in

Cum se pot detecta camerele ascunse?

Cum se pot detecta camerele ascunse?

O camera ascunsa sau o camera spion este o camera folosita pentru a fotografia sau a inregistra subiecti, adesea oameni, fara stirea acestora. Camera poate fi considerata „ascunsa” deoarece nu este vizibila pentru subiectul filmat sau este deghizat intr-un alt obiect. Camerele ascunse sunt instrumente de supraveghere nedorite si de aceea se folosesc detectoare camere pentru a le evita.

Termenul „camera ascunsa” este folosit in mod obisnuit atunci cand subiectii nu sunt constienti de faptul ca sunt inregistrati, de obicei lipsindu-le cunostintele si consimtamantul; termenul „camera spion” este folosit in general atunci cand subiectul s-ar putea opune la inregistrare daca ar fi constient de prezenta camerei. In schimb, expresia „camera de securitate” se refera la camerele care sunt vizibile si/sau sunt insotite de un avertisment privind prezenta lor, astfel incat subiectul este constient de prezenta camerei si stie ca este filmat.

De ce sunt folosite detectoarele de camere?

Utilizarea camerelor ascunse ridica probleme de confidentialitate personala. Pot exista aspecte legale de luat in considerare, in functie de jurisdictia in care sunt utilizate.

Cele mai citite articole

In ultimii ani, camerele ascunse au devenit din ce in ce mai frecvente si pot fi gasite intr-o varietate de locuri, de la camere de hotel la toalete publice. Exista mai multe moduri prin care camerele ascunse pot fi folosite pentru a invada intimitatea oamenilor. Prin urmare, este vital poata fi localizate camerele ascunse.

Camerele ascunse sau camerele de spionaj sunt acele camere video folosite pentru a filma oameni dintr-un loc in secret, fara stirea lor. La fel ca si camerele de securitate, camerele ascunse se bazeaza pe un obiectiv si un senzor de imagine pentru a captura videoclipuri. Pot fi incluse LED-uri IR pentru imagini clare pe timp de noapte. Diferenta majora dintre camerele ascunse si camerele de securitate este ca cele ascunse sunt deosebit de mici si folosite in zone mai private.

Camerele ascunse nu sunt construite in totalitate pentru spionaj. Acestea pot fi utilizate in mod legal in supravegherea casei, in programele de televiziune si in alte scenarii pentru  securitate sau in scopuri de divertisment, dar este important ca prezenta lor sa nu violeze intimitatea celor urmariti.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

10 sfaturi pentru a economisi spațiu în locuință

1 Modalitate de eliberare a stresului prin pictura