in

5 electrocasnice și aparate moderne de nelipsit din orice locuință

Zilele sunt din ce în ce mai agitate, cu îndatoriri profesionale și personale care nu lasă loc de alte activități. Când, după o zi încărcată, locuința necesită și ea grija ta, îți mai rămâne doar să ceri ajutorul. Soluția ar fi să investești în electrocasnice moderne, care să facă treaba în locul tău, iar tu să îți gestionezi altfel timpul liber. Descoperă care sunt și de ce e bine să le ai acasă.

 1. Aspiratorul robot

Când vrei să aspiri, dar te gândești la efortul pe care îl implică aspiratul, parcă îți dorești să lași sufrageria încă o zi, fără să o îngrijești. Dar când intervine un aspirator robot, doar apeși pe buton și aparatul aspiră singur, în toată casa. 

De ce să ai un aspirator robot acasă?

 • pentru că ai mai mult timp pentru tine;
 • are o autonomie ridicată, astfel încât poți să aspiri mai multe camere în aceeași zi;
 • oferă ușurință în utilizare: doar configurezi harta încăperilor și poți uita de el;
 • este silențios;
 • elimină praful de sub mobilier, dar și părul de animale;
 • este eficient chiar și pentru covoare (dacă nu au peri foarte lungi). 
 1. Mașina de spălat vase 

Într-o bucătărie modernă și nu numai, o mașină de spălat vase este esențială. Gândește-te doar la momentele când pregătești masa pentru mai multe zile sau pentru toți membrii familiei. Se strâng multe vase pe care îți e greu să le speli și, nu în ultimul rând, îți consumă mult timp. 

O masina de spalat vase nu doar că spală vasele în locul tău, dar le curăță mult mai bine. Temperaturile folosite de mașina de spălat vase sunt mai ridicate decât la o spălare manuală. Asta înseamnă că mașina le spală și le dezinfectează într-un mod eficient. Trebuie să ai grijă doar să alegi detergentul potrivit, dar și să așezi corect vasele, pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă. 

Mai mult, cu o mașină de spălat vase reduci consumul de energie, dar contribui, în egală măsură, și la protejarea mediului înconjurător. 

 1. Umidificatorul de aer

Schimbările de ambianță din casă, indiferent de anotimp, pot avea consecințe asupra organismului, pentru că aerul din casă devine mai uscat, iar tu poți să te trezești cu ochii umflați sau cu alergii. 

Cele mai citite articole

Pentru a avea un ambient plăcut în casă și un organism sănătos, nu trebuie să îți lipsească umidificatorul de aer. Acesta emite vapori de aer, pentru a putea avea o umiditate la un nivel optim. Și, pentru că nu creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea de germeni și bacterii, scad și șansele de răceală. 

Iar beneficiile nu se opresc aici. Datorită reducerii cantității de praf, nici alergiile nu vor mai apărea. Contribuie și la un somn mai bun, prin diminuarea sforăitului, care vine în urma cantității de saturație scăzută a aerului. Nu în ultimul rând, protejează mobilierul și pereții, pentru că luptă împotriva igrasiei. 

 1. Becurile smart

Iluminatul inteligent nu este un lux, ci o necesitate pentru orice locuință. Becurile smart sunt o parte a iluminatului inteligent și te ajută să le controlezi de la distanță, prin reglarea intensității, în funcție de lumina naturală care pătrunde în casă. 

Reprezintă și o investiție pe termen lung, pentru că economisești energie electrică, iar facturile devin mai mici. Le poți programa să se aprindă sau să se stingă la un anumit interval, indiferent dacă ești sau nu acasă, direct din aplicațiile mobile. 

 1. Multicooker

Cu siguranță îți dorești să petreci mai puțin timp în bucătărie, dar, în același timp, și să mănânci sănătos. Dacă ai un multicooker, este posibil să îți transformi visul în realitate. Un astfel de aparat modern este rapid și îți permite să gătești mai multe feluri de mâncare, în mai multe moduri. 

Indiferent dacă îți plac supele, ciorbele, orezul sau mâncărurile tradiționale, toate pot prinde gust într-un multicooker, totul într-un mod extrem de simplu, fără să petreci multe ore în bucătărie. 

Acestea sunt electrocasnicele și aparatele minune, care te vor ajuta să câștigi timp, dar și să te bucuri de procese eficiente, de la curățenie și până la gătit. 
Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce este oțelul un material atât de popular în industria construcțiilor + la ce se folosește

Sfaturi pentru parinti: Crearea unui spatiu prietenos pentru joaca copiilor