sursă de întinerire. În Farmacopeea sa, împăratul recomandă rădăcina de ginseng ca afrodiziac și ca panaceu pentru sănătatea organelor interne și reechilibrarea energiilor corpului.

Maca

Maca este o plantă erbacee cultivată în Anzi, Peru și Bolivia, cu proprietăți afrodiziace ridicate, capabilă să redea vigoarea în momentele de stres și oboseală. Maca este o plantă cu proprietăți puternice de stimulare a libidoului, atât la bărbați, cât și la femei.

Pe lângă toate aceste alimente sănătoase care trebuie consumate frecvent, este de asemenea indicat să asociați un supliment natural precum Potent Plus, care sa ajute organismul. Acesta este un supliment alimentar 100% natural care aduce beneficii și rezultate rapide, in plus, nu are contraindicații sau efecte secundare.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Laboratoarele VICHY: 89 de ani de experiență

Ai nevoie de un buchet de flori cu livrare rapidă în București? Avem soluția ideală pentru tine!