in

Top 5 destinații de vizitat vara asta în România

Top 5 destinații de vizitat vara asta în România

Vara este considerată cea mai bună perioadă pentru planificarea vacanțelor și excursiilor atât în țară, cât și în străinătate. Mii de oameni aleg să călătorească în acest sezon datorită vremii favorabile, naturii vii și colorate, cu o atmosferă care invită călătorul să exploreze și să descopere magia ascunsă a fiecărei destinații.

Ce-ar fi ca vara aceasta să vezi ce locuri uimitoare are de oferit România? Iată top 5 destinații pe care nu trebuie să le ratezi în această vacanță de vară:

  1. Castelul Bran

Dintre toate locurile remarcabile de vizitat în România, castelul Bran rămâne cel mai popular în rândul turiștilor români, dar și internaționali. Acest castel transilvănean care astăzi este mai mult cunoscut sub denumirea de „Castelul Contelui Dracula” a fost o importantă cetate medievală – casa Reginei Maria a României.

Castelul Bran a devenit mai faimos cu cât multe filme hollywoodiene cu vampiri au fost inspirate din miturile și basmele localnicilor.

Dacă nu ai vizitat până acum castelul contelui Dracula, nu ar trebui să mai pierzi timp. Fiind o destinație populară, așteaptă-te la un număr mare de vizitatori și, deci, la aglomerație.

Dacă vrei să planifici o ieșire la munte, în zona Brașovului pentru a vizita și castelul Bran, dar resursele financiare sunt un impediment,  apelează la un sprijin financiar și beneficiezi de un credit online cu aprobare rapidă.

  1. Delta Dunării

Pe lângă castelul impresionant, o altă destinație uimitoare de vizitat în România este rezervația naturală Delta Dunării care se află sub protecția Patrimoniului Unesco.

Această biosferă aproape de mărimea unei regiuni este printre cele mai bune locuri în care poți merge în vacanța de vară. Mai ales dacă te atrag activitățile sălbatice în aer liber, cum ar fi observarea păsărilor. Te poți bucura, de asemenea, de plimbările cu barca prin canalele fluviale cu vegetație sălbatică și peisaje înconjurate de ape.

Cele mai citite articole

Fotografii, pasionații de animale sălbatice sau turiștii curioși ar trebui să viziteze Delta oricând în perioada aprilie – octombrie pentru a prinde minunile naturii desfășurându-se.

  1. Centru Istoric al Cetății Sighișoara

Sighișoara este un mic oraș localizat în inima Transilvaniei unde poți găsi unul dintre cele mai importante și populare locuri turistice de vizitat din punct de vedere cultural în România: cetatea Sighișoara, un alt sit protejat de Patrimoniul Unesco din 1999.

Cetatea este situată pe un mic deal cu vedere asupra reliefului de câmpie al Transilvaniei. A fost construită în secolul al XII-lea de negustorii sași germani pentru a-și proteja rutele comerciale.

Una dintre cele mai bune perioade de vizitat centrul istoric al Sighișoarei este pe timpul verii, când are loc și celebrul Festival Medieval. Acest festival celebrează cultura medievală autentică și reunește dansurile tradiționale, luptele cu sabia, artizanii tradiționali și, bineînțeles, mâncarea autentică românească.

  1. Cimitirul Vesel

Poate nu ai crezut vreodată că ceva atât de morbid poate deveni, de fapt, ceva…atât de vesel! Probabil este unul dintre cele mai neobișnuite destinații din România: un cimitir cu o perspectivă fericită și amuzantă asupra morții.

Cimitirul Vesel este localizat în satul Săpânța din regiunea Maramureșului. Spre deosebire de cimitirele obișnuite, acesta este plin de panouri pictate din lemn, unde povestea defunctul este spusă într-un mod plin de umor – cu lecții de viață care te vor face să te gândești cu siguranță la bucuria vieții.

  1. Transfăgărășan

Experiența supremă de vizitare a obiectivelor turistice din România ar fi o excursie pe Transfăgărășan. La doar 3 ore de mers cu mașina de București și 1 oră jumătate de Sibiu sau Brașov, acest drum pitoresc de 150 de km peste Munții Făgăraș a fost construit în anii comunismului cu scopuri militare. S-au folosit aproximativ 6.000 de tone de dinamită pentru crearea drumului pe care-l cunoaștem astăzi.

La momentul actual, Transfăgărășanul a fost numit într-un episod din show-ul BBC Top Gear ca fiind „cel mai bun drum din lume”!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi cele mai bune căști Bluetooth rezistente la apă?

6 idei de activități pentru dezvoltarea creativității copilului