Șnițelul de pui este un preparat rapid și ușor de făcut, care poate reprezenta o gustare delicioasă sau poate fi ingredient într-un sandvici pe cinste. Îndrăgit de cei mari, dar și de cei mici, șnițelul, pe cât este de simplu de gătit, pe atât a devenit din ce în ce mai popular. Astfel, rețetele se întrec în creativitate pentru a da o notă personalizată acestui gustos preparat. Descoperă propunerile noastre!
Șnițel Parizian
Spre deosebire de clasicul Șnițel Vienez cu pesmet și carne de vițel, această rețetă de origine franțuzească presupune gătirea unui snitel de pui cu faina și ouă. Iată care sunt pașii de urmat pentru un delicios Șnițel Parizian:
Ingrediente pentru 7-8 porții
- 1 bucată piept de pui dezosat
- 2-3 ouă
- 150 g făină
- 1,5 linguri de lapte (opțional, pentru șnițele mai moi)
- O jumătate linguriță sare
- O jumătate linguriță piper
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
- Spală carnea și curăță pielea.
- Taie bucăți medii din pieptul de pui, acoperă-le cu folie alimentară și bate-le cu grijă, pentru a nu rupe carnea.
- Condimentează fiecare bucată cu sare și piper (poți folosi și alte arome preferate).
- Pune o tigaie pe foc și lasă uleiul la încins.
- Bate ouăle cu un vârf de sare și, opțional, cu laptele.
- Trece fiecare bucată de carne prin făină, pe ambele părți, apoi prin ouă și încă o dată prin făină.
- Pune șnițelele în tigaie, la rumenit.
- Când sunt gata, așază-le pe șervețele de bucătărie, pentru a se absorbi uleiul în exces. Poftă bună!
Șnițel de pui în stil vienez
Cele mai citite articole
Șnițelul Vienez este rețeta originală din Austria, care are ca ingrediente principale carnea de vițel, ouăle, făina și pesmetul. Noi îți propunem o variantă ușor diferită, un șnițel de pui în stil vienez. Iată, astfel, ce trebuie să faci și care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Ingrediente pentru 7-8 porții
- 1 piept de pui dezosat
- 2-3 ouă
- 70 g făină
- 200 g pesmet
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță boia dulce de ardei
- 1 linguriță praf de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
- Spală și curăță carnea de piele.
- Taie fâșii pieptul de pui, acoperă bucățile cu folie alimentară și bate-le cu grijă, pentru a nu rupe carnea.
- Bate ouăle într-un castron și adaugă condimentele.
- Ia fiecare bucată de carne și trece-o prin făină, pe ambele părți, apoi prin ouă și, la final, prin pesmet.
- Pune uleiul la încins într-o tigaie și rumenește șnițelele până devin aurii.
- Scoate șnițelele pe un șervețel de hârtie pentru ca uleiul în exces să fie absorbit. Poftă bună!
Șnițel de pui la cuptor
Indiferent dacă preferi modul parizian de gătire (făină-ou-făină) sau cel vienez (făină-ou-pesmet), avem pentru tine și o variantă mult mai sănătoasă de șnițel – cel gătit la cuptor. Iată cum îl poți face:
Ingrediente pentru 7-8 porții
- 1 piept de pui dezosat
- 350 g fulgi de porumb (mărunțiți în prealabil) sau pesmet
- 100 g făină
- 3 ouă
- 1-2 linguri de ulei
- 2-3 linguri de lapte
- Sare și piper după gust (poți adăuga și alte condimente, după preferințe)
- Opțional – parmezan sau cașcaval răzuit
Mod de preparare
- Spală și curăță pieptul de pui.
- Taie bucăți potrivite de carne, fără a le bate. La acest pas, dacă timpul îți permite, poți face o saramură din 500 ml apă rece și 15 g sare, în care să lași carnea peste noapte în frigider. Această etapă este opțională, dar va contribui la frăgezimea și textura șnițelelor (ele nu vor fi deloc uscate).
- Bate ouăle împreună cu laptele și condimentele preferate.
- Trece fiecare bucată de carne prin făină, apoi prin ouă, iar la final prin fulgii de porumb/pesmet. Dacă optezi pentru adăugarea de parmezan/cașcaval, acesta se amestecă împreună cu fulgii de porumb.
- Tapetează cu foaie de copt o tavă și așază șnițelele în ea. Stropește cu ulei fiecare bucată de carne (poți folosi un spray).
- Dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15 minute. Poți prelungi timpul de gătire cu încă 5 minute, dacă este necesar. Poftă bună!
Încearcă și tu aceste trei rețete de șnițel de pui!