in

Top 5 motive pentru a vizita Zakynthos in timpul unei calatorii in Grecia

Insula Zakynthos sau Zante, a devenit o destinatie turistica majora in timpul unei calatorii in Grecia in ultimii ani. Nu doar linia de coasta uluitoare atrage oamenii catre aceasta bijuterie greceasca. De indata ce parasesti plajele lungi de nisip si incepi sa explorezi restul insulei, vei descoperi natura nealterata si sate rurale traditionale. 

Daca esti in cautarea unei destinatii de vara, afla de ce Zakynthos este perfecta! Nu ezita si cumpara-ti un charter Zakynthos, vei avea o vacanta de neuitat!

1) Pesteri albastre fascinante

Marile atractii se afla in partea de nord a insulei, sub Capul Skinari. Pesterile Albastre sunt unul dintre cele mai faimoase situri din Zakynthos. Le poti vizita cu barca sau cu unul dintre numeroasele tururi organizate. Numele lor se datoreaza reflexiilor deosebite ale apei, deoarece pe peretii albi ai golfurilor se amesteca diferite nuante de albastru.

Daca te tenteaza aventura, intre Agios Nikolaos si Capul Skinari se afla o moara accesibila de pe care poti cobori o suta de trepte pentru a ajunge in partea de coasta in care se afla pesterile. In partea de jos a treptelor sunt stanci lustruite, care ofera o baza buna pentru a incepe vizitarea pesterilor prin inot si snorkeling. Excursiile cu barca pentru a vizita Pesterile Albastre in timpul unei calatorii in Grecia pleaca de la plaja Makris Gialos, portul Agios Nikolaos si Capul Skinari.

2) Plaja uluitoare Navagio

Acesta este probabil primul lucru care-ti vine in minte cand cineva iti vorbeste despre Zakynthos. Spectaculoasa plaja Navagio este simbolul acestei insule. Incredibila plaja cu pietris alb si apa turcoaz extraordinara au facut din aceasta plaja din Navagio una dintre cele mai frumoase plaje. De asemenea, se intampla sa fie una dintre cele mai fotografiate din lume. Toata lumea profita de ocazie pentru a face cateva poze in timpul calatoriei in Grecia. Cunoscuta si sub numele de Shipwreck Beach, este accesibila doar cu barca. Dar merita.

3) Efervescenta lui Laganas si Tsilivi

Laganas este cea mai aglomerata statiune din Zakynthos. Este populara printre tineri si familii. Situata in partea de sud a insulei, este cunoscuta drept locul unde poate fi observata broasca testoasa Caretta-Caretta, pe cale de disparitie. De asemenea, te poti bucura de plaja sa lunga de 9 km. Laganas face parte si din Parcul National Marin Zakynthos. In plus, este cea mai populara destinatie de excursie a insulei.

4) Bucatarie locala delicioasa

In timpul sederii in Zakynthos, nu vei rata sa gusti specialitatile tipice grecesti. Produsele locale precum mierea, uleiul de masline, branza si iaurtul formeaza baza fiecarui fel de mancare. Nu vei avea probleme in a gasi un pub care serveste specialitati precum iepuri umpluti sau „spetsofai”, care merita cu siguranta incercate. 

5) Fermecatorul oras Zante

Orasul Zante este centrul insulei. Casele si alte cladiri sunt toate in stilul venetian vechi, dupa ce orasul a fost reconstruit in urma unui cutremur catastrofal din 1953. Orasul ofera o multime de activitati si locuri de vizitat in timpul unei calatorii in Grecia. De amintit doar muzeul bizantin, muzeul Solomos cu mormintele lui Dionysios Solomos si Andreas Kalvos. 

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

De ce sunt importante clasele de energie ale electrocasnicelor tale?

Cât de mult contează prețul gramului de aur în decizia de amanetare?