in

5 lucruri de bază pentru pisici sau câini

5 lucruri de bază pentru pisici sau câini

Animalele de companie sunt unele dintre cele mai îndrăgite ființe ale copiilor și adulților, indiferent de vârsta acestora. Deși sunt considerați cei mai buni prieteni ai oamenilor, pisicile și câinii reprezintă deopotrivă și o responsabilitate. Ele trebuie îngrijite, hrănite și duse periodic la medicul veterinar pentru controale de rutină, având nevoie, de asemenea, să îți petreci și puțin timp cu ele în fiecare zi. 

Deoarece din ce în ce mai multe persoane dețin un animal de companie sau urmează să aibă unul, este important să știi care sunt lucrurile de bază pe care trebuie să le aibă aceștia. Ele sunt valabile indiferent dacă este vorba despre o pisică sau un câine, oricât de mari sau mici ar fi. Iată ce este esențial să deții:

  1. Jucării pentru animale 

Unele dintre primele lucruri pe care ar trebui să le cumperi atunci când îți iei propriul animal de companie sunt obiectele cu care acesta se va juca. Poți opta pentru o gamă largă de jucării pentru pisici precum baghete, pene, șoricei de pluș sau turnuri pentru cățărare. În cazul câinilor, sunt recomandate atât figurinele de pluș, cât și mingile sau oasele din plastic care scot diverse sunete. 

  1. Ham sau lesă 

Pentru că va fi nevoie să îi scoți la plimbare sau să îi iei cu tine în diverse locuri, trebuie neapărat să deții un ham sau o lesă. Acestea sunt potrivite atât pentru câini, cât și pentru pisici și îți asigură un grad ridicat de control în ceea ce privește mișcările, direcția și siguranța lor atunci când merg pe lângă tine. Discută cu medicul veterinar și acesta îți va recomanda produsul potrivit pentru tipul și talia prietenului tău. 

  1. Cușcă 

Cele mai citite articole

Indiferent că locuiești în apartament sau la casă, va fi nevoie să ai o cușcă pentru pisica sau câinele tău. Aceasta este utilă în momentele în care trebuie să te deplasezi cu ei, în special într-un mijloc de transport (optează pentru o cușcă mobilă). De asemenea, cușca îi va oferi animalului tău de companie sentimentul de siguranță și apartenență, fiind un loc numai al lui în care poate dormi sau petrece timp singur. 

  1. Accesorii de îngrijire 

Odată ce siguranța și starea de spirit a animalului tău au fost asigurate, trebuie să te ocupi și de îngrijirea acestuia. Indiferent că este vorba despre șampoane sau soluții speciale de curățare, perii pentru blană sau produse pentru scurtarea gheruțelor sau a părului, acestea ar trebui să fie în trusa special dedicată lor. Tot în spectrul de îngrijire intră și hainele pentru câini și pisici, potrivite în special pentru zilele reci.

  1. Recipiente pentru hrană 

Ultimele, dar nu cele din urmă sunt recipientele din care animalul tău va mânca și va bea apă. Acestea pot fi clasicele boluri pentru apă, conserve sau boabe cu diverse arome, dar și produse moderne de tip dispenser. Acestea din urmă se umplu cu mâncare sau apă pentru o anumită perioadă și eliberează cantități prestabilite în funcție de cât consumă animalul. 

Deținerea unui animal de companie este deopotrivă o plăcere și o responsabilitate. Asigură-te că ai lucrurile de bază pentru acestea din lista de mai sus și vei preîntâmpina multe posibile probleme. În plus, folosind aceste obiecte, îți va fi mult mai ușor să le îngrijești și să le menții sănătoase și fericite.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum să va pregătiti pentru nuntă și sa nu uitati nimic

Diferite tipuri de polițe de asigurare de care trebuie să știi