in

Vopsirea faiantei – Ce trebuie sa stii ca sa-ti iasa din prima

Daca vrei sa-ti renovezi baia sau bucataria cu un buget mic, vopsirea faiantei iti poate taia dramatic costurile de renovare.

Daca vrei sa reimprospatezi aspectul baii sau chiar al unei bucatarii, poti folosi acest ghid de la Decorator Shop, care iti pune la dispozitie, din oferta lor, vopsea pentru faianta de calitate si un ghid pas-cu-pas.

Daca te-ai mutat intr-un apartament cu o baie demodata sau esti in cautare de un proiect de weekend care sa transforme un spatiu, vopseaua pentru faianta poate fi solutia potrivita.

In acest ghid iti vom explica tot ce trebuie sa stii pentru vopsirea faiantei.

Cum te pregatesti sa vopsesti pe faianta?

Poti face aceasta lucrare singur, fie ca vorbim de vopsirea faiantei din portelan, faianta din ceramica sau faianta din sticla, trebuie doar sa te echipezi cu vopsea pentru faianta de calitate si ustensilele pe care le vom enumera mai jos.

Ce iti trebuie pentru vopsirea faiantei?

 • Detergent degresant
 • Burete abraziv
 • Manusi
 • Pensula/Pistol de vopsit
 • Polymer TEC7 sau silicon de etansare
 • Spaclu
 • Benzi de mascare
 • Spray biocid (Optional)
 • Chit pentru crapaturi/gauri (Optional)

Daca nu alegi vopseaua pentru faianta Ajulejos de la Decorator, procesul va fi mai complicat si vei avea nevoie si de urmatoarele unelte pentru pregatirea suprafetei:

 • Smirghel fin
 • Grund

Cum aplici vopseaua pentru faianta?

1.   Curata placile de faianta

Este foarte important pentru succesul lucrarii sa te asiguri ca placile de faianta sunt perfect curate si degresate.

Murdaria, praful si grasimea vor reduce sau chiar impiedica aderenta vopselei pentru faianta la suprafata de lucru, deci acorda foarte multa atentie si importanta acestei etape si curata placile de faianta cu detergentul degresant pana cand ai inlaturat toata murdaria.

Cu spaclul iti recomand sa inlaturi siliconul de la imbinarile dintre faianta si cada/cabina de dus sau chiuveta pentru ca nicio vopsea nu va avea o aderenta buna pe silicon. Acesta poate fi inlocuit la sfarsitul lucrarii cu Polymerul TEC7 (care este vopsibil) sau un alt silicon de etansare.

Daca observi mucegai pe siliconul din baie sau pe rosturile faiantei, foloseste Sprayul Biocid pentru a-l inlatura, inainte de a incepe sa vopsesti faianta.

Daca observi gauri sau crapaturi, aplica chit, asteapta sa se usuce si apoi niveleaza suprafata cu smirghel.

Pasii 2 si 3 sunt necesari daca vei alege sa mergi pe o alta vopsea pentru faianta decat Ajulejos.

Cele mai citite articole

Vopseaua pentru faianta Ajulejos disponibila la Decorator Shop nu necesita slefuirea suprafetei si nici grund, deci te scuteste de multa munca si are multe alte avantaje pe care le vei descoperi in descrierea produsului si le vei indragi.

Sfat: Ai mare grija sa cureti foarte bine rosturile pentru ca altfel toate particulele libere vor ajunge pe faianta cand vei incepe sa vopsesti!

2.   Pregateste suprafata cu smirghel

Daca vei alege sa folosesti o alta vopsea decat Ajulejos, nu sari peste acest pas!

Citeste specificatiile producatorului pentru ca majoritatea vopselelor nu pot fi aplicate direct pe faianta si va fi nevoie sa slefuiesti suprafata cu smirghel.

Desi vopseaua va arata bine si va ramane pe faianta si fara sa slefuiesti, vei avea surpriza ca in zonele curatate des, cum sunt cele de langa toaleta, cada sau chiuveta, aceasta sa se decojeasca.

3.   Aplica Grundul

Dupa ce ai matuit suprafata cu smirghel, ai indepartat praful si ai uscat suprafata, poti aplica grundul.

Pentru aplicarea grundului pe faianta, iti recomand o pensula triunghiulara sau una rotunda pentru colturi si un trafalet pentru restul faiantei.

Daca suprafata nu este uniforma, iti recomand sa mai dai o data cu un smirghel foarte fin pentru a avea o suprafata uniforma pentru vopsit.

4.   Vopseste faianta

Dupa ce suprafata este complet uscata, fara praf, fara grasimi si uniforma, poti incepe procesul de vopsire.

Iti recomand sa folosesti benzi de mascare pentru ca sunt o solutie ieftina si eficienta ca vopseaua pentru faianta sa nu ajunga pe toate suprafetele din baie.

Cand aplici vopseaua pentru faianta Ajulejos de la Decorator Shop, vopseste prima data doar rosturile si dupa 4-5 ore (cand vopseaua pentru faianta e uscata), aplica un strat pe toata suprafata – faianta si rosturi, pentru un rezultat optim.

Sfaturi vopsirea faiantei din baie:

 • Inlatura siliconul de langa dus, cada sau chiuveta si aplica-l din nou cand ai terminat de vopsit faianta. Vopseaua pentru faianta nu are aderenta buna pe silicon. Daca nu-l poti inlatura, foloseste benzi de mascare pentru a-l acoperi.
 • Incearca sa eviti curatarea faiantei vopsite cu bureti foarte abrazivi, ca cei de sarma, pentru ca sunt sanse sa inlaturi vopseaua.

Sfaturi pentru vopsirea faiantei din bucatarie:

 • Curata faianta foarte bine, inlaturand orice urma de grasime sau pete de mancare.
 • Poti folosi o solutie de curatare ciment pentru a inlatura grasimea si urmele de mancare de pe rosturile faiantei din bucatarie.
 • Inainte de a incepe sa vopsesti faianta din bucatarie, protejeaza suprafetele cu banda de mascare si folii de protectie.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi sau ajutor pentru o situatie speciala, la Decorator Shop gasesti nu doar vopseaua Ajulejos si ustensilele necesare, dar si consultanta gratuita pentru gasirea solutiei potrivite pentru decorarea casei tale.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Daca ai un magazin online trebuie sa angajezi un consultant de mediu?

Idei pentru cadouri de nunta