in

Top 7 parcuri impresionante din Barcelona

Unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole, perla Cataloniei, Barcelona este o destinație turistică excelentă în orice anotimp. Dacă planifici o vacanță în această metropolă cosmopolită, îți prezentăm topul parcurilor pe care să le vizitezi pentru relaxare și distracție.

Parc Güell: o capodoperă a arhitecturii lui Antoni Gaudí

Vei admira aici arhitectura unică și elementele artistice pentru care Parcul Güel este faimos în toată lumea. Este vorba despre stilul distinctiv al lui Antoni Gaudí, cu mozaicuri colorate, forme organice și coloane ondulate. Această capodoperă vizuală cuprinde o salbă de grădini grupate după criterii de peisagistică și îmbogățite cu simboluri culturale și religioase. Parcul Güel face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO și este un reper turistic esențial pentru oricine vizitează Barcelona.

Parc de la Ciutadella: o oază de relaxare și cultură în inima orașului

Fostă fortăreață militară în secolul al XVIII-lea, un veac mai târziu a devenit parc public îndrăgit de turiști și localnici deopotrivă. Găsești aici Cascada Monumental, Castelul celor Trei Dragoni, Parlamentul Cataloniei și Muzeul de Zoologie. Poți să petreci ore agreabile în Parc de la Ciutadella, cu plimbări, navigare pe lac sau ca spectator la spectacole de muzică și teatru stradal.

Parc del Laberint d’Horta: un labirint de plante și o lecție de istorie

Cel mai vechi parc din Barcelona, Laberint d’Horta a fost proiectat  de arhitectul italian Domenico Bagutti și inaugurat în 1791. Cuprinde elemente artistice, cum ar fi pavilionul neoclasic și statuile mitologice, labirintul vegetal și grădinile tematice: Grădina Romantică, Grădina Boxwood și Grădina de Plante Aromatice. Este un loc ideal pentru picnic în oraș, ateliere de grădinărit sau  spectacole de muzică tradițională.

Montjuïc: explorarea unei combinații unice de natură, artă și istorie

Cele mai citite articole

O altă fortificație militară transformată în zonă de agrement, Parcul Montjuïc este situat pe un deal pitoresc. Destinație de agrement și loc de atracții culturale, Montjuïc reprezintă un reper important pentru turiștii care vizitează Barcelona. Găsești aici Fundació Miró, MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), Poble Espanyol, Jardins de Laribal, Jardins de Mossèn, Cinto Verdaguer și Jardins de Joan Brossa.

Parc de Joan Miró: descoperirea artei moderne într-un cadru natural

Ai întâlnire cu opera acestui pionier al suprarealismului în Parc de Joan Miró, un loc faimos din Barcelona. Poți să admiri sculptura monumentală „Donna i Ocell” și să vezi expoziția de artă modernă amenajată în mijlocul elementelor naturale. Te bucuri de vegetația luxuriantă și petreci ore relaxante într-un cadru pitoresc.

Parc de Cervantes și festivalul trandafirilor

Cea mai bună perioadă pentru vizitarea Parcului Cervantes este la Festivalul Trandafirilor, când nuanțele și aromele creează un cadru natural de vis. Te bucuri de plimbări prin grădini cochete, de picnicuri vesele și petreceri tradiționale. Amenajările peisagistice din acest parc sunt demne de Cartea recordurilor și te vor impresiona prin amploare, varietate, atenție la detalii.  

Parc Diagonal Mar: relaxare și distracție pentru toate vârstele

Descoperă designul modern și inovator al Parcului Diagonal Mar, creat de Enric Miralles și Benedetta Tagliabue. Acest loc original combină elemente naturale, artistice și tehnologice pentru a crea un spațiu unic de recreere. Găsești zone de joacă pentru copii, terenuri de sport, locuri de picnic, zone de relaxare, cultură și divertisment.  Conceput pe baze ecologice și sustenabile, Diagonal Mar reprezintă o experiență inedită în vacanța la Barcelona.

Inspiră-te din sugestiile prezentate și creează-ți propriile itinerarii prin metropola catalană, irezistibilă în orice anotimp. Ai bilete de avion spre Barcelona din mai multe aeroporturi românești, așa că planifică o vacanță în metropola spaniolă unde soarele este mereu acasă.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce trebuie să știi despre modul în care porți bijuteriile din argint

Top 3 cele mai importante criterii în alegerea mașinii de familie