in

Cum să alegi ferestre potrivite în funcție de locația casei

Atunci când achiziționezi o locuință nouă sau începi lucrări de renovare, trebuie să ții seama de locația casei, astfel încât să asiguri gradul maxim de confort și siguranță pentru tine și familia ta.

Ca să știi cum să alegi cele mai bune ferestre, folosește un calculator preț termopane și vei primi o ofertă personalizată, cu toate detaliile necesare despre profile de ferestre, culori, tipuri de sticlă termopan, opțiuni pentru deschidere și echipări de siguranță, la cel mai bun raport calitate-preț. 

Îți prezentăm în continuare cele mai importante criterii după care să alegi ferestrele, pentru ca noul tău cămin să fie cu adevărat o casă, dulce casă:

Locația este într-o regiune rurală izolată 

Dacă este vorba despre o casă aflată la țară, într-o regiune mai izolată, atunci te poți bucura din plin de liniște și intimitate. Alege ferestre termopan și uși culisante cu suprafețe vitrate de mari dimensiuni, ca să beneficiezi de cât mai multă lumină naturală.

Cea mai bună variantă o reprezintă pachetele de geam triplu cu sticlă ce asigură control solar optim și izolare termică superioară. Astfel ai în interiorul casei temperatura potrivită și soare din belșug, în orice anotimp. Realizează combinații de sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E) și vei avea lumină naturală douăsprezece luni pe an, iar în sezonul estival te vei bucura de răcoare, ceea ce este excelent, pentru că verile la țară sunt toride, iar disconfortul termic poate deveni o problemă serioasă.

Înlocuiește un zid cu un perete din sticlă, la care poți să montezi uși culisante de mari dimensiuni, de până la 650 x 290 cm pe cadru alb și 650 x 260 cm pe cadru colorat și din aluminiu. Astfel combini farmecul rural cu un confort modern, de cinci stele.

Locația este într-o zonă aglomerată, urbană

Cele mai citite articole

Atunci când vrei să renovezi un apartament aflat în mijlocul orașului, unde nivelul de zgomot și gradul de poluare sunt factori de stres, trebuie să ai în vedere ferestre termopan pentru izolare fonică superioară și aerisire controlată.

Alege noile modele de ferestre termopane 3D care se deschid de jur-împrejurul canatului și se depărtează ușor de ramă, la o distanță de 6 mm. Astfel atenuezi sunetele deranjante ce vin din exterior și totodată să poți ține geamul deschis peste zi, fără să mai ai grija ca intră căldură, praf sau insecte, iar seara să-ți găsești locuința curată și bine aerisită.

Locația este la malul mării  

Vila ta de la mare unde petreci împreună cu familia cele mai frumoase vacanțe are nevoie de îngrijire specială, de aceea se recomandă ferestre premium cu feronerie specială, care să reziste la salinitatea ridicată a aerului marin, iar suprafețele exterioare să nu se decoloreze de la radiațiile solare.

Trebuie să menții umiditatea din locuință în parametri optimi și să previi apariția de condens, mucegai sau igrasie, mai ales că este vorba despre o casă unde vii doar câteva luni pe an. Montează ferestre premium cu multiple opțiuni de deschidere, pentru o aerisire optimă și o ventilație superioară. Alege noile modele de termopane ce asigură aerisirea lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, datorită echipării standard cu microventilație. Ai și opțiunea de ferestre cu deschidere în plan paralel, pe 6mm, pentru aerisire discretă și silențioasă.

Locația este într-o regiune alpină

Dacă este vorba despre o casă de vacanță la munte, trebuie să ai grijă la temperaturile scăzute care se înregistrează în anotimpul rece. Alege ferestre termopan care să asigure o izolare termică de cea mai bună calitate, pentru ca atmosfera din interior să fie plăcută nu doar lângă șemineu, ci în orice colț al încăperii, chiar și atunci când stai lângă geam, ca să admiri peisajele montane. 

Optează pentru noile ferestre termopan cu 3 garnituri de izolare, cu profil PVC de 74mm și 6 camere la interior, care asigură o eficiență energetică superioară, datorită inovației introduse prin montarea celei de-a 3-a garnituri de etanșare.

Ține seama de recomandările prezentate și alege cele mai bune ferestre termopan pentru casa ta. În orice regiune locuiești, ai nevoie de confort și siguranță, de aceea nu trebuie să faci compromisuri când vine vorba despre tâmplărie de la ferestre și uși.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 caracteristici ale parchetului laminat care îl recomandă pentru încăperi intens circulate

Ce trebuie să știi despre uși sau accesoriile lor