in

10 sfaturi pentru a economisi spațiu în locuință

10 sfaturi pentru a economisi spațiu în locuință

Te-ai mutat de curând și amenajezi locuința sau vrei să faci o schimbare, ca să ai mai mult spațiu în casă? Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru organizarea eficientă a mobilierului în fiecare încăpere.

Înlocuiește obiectele masive de mobilier cu piese modulare minimaliste

Cea mai mare problemă o reprezintă mobilele masive, care ocupă mult loc și creează senzația de spațiu înghesuit. Poți să beneficiezi de confort și dacă folosești canapele extensibile, fotolii puf, măsuțe de cafea minimaliste.

Utilizează corpuri de iluminat care să creeze senzația de spațiu

O altă formă de valorizare a spațiului din locuință este prin crearea unor zone bine iluminate, care pun în valoare încăperile. Utilizează aplice, veioze cu picior, spoturi LED, ghirlande de lumini, iar camerele vor părea mai mari și mai primitoare.

Mută mobila din dreptul ferestrelor, ca să ai mai multă lumină naturală

O greșeală frecventă este amplasarea dulapurilor și a corpurilor de bibliotecă în dreptul ferestrelor și a ușilor interioare. Găsește-le alt loc și vei beneficia de spațiul liber pe care ți-l dorești, ca să ai lumină naturală din belșug în fiecare încăpere.

Montează rafturi și etajere în locul dulapurilor masive

Renunță la dulapurile mari unde păstrezi cărți, pantofi, obiecte de care ai nevoie în activitățile cotidiene. Înlocuiește-le cu rafturi și etajere, pentru că ocupă mai puțin loc și ai acces rapid la lucrurile pe care le utilizezi frecvent.

Creează spații de depozitare cu rol multifuncțional

Folosește-ți creativitatea și organizează spații cu rol multifuncțional. Nu-i nevoie să investești sume mari. Este de ajuns să faci cumpărături cu CardAvantaj de la Ikea, și achiziționezi în rate avantajoase fără dobândă* tot ce-ți trebuie pentru sisteme modulare de depozitare a obiectelor.

Înlocuiește draperiile mate cu jaluzele care filtrează lumina

Cele mai citite articole

Poți să creezi senzația de camere spațioase dacă renunți la draperiile masive, realizate din materiale mate, cu imprimeuri încărcate. Înlocuiește-le cu jaluzele ușoare, ce au texturi moderne și filtrează lumina, pentru o atmosferă agreabilă.

Utilizează spațiile de sub ferestre și din colțurile camerelor

Economisește spațiul util din casă prin mutarea dulapurilor și etajerelor. În loc să le pui de-a lungul pereților, pe hol și lângă uși, așează-le sub glafurile de la ferestre și în colțurile camerelor, unde nu încurcă pe nimeni.

Montează uși culisante și pereți retractabili

Ușile interioare ocupă mult loc, mereu le deschizi și le închizi, așa că spațiul din dreptul lor trebuie lăsat liber. Câștigă teren prin montarea unor uși culisante și chiar înlocuiește-le cu pereți retractabili, ca să obții camere mai mari. 

Folosește spațiile de sub scara interioară ca zone de lucru

Dacă ai scară interioară în locuință, utilizează spațiul de sub trepte. Poți organiza o zonă de lucru, ca să scapi de problema biroului de acasă. O masă, un scaun și un laptop încap la fix, în plus ai și intimitate.

Transformă balconul în cameră cu diverse întrebuințări

Poți să economisești spațiul în locuință dacă utlizezi în mod inteligent balconul. Creează o structură mixtă, cu piese de mobilier pentru servirea mesei, zonă de recreere, cămară sau mică seră de flori.

Ia în considerare sfaturile prezentate și investește banii inteligent în soluții de amenajare a locuinței!

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Franciza GTA împlinește 25 de ani

Cum se pot detecta camerele ascunse?