in

Trotinete copii evolutive – adaptabile înălțimii și vârstei copilului tău

Rapide, compacte și distractive, ce ne-am fi făcut fără niște trotinete copii atunci când eram mici?

Timpul a trecut, dar dintre toate tipurile de jucarii copii, trotinetele sunt în continuare preferate de micuții de pretutindeni, fiind cele mai distractive jucarii baieti și jucării pentru fetițe.

Astăzi, trotinetele reprezintă un mod de transport extrem de popular atât pentru adulți, cât și pentru copii. Niște trotinete copii reprezintă jucăria de vis, întrucât le permite micuților energici să călătorească cu independență la viteza dorită.

Recunoaște, și tu ca părinte, dintre toate variantele de jucarii copii, iubești aceste trotinete copii, fiindcă atunci când mergeți în parc, trotineta îi ocupă micuțului tău o mare parte din timp – timp în care și tu te poți relaxa – în care poate să își dezvolte abilitățile psihomotorii, inclusiv coordonarea și echilibrul.

Tocmai de aceea, am pregătit acest articol special pentru tine, ca să îți facem alegerea de trotinete copii mai ușoară și să știi spre ce jucarii copii să te îndrepți atunci când vrei să îți surprinzi micuțul cu ceva nou în arsenalul său de joacă. Citește în continuare articolul și vei afla mai multe despre importanța unor trotinete copii în dezvoltarea lor ulterioară.

Înainte de a afla mai multe despre aceste minunate jucarii copii, haide să vedem care sunt cele mai importante lucruri când alegi trotinete copii

Chiar și un copil de doi ani poate începe în curând să accelereze la viteze serioase, așa că ar trebui să căutați trotinete copii sigure și durabile. De asemenea, alege modele de trotinete copii care să fie construite pentru a rezista, așa încât micuțul tău să poată continua să se bucure de trotinetă și pe măsură ce crește.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când ești în căutare de trotinete copii este să verifici greutatea și dacă se poate plia. Ușurința de transportare este unul dintre cele mai de dorite calități în modelele de trotinete copii.

Trotinete copii – când e momentul să îi cumperi una micuțului tău?

Vârsta nu este un indicator definitoriu în alegerea de trotinete copii, întrucât indiferent, copiii diferă foarte tare în ceea ce privesc abilitățile motorii. Astfel că, abilitatea fizică este un predictor mult mai capabil procesul de luare a deciziei cu privire la achiziționarea de trotinete copii, decât este vârsta sau dimensiunea fizică.

Mai mult decât atât, când există atâtea trotinete copii evolutive (pe care le poți ajusta odată ce copilul crește) nici nu ai de ce să îți faci probleme dacă micuțul tău crește și trotineta nu i se mai potrivește. Dar, ca să răspundem și la întrebare, în general, orice copil care își poate menține constant echilibrul în mers, poate folosi și o trotinetă. Acest lucru presupune că deja de la vârsta de 2-3 ani a copilului tău, poți începe să te uiți de trotinete copii.

Câte tipuri de trotinete copii există și care este varianta potrivită pentru micuțul tău?

Când vine vorba despre trotinete copii, este bine să știi că există deja clasica trotinetă pe 2 roți, însă recent au apărut și trotinetele pe 3 roți. Această ultimă categorie de trotinete copii pe 3 roți poate fi de 4 tipuri, în funcție de cum sunt acele 3 roți dispuse.

Trotinete copii cu două roți față și o roată spate, cu direcție de tip înclinat

Cele mai citite articole

Acesta este cel mai comun tip de trotinete copii, întrucât pentru copiii foarte mici este foarte ușor de manevrat. Fiind cu direcție de tip înclinat, aceste trotinete copii îi ajută pe cei mici să înțeleagă rapid și intuitiv dinamica dintre poziția ghidonului și viteaza virajului. În plus, îi creează celui mic încrederea că se poate a se înclina, fără teama că va putea să cadă.

Trotinete copii cu două roți față și o roată spate, cu direcție tip bicicletă

La fel precum tricicletele, dar din față în spate, pentru a folosi aceste tipuri de trotinete copii, micuțul tău nu are nevoie de mari abilități de echilibru pentru a putea merge. Fiind și principalul motiv pentru care aceste trotinete copii să fie cele mai potrivite pentru cei mai mici, care abia acum experimentează primul lor drum în viteză.

Trotinete copii cu o roată față și două roți spate, cu direcție tip bicicletă

Această versiune de trotinete copii seamănă izbitor cu un triciclu din punctul de vedere al înfățișării. Totuși, din punct de vedere ergonomic, nu sunt mai bune decât trotinetele cu două roți pe față și una pe spate, întrucât în cazul acestui model de trotinete copii greutatea se lasă pe spate și nu pe față și face ca modelul să fie puțin mai incomod.

Trotinete copii cu o roată față și două roți spate în formă de V

Diferit de toate celelalte modele de trotinete copii, acesta este un tip special care este propulsat nu prin împingerea cu picioarele, ci printr-o mișcare de răsucire a șoldului care controlează direcția trotinetei.

3 motive pentru care să alegi trotinete copii ca partener ideal de joacă pentru micuțul tău

  • Îi ajută să se distreze și să fie mai sociali

Toți copiii sunt de acord cu faptul că mersul pe trotinetă ca vehicul propriu este cu adevărat distractiv. Dacă alegi modelul potrivit de trotinete copii, copilul tău nu se va mai plictisi niciodată să se joace în afara casei dacă deține o trotinetă.

  • Susține prin mișcare dezvoltarea armonioasă a corpului celui mic

Lenea nu este niciodată un obicei bun pentru copiii tăi, întrucât sistemul imunitar se poate deregla. De aceea, alegerea unor trotinete copii îi ajută pe cei mici să își dezvolte funcțiile motorii ale corpului într-un mod corect. Mersul pe trotinetă îi ajută să se mențină sănătoși și în formă, deoarece în timp ce copilul merge pe trotinetă circulația sângelui este asigurată și organele respiratorii funcționează corect.

  • Învață regulile de circulație precoce

Desigur, nu este sigur pentru copii să meargă cu trotineta pe șosea, însă a merge singur pe trotinetă reprezintă un motiv în plus pentru cei mici să învețe să respecte sensurile de mers și să nu incomodeze circulația celor care nu se află pe o trotinetă. Având aceste reguli de bază, îi va fi mult mai ușor să poată circula în siguranță pe trotinetă.

Cum în oferta magazinelor online există zeci de modele disponibile într-o gamă largă de prețuri, alegerea modelelor potrivite de jucarii baieti și fete, trotinete copii și alte jocuri și jucarii copii poate fi complicată. Găsești pe Kidino.ro o mulțime de modele de jucarii copii, dar și trotinete copii din care să alegi varianta cea mai potrivită pentru juniorul tău.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai bune anvelope ieftine și cauciucuri de vară

Top 5 cele mai potrivite flori pentru femeile romantice