in

Cât de mult contează prețul gramului de aur în decizia de amanetare?

Amanetarea bijuteriilor este o procedură luată în considerare, de cele mai multe ori, ca o soluție eficientă pentru o problemă financiară urgentă. Problemele financiare sunt de cele mai multe ori imprevizibile, ceea ce impune găsirea unei soluții rapide. Din păcate, persoanele care vor să obțină un împrumut bancar pentru soluționarea situației de criză nu îl pot obține chiar rapid. În plus, sunt necesare numeroase documente.

Din acest motiv, tot mai multe persoane apelează la o casa de amanet, aceasta oferind condiții avantajoase de acordare a unui împrumut. Este nevoie doar de actul de identitate și o garanție din aur.

Decizia de amanetare poate să fie influențată de prețul gramului de aur?

Persoanele care vor să obțină cel mai bun preț pentru obiectele pe care le amanetează și care nu se află în situații de criză, pot aștepta până în momentul în care prețul aurului este mai ridicat. 

Cele mai citite articole

În schimb, când vine vorba de o situație financiară urgentă, prețul gramului de aur nu are o relevanță prea mare pentru obținerea unui împrumut. Important este ca problema să fie soluționată în timp util, urmând ca apoi banii să fie returnați către amanet pentru recuperarea obiectelor din aur. Există și situații în care clientul alege să vândă bijuteriile agenției, valorificând astfel aurul.

Puritatea aurului – aspect cheie în stabilirea valorii împrumutului

Măsurarea purității aurului este redată de numărul de karate; cu cât acesta este mai mare, cu atât aurul se apropie de o puritate mai ridicată. Practic, stabilirea valorii creditului se realizează ținând cont și de puritatea aurului – 24k, 18k sau 14k. Cu toate că cel mai pur aur este cel de 24k, acesta nu este cel mai potrivit pentru confecționarea bijuteriilor, el fiind destul de moale și casant.

Pentru o rezistență mai ridicată, aurul trebuie să fie combinat și cu alte metale. Practic, se utilizează aliaje în realizarea bijuteriilor, aurul de 14k având o puritate de 58%, iar cel de 18k, de 75%.

Concluzie

Amanetarea obiectelor din aur este una dintre soluțiile sigure și eficiente la care pot apela oamenii pentru a obține un împrumut rapid, în condiții avantajoase.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 5 motive pentru a vizita Zakynthos in timpul unei calatorii in Grecia

3 lucruri pe care bărbații le pot face legat de fotbal