in

Tranziția către online continuă – De ce aleg tot mai mulți oameni să facă shopping pe internet

Indiferent de locul în care trăiesc și de ocupațiile pe care le au, oamenii trebuie să își cumpere mâncare, haine și alte produse de care au nevoie pentru un trai cât mai bun. În ultimii ani, tot mai multe persoane aleg să se orienteze către magazinele online. 

Există o mulțime de platforme și site-uri dedicate vânzării diverselor categorii de produse. Online, posibilitățile sunt de-a dreptul infinite. Pot fi evidențiate, totuși, câteva motive importante pentru care consumatorii se îndreaptă tot mai mult către această formă de comerț, denumită comerț electronic

De ce își fac oamenii cumpărăturile de pe internet?

Chiar dacă nu are doar avantaje, deoarece implică cercetări destul de amănunțite, timp petrecut în fața ecranelor și costuri de transport, comerțul online continuă să câștige teren în preferințele consumatorilor. Iată care sunt motivele principale pentru care tot mai mulți oameni dau magazinele clasice pe cele virtuale:

Diversitate fără efort

Internetul este un spațiu în care nimic nu este imposibil, în materie de cumpărături. Magazinele convenționale îi forțează pe oameni să se rezume la produsele din gama lor, iar atunci când un bun dorit nu se află pe stoc, clienții sunt nevoiți să îl caute în alt loc. Acest lucru implică efort. Online, totul este mult mai simplu, deoarece nu sunt necesare decât câteva click-uri sau tap-uri, dacă alegi să achiziționezi produse prin intermediul telefonului sau tabletei. 

Nu ai găsit țigările sau accesoriile de fumat dorite, pe un site de unde obișnuiești să îți cumperi mâncarea și produsele de curățenie? Nicio problemă, pentru că poți să accesezi imediat  o tutungerie online și să plasezi o comandă separată. Cauți o jucărie pentru copil și o găsești doar pe un site dedicat acestei categorii de produse? O poți comanda direct acolo. Simplu și extrem de rapid, fără a fi necesar să pleci de acasă.

Promoții și oferte speciale

Acesta este un capitol la care multe dintre magazinele convenționale, de teren, au de suferit, comparativ cu alternativele disponibile online. Magazinele de la care oamenii își pot comanda pe internet produsele dorite oferă, deseori, prețuri mai bune decât cele disponibile în supermarketuri sau hipermarketuri. Mai mult decât atât, promoțiile includ și campanii de fidelizare, prin care se oferă reduceri sau vouchere pentru achiziții ulterioare. Astfel, cei care comandă o dată de la un magazin online vor fi tentați să repete experiența.

Lipsa cozilor

Majoritatea oamenilor sunt nevoiți să meargă la cumpărături fie după terminarea programului de muncă, fie în weekend. Cum cei mai mulți lucrează în același interval orar, magazinele tind să se aglomereze după-amiaza și seara, iar în weekend îmbulzeala aproape că este garantată. Online, cozile nu există, iar produsele comandate sunt aduse chiar la ușă de către livratori.

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care oamenii aleg tot mai des să își facă cumpărăturile folosind magazinele virtuale. Firește, comerțul obișnuit păstrează și el o serie importantă de avantaje, precum posibilitatea de a vedea produsele înainte de a le cumpăra, garanția că te alegi cu marfă proaspătă sau experiența, uneori terapeutică, de a cutreiera magazinele.

Sursa foto: Pixabay.com

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Matcha Slim Review 2023