in

Ziua Internațională a Bărbatului – astăzi celebrăm ziua bărbatului

De Camelia Diaconu,

Când sărbătorim ziua internațională a bărbatului

Ziua bărbatului a fost declarată pe data de 19 noiembrie, iar evenimentul este celebrat în peste 60 de state, printre care India, China și Statele Unite.

Scopul evenimentului se concentrează pe îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității dintre sexe, dar și prezentarea unui model masculin demn de urmat.

Ziua bărbatului este ocazia perfectă pentru a sărbători realizările și contribuțiile bărbaților în comunitate, căsătorie și familie. Este momentul ideal pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți.

Ziua bărbatului
Ziua bărbatului

Istoricul zilei bărbatului

Încă din anii 1960 a existat solicitarea pentru o zi internațională a bărbatului, moment în care s-a raportat faptul că mulți bărbați încearcă să transforme ziua de 23 Februarie în ziua lor, drept echivalentul zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor.

Jurnalistul american John P. Harris a scris un editorial în anul 1968 în care prezenta lipsa unui echilibru în sistemul sovietic, deoarece se promova o zi internațională a femeilor, dar nu și o zi a bărbaților muncitori. Jurnalistul a fost de părere că lipsa unei echități pentru bărbați poate însemna un defect important din sistemul comunist. El a prezentat întotdeauna truda bărbaților care nu era recompensată, concluzionând: “aceasta mi se pare a fi o discriminare ilegală și o inegalitate de rang”.

Cine sunt jurnaliștii care au dreptul să-i pună întrebări președintelui Klaus Iohannis

Recomandări

Cine sunt jurnaliștii care au dreptul să-i pună întrebări președintelui Klaus Iohannis

Ziua internațională a bărbatului în lume

Discuții similare au mai avut loc până în anul 1990, atunci când au avut loc primele încercări de a organiza o zi internațională a bărbaților. Evenimentul a fost promovat cu succes în 1993 și 1994, dar în anul 1995 audiența a fost foarte mică, iar din această cauză a fost întrerupt orice plan de a continua acest eveniment și în anii următori.

Australienii au fost cei care au celebrat ziua internațională a bărbatului pe 19 noiembrie începând din anul 2003, acolo unde, în ziua evenimentului, bărbații purtau un trandafir roșu, iar femeile trebuiau să le cumpere flori bărbaților din viața lor. Trandafirul roșu purtat de bărbați era considerat un simbol al unui caracter curajos și puternic. Și organizația indiană s-a alăturat evenimentului încă din 2007.

Raed Arafat recunoaște că memoria sistemului unic de urgență se șterge cu fiecare dispecer intrat în tură!

Recomandări

Raed Arafat recunoaște că memoria sistemului unic de urgență se șterge cu fiecare dispecer intrat în tură!

Trandafirul roșu - simbol pentru ziua bărbatului
Trandafirul roșu – simbol pentru ziua bărbatului

China a organizat prima zi internațională a bărbatului în 2003, Hong Kong în 2010, Statele Unite în 2009, Anglia în 2008, Ungaria în 2009, Canada tot 2009, Austria în 2010, iar Norvegia în 2011.

Ziua bărbatului celebrată și în România

Parlamentul României a votat pe data de 2 februarie celebrarea zilei bărbatului în România. A fost votată drept sărbătoare oficială a statului român. Prima dată, evenimentul a fost celebrat pe 19 noiembrie 2016.

În fiecare an, pentru ziua internațională a bărbatului este sugerată o temă de către coordonatorii mondiali. Spre exemplu, în 2002 tema a fost pacea, în 2003 tema a fost sănătatea bărbaților, în 2007 vindecarea și iertarea, în 2009 modele pozitive, iar în 2010 tema evenimentului a fost viitorul copiilor noștri.

Nu este obligatoriu să se adopte aceste teme, însă participanții la eveniment sunt invitați să stabilească teme care să se potrivească nevoilor și preocupărilor locale.

Ziua bărbatului nu este același eveniment cu Ziua Tatălui, așa că nu trebuie confundată. Ziua Tatălui este celebrată pe 13 mai.

Citeşte şi:

Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

Filme de Crăciun – cele mai frumoase filme de urmărit în familie în zilele geroase de iarnă

Filme de Crăciun pentru copii – cele mai frumoase filme de urmărit cu întreaga familie

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură

HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură

Urmărește cel mai nou VIDEO


Citeste mai mult pe aici

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandările culturale ale săptămânii. Filmul nemțesc despre copilul neiubit și discuția ereditar versus educație în dezvoltarea unui om

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură